
- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Rørt dej>
- Formkager>
- Mazarinkage
Mazarinkage
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 55 min.
Sværhedsgrad: Medium

Hemmeligheden bag en lækker, saftig kage, spørger du? Det er kartofler! Og med mandler i dejen, bliver det næsten som en traditionel mazarinkage. Server den for dine venner eller familie - de vil helt sikkert elske dig for det.
Opskriften giver cirka 8 stykker kage.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til mazarinkage
Ingredienser
400 g. melede kartofler
1 tsk. salt
4 æg
1 appelsin, økologisk
250 g. sukker
100 g. mandler
Til formen
2 spsk. smør
1 spsk. hvedemel
Chokoladeglasur
100 g. mørk chokolade
Tilbehør
5 appelsiner

Kartoffel

Salt

Æg

Appelsin

Sukker

Mandler

Smør

Hvedemel

Mørk chokolade
Køkkenredskaber til mazarinkage
1 køkkenvægt
1 sæt måleskeer
2 kartoffelskræller
1 skærebrædder
2 store knive
1 mellem gryde
1 kødnål
1 dørslag
2 mellem skåle
1 piskeris
1 springform
1 brødkniv
2 små skåle
1 håndmixer
1 rivejern
1 bagerist
1 gaffel
2 dejskraber

Køkkenvægt

Måleskeer

Kartoffelskræller

Skærebræt

Stor skarp kniv

Mellem gryde

Kødnål

Dørslag

Mellem skål

Piskeris

Springform

Brødkniv

Lille skål

Håndmixer

Rivejern

Bagerist

Gaffel

Dejskraber
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Tænd ovnen på 200 grader.
4.
Skræl kartoflerne.
5.
Skær kartoflerne i tern på cirka 2 x 2 x 2 centimeter.
6.
Tag en stor gryde. Kom kartoflerne i gryden, og hæld vand i, til det dækker kartoflerne.
7.
Kom salt i gryden, og læg låg på gryden.
8.
Kog kartoflerne i cirka 15 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en kødnål eller en lille kniv. Kartoflerne skal slippe nålen.
9.
Stil et dørslag i køkkenvasken, og hæld kartoflerne i dørslaget. Lad dem dryppe af.
10.
Tag en stor skål og et piskeris. Kom kartoflerne i skålen, og mos dem med piskeriset.
11.
Tag en tærteform eller springform på cirka 25 centimeter i diameter. Smør formen med smør, og drys med mel.
12.
Hak mandlerne groft med en brødkniv.
13.
Tag to skåle. Del æggene i æggeblommer og æggehvider. Kom æggeblommerne i den ene skål og æggehviderne i den anden skål.
14.
Hæld sukker i skålen med æggeblommerne.
15.
Pisk æggeblommer og sukker til hvidt skum med en håndmixer.
16.
Skyl appelsinen, og riv skallen på den fine side af et rivejern. Riv kun den orange skal og undlad at få det hvide med. Se videoen.
17.
Kom det revede appelsinskal i æggeblomme-skummet.
18.
Skær appelsinen over, og pres saften ud i en lille skål. Se videoen.
19.
Bland appelsinsaften og de mosede kartofler med æggeblomme-skummet.
20.
Tag en håndmixer, og pisk æggehviderne stive. Se videoen.
21.
Hæld de stive æggehvider og hakkede mandler i dejen. Vend forsigtigt rundt med en dejskraber. Dejen skal blive ved med at være luftig.
22.
Hæld dejen i den smurte form.
23.
Sæt kagen på en bagerist midt i ovnen.
24.
Bag kagen i cirka 50 minutter, til den er gennembagt.
25.
Hak chokoladen med en brødkniv.
26.
Tjek om kagen er færdig, ved at stikke i kagen med en lille skarp kniv. Hvis der er rå dej på kniven, skal kagen bage lidt længere. Se videoen.
27.
Tag kagen ud af ovnen.
28.
Tag en dejskraber. Drys den hakkede chokolade over den varme kage, og lad det smelte. Smør chokoladen ud i et jævnt lag med dejskraberen.
29.
Tilbehør: Skræl appelsiner, og skær dem i skiver.
30.
Server kagen med appelsinskiver til. Velbekomme!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1378 kJ / 328 kcal
Protein: 8 %
Kulhydrat: 60 %
Fedt: 32 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer