- >
- Opskrifter >
- Alt det andet >
- Verdensmad >
- Nord-, Syd- og Mellemamerika >
- Mexicansk >
- Mexi-wrap
Mexi-wrap
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 90 min.
Sværhedsgrad: Medium

Prøv disse mexicanske wraps, der smager lækkert og giver varmen med deres krydrede smag. Du kan erstatte koteletterne med det kød, du lige har i køleskabet - det kan fx være hakket kød eller kyllingestrimler.
Tip: Disse wraps smager rigtig godt med ingefærdressing, - du kan finde den nemme opskrift til dressingen her.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til mexi-wrap
Tilbehør
8 store fladbrød, wraps, tortillas eller madpandekager
12 store fladbrød, wraps, tortillas eller madpandekager
4 store fladbrød, wraps, tortillas eller madpandekager
8 spsk. ingefærdressing (se opskriften her i GoCook)
Chili-kød
Ca. 540 g. kartofler (ca. 9 stk.)
Ca. 810 g. kartofler (ca. 14 stk.)
Ca. 270 g. kartofler (ca. 4-5 stk.)
1 ½ rød, frisk chili
2 røde, friske chilier
1 rød, frisk chili
4 fed hvidløg
6 fed hvidløg
2 fed hvidløg
2 løg
3 løg
1 løg
5-6 stilke bladselleri
7-8 stilke bladselleri
2-3 stilke bladselleri
4 schnitzler eller koteletter, ca. 400 g.
6 schnitzler eller koteletter, ca. 600 g.
2 schnitzler eller koteletter, ca. 250 g.
1 dl hvedemel
1 ½ dl hvedemel
½ dl hvedemel
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
6-7 spsk. olie
9-10 spsk. olie
2-3 spsk. olie
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
1 knivspids peber
2 dl vand
3 dl vand
1 dl vand
Fyld
100 g. hvidkål
150 g. hvidkål
50 g. hvidkål
4 tomater
6 tomater
2 tomater

Tortillas, fuldkorn

Kartoffel

Chili

Hvidløg

Løg

Bladselleri

Grisekoteletter

Hvedemel

Salt

Olie - smagsneutral

Peber

Vand

Hvidkål

Tomat
Køkkenredskaber til mexi-wrap
1 kartoffelskræller
2 skærebrætter
1 lille skarp kniv
1 frysepose
1 kødhammer eller kagerulle
1 stegepande
1 stor skarp kniv
1 dørslag
1 brødrister
1 dyb tallerken

Kartoffelskræller

Skærebræt

Urtekniv

Frysepose

Kødhammer

Stegepande

Stor skarp kniv - kokkekniv

Dørslag

Brødrister

Dyb tallerken
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Fyld:
3.
Skræl kartoflerne, og skyl dem i koldt vand. Se videoen.
4.
5.
Skyl chilien, og skær den over på langs. Skrab kernerne ud af chilien, og fjern dem. Se videoen.
6.
Skyl kniven bagefter.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
Skær kødet ud i strimler på cirka 0,5 x 0,5 x 6 centimeter. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
13.
Hæld mel, salt og peber i en dyb tallerken. Bland det sammen.
14.
Vend nu kødstrimlerne i melblandingen. Vask hænder.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
21.
22.
Salat:
23.
Bræk store blade af hvidkålshovedet, og skyl dem.
24.
25.
Skær hvidkålsbladene i tynde strimler.
26.
Wrap:
27.
Varm brødene på en brødrister eller i en 200 grader varm ovn i cirka 3 minutter.
28.
29.
Rul brødene sammen og servér!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3949 kJ / 944 kcal
Protein: 16 %
Kulhydrat: 48 %
Fedt: 36 %
Heraf mættet fedt: 8,9 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer