
Mexi-wrap
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 90 min.
Sværhedsgrad: Medium

Prøv disse mexicanske wraps, der smager lækkert og giver varmen med deres krydrede smag. Du kan erstatte koteletterne med det kød, du lige har i køleskabet - det kan fx være hakket kød eller kyllingestrimler.
Tip: Disse wraps smager rigtig godt med ingefærdressing, - du kan finde den nemme opskrift til dressingen her.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til mexi-wrap
Tilbehør
8 store fladbrød, wraps, tortillas eller madpandekager
12 store fladbrød, wraps, tortillas eller madpandekager
4 store fladbrød, wraps, tortillas eller madpandekager
8 spsk. ingefærdressing (se opskriften her i GoCook)
Chili-kød
Ca. 540 g. kartofler (ca. 9 stk.)
Ca. 810 g. kartofler (ca. 14 stk.)
Ca. 270 g. kartofler (ca. 4-5 stk.)
1 ½ rød, frisk chili
2 røde, friske chilier
1 rød, frisk chili
4 fed hvidløg
6 fed hvidløg
2 fed hvidløg
2 løg
3 løg
1 løg
5-6 stilke bladselleri
7-8 stilke bladselleri
2-3 stilke bladselleri
4 schnitzler eller koteletter, ca. 400 g.
6 schnitzler eller koteletter, ca. 600 g.
2 schnitzler eller koteletter, ca. 250 g.
1 dl hvedemel
1 ½ dl hvedemel
½ dl hvedemel
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
6-7 spsk. olie
9-10 spsk. olie
2-3 spsk. olie
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
1 knivspids peber
2 dl vand
3 dl vand
1 dl vand
Fyld
100 g. hvidkål
150 g. hvidkål
50 g. hvidkål
4 tomater
6 tomater
2 tomater

Tortillas, fuldkorn

Kartoffel

Chili

Hvidløg

Løg

Bladselleri

Grisekoteletter

Hvedemel

Salt

Olie - smagsneutral

Peber

Vand

Hvidkål

Tomat
Køkkenredskaber til mexi-wrap
1 kartoffelskræller
2 skærebrætter
1 lille skarp kniv
1 frysepose
1 kødhammer eller kagerulle
1 stegepande
1 stor skarp kniv
1 dørslag
1 brødrister
1 dyb tallerken

Kartoffelskræller

Skærebræt

Urtekniv

Frysepose

Kødhammer

Stegepande

Stor skarp kniv - kokkekniv

Dørslag

Brødrister

Dyb tallerken
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Fyld:
3.
Skræl kartoflerne, og skyl dem i koldt vand. Se videoen.
4.
Skær kartoflerne ud i stave på cirka 0,5 x 0,5 x 5 centimeter, ligesom tynde pomfritter.
5.
Skyl chilien, og skær den over på langs. Skrab kernerne ud af chilien, og fjern dem. Se videoen.
6.
Hak chilien fint.
Skyl kniven bagefter.
Skyl kniven bagefter.
7.
Pil løg og hvidløg. Hak løg og hvidløg fint. Se videoen.
8.
Skyl bladselleri, og skær stilkene i små stykker.
9.
Læg kødet i en frysepose.
10.
Bank hvert stykke kød fladt med en kødhammer eller en kagerulle.
11.
Tag kødet ud af fryseposen, og læg det på et rent skærebræt.
12.
Skær kødet ud i strimler på cirka 0,5 x 0,5 x 6 centimeter. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
13.
Hæld mel, salt og peber i en dyb tallerken. Bland det sammen.
14.
Vend nu kødstrimlerne i melblandingen. Vask hænder.
15.
Hæld olie på en stegepande, og varm den op.
16.
Brun kødet på stegepanden ved høj varme. Hold øje med det, og vend det en gang imellem, så det brunes på alle sider.
17.
Tag kødet op af stegepanden, og læg det i en gryde.
18.
Svits hvidløg, løg, bladselleri og chili på stegepanden. Hæld eventuelt lidt mere olie på stegepanden. Svits ved middel varme i 3-4 minutter. Se videoen.
19.
Hæld bladselleri, løg, hvidløg og chili over i gryden med kødet.
20.
Hæld kartoffelstrimlerne i gryden.
21.
Hæld 2 dl vand i gryden. Læg låg på gryden, og lad retten småkoge ved middel varme i 10-15 minutter.
Hæld 3 dl vand i gryden. Læg låg på gryden, og lad retten småkoge ved middel varme i 10-15 minutter.
Hæld 1 dl vand i gryden. Læg låg på gryden, og lad retten småkoge ved middel varme i 10-15 minutter.
22.
Tjek om kødet og kartoflerne er færdige og møre: Stik en lille kniv ned i kartoflerne og i kødet. Hvis kniven slipper let, er det færdigt. Sluk for varmen, og lad gryden stå med låg på.
Salat:
23.
Bræk store blade af hvidkålshovedet, og skyl dem.
24.
Lad bladene dryppe af i et dørslag eller på et rent viskestykke.
25.
Brug et rent skærebræt og en ren kniv:
Skær hvidkålsbladene i tynde strimler.
Skær hvidkålsbladene i tynde strimler.
26.
Skyl tomaterne, og skær dem i både.
Wrap:
27.
Varm brødene på en brødrister eller i en 200 grader varm ovn i cirka 3 minutter.
28.
Læg kålstrimler, tomatbåde og kødblanding i brødene.
29.
Hæld lidt ingefærdressing over.
Rul brødene sammen og servér!
Rul brødene sammen og servér!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3949 kJ / 944 kcal
Protein: 16 %
Kulhydrat: 48 %
Fedt: 36 %
Heraf mættet fedt: 8,9 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer