
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Frugt, bær og nødder>
- Æbler>
- Mos med bacon og æbler
Mos med bacon og æbler
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Nem

Denne ret minder lidt om en ret, som hedder "brændende kærlighed". De syrlige æbler smager lækkert sammen med den salte bacon. Det lyder lidt mærkeligt, men det er rigtigt nok. Nyd maden sammen med dem du godt kan li'.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til mos med bacon og æbler
Ingredienser
1 ½ kg. kartofler
2 ½ kg. kartofler
750 g. kartofler
5 dl mælk
7 ½ dl mælk
2 ½ dl mælk
35 g. smør
60 g. smør
20 g. smør
3 store æbler
4 ½ store æbler
1 ½ stort æble
4-5 kviste frisk timian eller ½ tsk. tørret timian
6-7 kviste frisk timian eller ¾ tsk. tørret timian
2-3 kviste frisk timian eller ¼ tsk. tørret timian
2-3 friske grønkålsblade
3-5 friske grønkålsblade
1-2 friske grønkålsblade
140 g. bacon
210 g. bacon
70 g. bacon
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 tsk. peber
1 ½ tsk. peber
½ tsk. peber

Kartoffel

Minimælk

Smør

Æble

Timian (frisk)

Grønkål

Bacon

Salt

Peber
Køkkenredskaber til mos med bacon og æbler
2 skærebrætter
3 små skarpe knive
1 sæt måleskeer
1 spatel
1 mellem gryde
1 stegepande
1 piskeris
1 målebæger
1 køkkenvægt
1 kartoffelskræller
1 dørslag
Køkkenrulle
1 grøntsagsbørste
1 dyb tallerken
1 grydelåg

Skærebræt

Lille skarp kniv

Måleskeer

Spatel

Mellem gryde

Stegepande

Piskeris

Målebæger

Køkkenvægt

Kartoffelskræller

Dørslag

Køkkenrulle

Grøntsagsbørste

Dyb tallerken

Grydelåg
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Skrub kartoflerne rene for eventuel jord med en grøntsagsbørste og skræl dem.
4.
Skær de store kartofler i mindre stykker.
5.
Kom kartoflerne i en gryde og dæk dem med vand. Læg låg på gryden og bring vandet i kog.
6.
Kog kartoflerne i cirka 20 minutter.
7.
Lav æbler og bacon, mens karoflerne koger.
8.
Kom koldt vand i en balje, og skyl timianen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Pil bladene af stilkene. Se videoen.
9.
Skyl grønkålen på samme måde.
10.
Skær de grove stilke fra grønkålen. Hak stilkene fint, og skær grønkålsbladene i fine strimler.
11.
Vask æblerne. Skær dem i både og skær kernehusene væk.
12.
Tag et nyt skærebræt og en ny kniv. Skær bacon i tern.
13.
Steg baconternene sprøde på en stegepande ved middelvarme.
14.
Kom køkkenrulle på en tallerken, og læg de sprøde bacontern på tallerkenen, så køkkenrullen suger fedtet op.
15.
Tør forsigtigt lidt af fedtet på stegepanden væk med et stykke køkkenrulle. Husk stegepanden er varm.
16.
Steg æblestykkerne i det sidste fedt på stegepanden, så de er gyldne på begge sider.
17.
Tilsæt timianblade og kom salt og peber i.
18.
Kartoffelmos: Stik i kartoflerne med en lille kniv, og mærk om de er møre. Se videoen.
19.
Kom et dørslag i køkkenvasken og hæld vand og kartofler ned i dørslaget.
20.
Kom kartoflerne tilbage i gryden.
21.
Stød kartoflerne til mos med et piskeris.
22.
Rør mælk og smør i og varm igennem, mens du rører.
23.
Tilsæt lidt vand eller mælk, hvis mosen er for tør. Smag til med salt og peber.
24.
Spis kartoffelmosen med stegt bacon og æble og drys med fintsnittet grønkål. Velbekomme!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2379 kJ / 566 kcal
Protein: 13 %
Kulhydrat: 60 %
Fedt: 27 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer