- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Dip, dressinger og sovs>
- Mornaysovs
Mornaysauce
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium
Ingen lasagne uden mornaysauce! Du kan købe den færdiglavet, siger du? Ja, det er også helt rigtigt. Men du kan også lave den helt selv - og det er super nemt!
Opskriften passer til en lasagne til 4 personer.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til mornaysovs
Mornaysauce:
50 g smør
2 spsk. hvedemel
5 dl mælk
½ dl vand
1 knivspids salt
1 knivspids peber
1 knivspids muskatnød
100 g revet ost (fx parmesan eller gruyère)
Smør
Hvedemel
Mælk
Vand
Salt
Peber
Muskatnød
Revet ost
Køkkenredskaber til mornaysovs
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 lille gryde
1 piskeris
1 spiseske
1 rivejern
Køkkenvægt
Decilitermål
Lille gryde
Piskeris
Spiseske
Rivejern
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Mornaysauce:
3.
4.
5.
6.
7.
Hæld lidt af den lune mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for, at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt ad gangen, imens du pisker grundigt.
8.
Lad sovsen koge i cirka 5 minutter. Rør rundt imens, så den ikke brænder på.
9.
Kom salt, peber og muskatnød i, og pisk sovsen sammen. På dette stadie har du lavet en klassisk bechamelsauce, så nu mangler du bare osten.
10.
Kom osten i, og pisk, til al osten er smeltet. Smag til med salt og peber. Så er din mornaysauce klar til brug.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1008 kJ / 241 kcal
Protein: 19 %
Kulhydrat: 16 %
Fedt: 65 %
Heraf mættet fedt: 11,0 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer