- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Europa>
- Danske klassikere>
- Mørbradgryde
Mørbradgryde
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Medium
Mormor-ret nummer ét! Mørbradgryde med svinekød i flødesovs med bacon og pølser, så får smagen et ekstra pift af mums! Vi bruger madlavningsfløde for at gøre retten lidt lettere, og du kan variere retten med både kartofler, kartoffelmos eller grøntsager til.
Tip: Kom champignon i retten for at give ekstra god umami smag til sovsen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til mørbradgryde
Mørbradgryde:
1 svinemørbrad
1 ½ svinemørbrad
½ svinemørbrad
1 løg
1 ½ løg
½ løg
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
2 grillpølser
3 grillpølser
1 grillpølse
1 ½ spsk. olie
¾ spsk. olie
1 ½ tsk. røget paprika
2 ¼ tsk. røget paprika
¾ tsk. røget paprika
1 lille ds. tomatpuré (70 g.)
1 ½ små ds. tomatpuré (105 g.)
½ lille ds. tomatpuré (35 g.)
1 knivspids peber
2 knivspidser peber
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 dl. hakkede tomater
1 ½ dl. hakkede tomater
½ dl. hakkede tomater
2 ½ dl. madlavningsfløde 8%
3 ¼ dl. madlavningsfløde 8%
1 ¼ dl. madlavningsfløde 8%
Tilbehør:
3 dl. ris
4dl. ris
1 ½ dl. ris
6 dl. vand
9 dl. vand
3 dl. vand
½ tsk. salt
1 tsk. salt
Grøn salat
Svinemørbrad
Løg
Hvidløg
Wienerpølser
Olivenolie
Røget paprika
Tomatpuré
Peber
Salt
Hakkede tomater
Madlavningsfløde
Brune ris (fuldkornsris)
Vand
Grønt salathoved
Køkkenredskaber til mørbradgryde
2 skærebrætter
2 store skarpe knive
1 stor gryde
1 spatel
1 spiseske
1 teske
1 grydelåg
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Stor gryde
Spatel
Spiseske
Teske
Grydelåg
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kogte ris:
3.
Kom vand i en mellemstor gryde, kom låg på og bring vandet i kog. Når vandet koger, så kom salt og ris i gryden, og kog risene som der står på pakken. Se videoen.
Mørbradgryde:
4.
5.
Skær mørbraden i 2 centimeter tykke skiver. Skær skiverne i store tern. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
6.
7.
Skær grillpølserne i skiver på cirka 1 centimeter.
Skær grillpølsen i skiver på cirka 1 centimeter.
8.
Kom olie i en stor gryde, og varm den op til høj varme. Kom et stykke mørbrad i gryden. Hvis det syder, er olien varm.
9.
Kom mørbrads-ternene i gryden. Fordel dem med en spatel, så de ligger i ét lag. Steg i 1 minut. Vend dem, og steg i 1 minut på den anden side.
10.
Kom paprika, tomatpuré, løg og hvidløg i gryden, og skru ned for varmen. Rør rundt. Svits i 1-2 minutter.
11.
Krydr med salt og peber, og rør rundt. Se videoen.
12.
Kom pølse-skiverne, hakkede tomater og madlavningsfløde i gryden. Rør rundt.
13.
14.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2050 kJ / 490 kcal
Protein: 35 %
Kulhydrat: 10 %
Fedt: 55 %
Heraf mættet fedt: 10 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer