Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Tænd ovnen på 200 grader.

4.

Skræl kartoflerne.

5.

Skær kartoflerne i tern på cirka 2 x 2 x 2 centimeter.

6.

Tag en stor gryde. Kom kartoflerne i gryden, og hæld vand i, til det dækker kartoflerne.

7.

Kom salt i gryden, og læg låg på gryden.

8.

Kog kartoflerne i cirka 15 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en kødnål eller en lille kniv. Kartoflerne skal slippe nålen.

9.

Stil et dørslag i køkkenvasken, og hæld kartoflerne i dørslaget. Lad dem dryppe af.

10.

Tag en stor skål og et piskeris. Kom kartoflerne i skålen, og mos dem med piskeriset.

11.

Tag en tærteform eller springform på cirka 25 centimeter i diameter. Smør formen med smør, og drys med mel.

12.

Hak mandlerne groft med en brødkniv.

13.

Tag to skåle. Del æggene i æggeblommer og æggehvider. Kom æggeblommerne i den ene skål og æggehviderne i den anden skål.
Se videoen.

14.

Hæld sukker i skålen med æggeblommerne.

15.

Pisk æggeblommer og sukker til hvidt skum med en håndmixer.

16.

Skyl appelsinen, og riv skallen på den fine side af et rivejern. Riv kun den orange skal og undlad at få det hvide med. Se videoen.

17.

Kom det revede appelsinskal i æggeblomme-skummet.

18.

Skær appelsinen over, og pres saften ud i en lille skål. Se videoen.

19.

Bland appelsinsaften og de mosede kartofler med æggeblomme-skummet.

20.

Tag en håndmixer, og pisk æggehviderne stive. Se videoen.

21.

Hæld de stive æggehvider og hakkede mandler i dejen. Vend forsigtigt rundt med en dejskraber. Dejen skal blive ved med at være luftig.

22.

Hæld dejen i den smurte form.

23.

Sæt kagen på en bagerist midt i ovnen.

24.

Bag kagen i cirka 50 minutter, til den er gennembagt.

25.

Hak chokoladen med en brødkniv.

26.

Tjek om kagen er færdig, ved at stikke i kagen med en lille skarp kniv. Hvis der er rå dej på kniven, skal kagen bage lidt længere. Se videoen.

27.

Tag kagen ud af ovnen.

28.

Tag en dejskraber. Drys den hakkede chokolade over den varme kage, og lad det smelte. Smør chokoladen ud i et jævnt lag med dejskraberen.

29.

Tilbehør: Skræl appelsiner, og skær dem i skiver.

30.

Server kagen med appelsinskiver til. Velbekomme!

Næringsindhold per portion

Energi: 1378 kJ / 328 kcal

Protein: 8 %

Kulhydrat: 60 %

Fedt: 32 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Æg, dele i hvider og blommer

Æg, dele i hvider og blommer

Citron, rive skal

Citron, rive skal

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Æggehvider, piske

Æggehvider, piske

Kage, vurdér om den er bagt

Kage, vurdér om den er bagt

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 70 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 40 min