- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Bagepulverdeje>
- Cupcakes og muffins>
- Muffins med banan
Muffins med banan
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Nem
Du kan bage disse muffins til fødselsdagen, skovturen eller en anden særlig lejlighed. De smager dejligt af banan, citron og birkes.
Opskriften giver cirka 8 muffins.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til muffins med banan
Muffins med banan:
150 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
2 spsk. birkes
75 g. smør
1 dl. mælk
2 æg
50 g. sukker
2 tsk. fintrevet citronskal
1 stor banan
1 spsk. citronsaft
Hvedemel
Bagepulver
Birkes
Smør
Minimælk
Æg
Sukker
Citron
Banan
Køkkenredskaber til muffins med banan
8 amerikanske muffinforme af papir
1 metal muffinform eller 1 bageplade
1 bagerist
1 køkkenvægt
1 sæt måleskeer
1 målebæger
1 mellem skål
1 lille gryde
1 kop
1 håndmixer
1 rivejern
1 skærebræt
1 dejskraber
1 gaffel
1 lille skål
1 citruspresser
1 træspyd
Muffinforme - amerikanske
Metal muffinsform
Bagerist
Køkkenvægt
Måleskeer
Målebæger
Mellem røreskål
Lille gryde
Kop
Håndmixer
Rivejern
Skærebræt
Dejskraber
Gaffel
Lille røreskål
Citruspresser
Træspyd - bambusspyd
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Muffins med banan:
3.
4.
5.
Smelt smørret ved svag varme i en gryde. Sluk for varmen, og kom mælken i gryden. Rør rundt.
6.
Slå ægget ud i en kop, tjek for skaller, og kom det derefter i en stor skål. Gentag med det andet æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
7.
Kom sukker i skålen, og pisk det sammen med håndmixer i cirka 5 minutter, til det er skummende.
8.
Vask citronen, og riv skallen på den fine side af et rivejern. Undgå at få den hvide del af skallen med. Kom revet citronskal ned i æggeskummet. Se videoen.
9.
Drys melblandingen ned i æggeskummet, og vend det forsigtigt sammen med en dejskraber.
10.
11.
Skær en citron over, og pres saften af citronen, til du har cirka 1 spiseskefuld. Se videoen.
12.
Mos bananen med en gaffel, og bland citronsaften med den moste banan. Kom bananmosen op i dejen. Rør dejen sammen.
13.
Sæt 8 papirsforme i en muffinform af metal. Så er du sikker på, at dine muffins holder formen. Ellers sæt papirformene på en bageplade.
14.
Kom dejen i muffinsformene. Fyld dem kun 2/3 op. Se videoen.
15.
Bag dine muffins i midten af ovnen i 15 minutter.
16.
Mærk om dine muffins er færdige ved at stikke et lille træspyd i midten af en muffin. Se videoen.
Hvis der sidder rå dej på træspyddet, skal de bage 2 minutter mere. Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af inden servering. Se videoen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 874 kJ / 209 kcal
Protein: 10 %
Kulhydrat: 45 %
Fedt: 44 %
Heraf mættet fedt: 5,4 g.
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer