Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Mornaysauce:

3.

Kom smør i en gryde, og lad det smelte.

4.

Kom mel i gryden, og pisk, til al smørret er suget op af melet. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Varm mælken imens.

5.

Kom mælk i en gryde, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.

6.

Kom vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper.

7.

Hæld lidt af den lune mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for, at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt ad gangen, imens du pisker grundigt.

8.

Lad sovsen koge i cirka 5 minutter. Rør rundt imens, så den ikke brænder på.

9.

Kom salt, peber og muskatnød i, og pisk sovsen sammen. På dette stadie har du lavet en klassisk bechamelsauce, så nu mangler du bare osten.

10.

Kom osten i, og pisk, til al osten er smeltet. Smag til med salt og peber. Så er din mornaysauce klar til brug.

Næringsindhold per portion

Energi: 1008 kJ / 241 kcal

Protein: 19 %

Kulhydrat: 16 %

Fedt: 65 %

Heraf mættet fedt: 11,0 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Fingervarmt

Fingervarmt

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 5 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min