
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pasta, ris og nudler>
- Øvrig pasta>
- Mountainbike syrepasta
Mountainbike syrepasta
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 90 min.
Sværhedsgrad: Medium

At køre mountainbike kan godt give syre i benene! Denne pasta-ret er fantastisk efter hård motion, for den giver ny energi til trætte ben.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til mountainbike syrepasta
Sovs
1 dl vand
1 ½ dl vand
½ dl vand
½ broccoli
¾ broccoli
¼ broccoli
2 spsk. peanutbutter
3 spsk. peanutbutter
1 spsk. peanutbutter
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
1 citron
½ citron
½ tsk. salt
1 tsk. salt
¼ tsk. salt
300 g. cherrytomater
450 g. cherrytomater
150 g. cherrytomater
Paneret torsk
1 dl rugmel
1 ½ dl rugmel
½ dl rugmel
4 torskefileter
6 torskefileter
2 torskefileter
20 g. smør
30 g. smør
10 g. smør
Pasta
5 l vand
7 ½ l vand
2 ½ l vand
2 spsk. salt
3 spsk. salt
1 spsk. salt
500 g. fuldkornspasta
750 g. fuldkornspasta
250 g. fuldkornspasta

Vand

Broccoli

Peanutbutter

Olie - smagsneutral

Citron

Salt

Cherrytomat

Rugmel

Torsk

Smør

Spaghetti
Køkkenredskaber til mountainbike syrepasta
1 køkkenvægt
2 deciltermål
4 spiseskeer
2 teskeer
1 lille gryde med låg
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 lille skål
2 stegepander
1 grydeske
1 dyb tallerken
1 paletkniv
4 stk. køkkenrulle
6 stk. køkkenrulle
2 stk. køkkenrulle
1 stor gryde med låg
1 dørslag

Køkkenvægt

Decilitermål

Spiseske

Teske

Lille gryde

Stor skarp kniv - kokkekniv

Skærebræt

Lille røreskål

Stegepande

Grydeske

Dyb tallerken

Paletkniv

Køkkenrulle

Stor gryde

Dørslag
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Stegt broccoli:
3.
Hæld 1 dl vand i en lille gryde, og læg låg på gryden. Bring vandet i kog.
Hæld ½ dl vand i en lille gryde og læg låg på. Bring vandet i kog.
4.
Tag gryden af varmen.
5.
Skyl broccolien, og skær den ud i små buketter.
6.
Put peanutbutter og kogt vand i en skål, og rør det sammen med en ske.
Kom peanutbutter og kogt vand i en skål, og rør det sammen med en ske.
7.
Hæld olivenolie på en stegepande med høj kant, og varm det op.
Kom olie på en stegepande med høj kant, og varm det op.
8.
Læg broccolibuketterne på stegepanden, og skru ned til middel varme.
Kom broccolibuketterne på stegepanden, og skru ned til middel varme.
9.
Svits broccolibuketterne i 2 minutter. Rør imens.
10.
Hæld peanutbutter-blandingen på stegepanden med broccolibuketterne.
11.
Steg videre i cirka 3 minutter, til alt vandet er fordampet. Rør imens.
12.
Skær citronen over i to halve, og pres 1 spiseske citronsaft ud af citronen. Hæld det over broccolibuketterne. Se videoen.
13.
Smag til med salt.
14.
Tag stegepanden af varmen, og sluk for kogepladen.
Paneret fisk:
15.
Hæld rugmel i en dyb tallerken.
Kom rugmel i en dyb tallerken.
16.
Vend torskefileterne i rugmelet. De skal være dækket af rugmel på begge sider. Tryk det godt fast. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.
Stege fisk:
17.
Smelt smørret på en stor stegepande.
18.
Kom torskefileterne på stegepanden, og steg dem på den ene side i cirka 2 minutter, til de er gyldne.
19.
Vend forsigtigt torskefileterne med en paletkniv, og steg dem i cirka 2 minutter på den anden side, til de er gyldne.
20.
Tag stegepanden af varmen, og sluk for kogepladen.
21.
Tag torskefileterne af stegepanden med en paletkniv, og læg dem på et stykke køkkenrulle.
Pasta:
22.
Kom vand og salt i en stor gryde, og læg låg på gryden. Bring vandet i kog.
23.
Kom pastaen i gryden, når vandet koger. Kog pastaen efter den kogetid, der står på posen.
24.
Stil et dørslag i køkkenvasken, og hæld vand og pasta ned i dørslaget. Lad pastaen dryppe af, og kom den tilbage i gryden. Få eventuelt hjælp af en voksen.
25.
Vask tomaterne i koldt vand, og skær dem over i halve.
26.
Anret pastaen med friske tomater, broccoli vendt i peanutbutter og paneret torsk.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3337 kJ / 795 kcal
Protein: 22 %
Kulhydrat: 59 %
Fedt: 19 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer