- Hjem >
- Opskrifter >
- Alt det andet >
- Verdensmad >
- Virale madtrends >
- Marry Me Chicken
Marry Me Chicken
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium
 
Har du hørt om Marry Me Chicken? Retten har taget TikTok og resten af internettet med storm! Retten består af kylling i cremet sauce med soltørrede tomater - og vi har givet den et grønt GoCook-twist. Rygtet siger, at retten er så god, at din kæreste vil fri til dig på stedet, hvis du serverer den for dem. Deraf navnet på retten, som stammer fra USA.
Tip: Du kan bruge de grøntsager, du bedst kan li’.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til marry me chicken
Grøntsager:
1 broccoli
2 små broccoli
½ broccoli
1 porre
2 små porrer
1 lille porre
2-3 blade grønkål (ca. 100 g)
3-4 blade grønkål (ca. 150 g)
1-2 blade grønkål (ca. 50 g)
3 fed hvidløg
4 fed hvidløg
2 små fed hvidløg
Kylling med panering:
1 dl hvedemel
1 ½ dl hvedemel
½ dl hvedemel
1 tsk. paprika
1 ½ tsk. paprika
½ tsk. paprika
1 tsk. hvidløgspulver
1 ½ tsk. hvidløgspulver
½ tsk. hvidløgspulver
3-4 kyllingebryster (ca. 400 g)
4-5 kyllingebryster (ca. 600 g)
1-2 kyllingebryster (ca. 200 g)
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
Sauce:
1 tsk. tørret timian
1 ½ tsk. tørret timian
½ tsk. tørret timian
½ tsk. chiliflager
1 tsk. chiliflager
½ tsk. chiliflager
2,5 dl madlavningsfløde eller mælk
3,5 dl madlavningsfløde eller mælk
1 dl madlavningsfløde eller mælk
1 terning hønsebouillon
1 ½ terning hønsebouillon
½ terning hønsebouillon
2,5 dl vand
4 dl vand
1 dl vand
4 spsk. soltørrede tomater
6 spsk. soltørrede tomater
2 spsk. soltørrede tomater
100 g parmesanost
150 g parmesanost
50 g parmesanost
1 knivspids peber
1 stor knivspids peber
1 lille knivspids peber
½ tsk. salt
1 tsk. salt
1 knivspids salt
Pasta:
2 liter vand
3 liter vand
1 liter vand
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
300 g fuldkornspasta
450 g fuldkornspasta
150 g fuldkornspasta
 
Broccoli
 
Porre
 
Grønkål
 
Hvidløg
 
Hvedemel
 
Paprika
 
Hvidløgspulver
 
Kyllingebryst
 
Olie - smagsneutral
 
Timian (tørret)
 
Chili (flager)
 
Madlavningsfløde
 
Hønsebouillon
 
Vand
 
Soltørrede tomater i olie
 
Parmesanost
 
Peber
 
Salt
 
Pasta (fuldkorn)
Køkkenredskaber til marry me chicken
1 sauterpande, stor pande eller gryde
1 spatel
2 skærebrætter
1 kokkekniv
2 små skåle
2 dybe tallerkner
1 stor gryde
1 dørslag
1 hvidløgspresser
1 sæt måleskeer
1 madpincet eller gaffel
 
Sauterpande
 
Spatel
 
Skærebræt
 
Stor skarp kniv - kokkekniv
 
Lille røreskål
 
Dyb tallerken
 
Mellem gryde
 
Dørslag
 
Hvidløgspresser
 
Måleskeer
 
Madpincet
Sådan gør du
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Grøntsager:
3.
Skyl broccolien, og del den i små buketter. Skær stokken i små tern. Se videoen.
4.
Skær bunden af porren. Skær toppen af, hvis den er vissen. Skær et snit på langs af porren, og skyl den grundigt med vand. Skær porren i tynde ringe. Se videoen.
5.
Skyl grønkålen grundigt i en skål med vand, og riv bladene af hver stilk. Skær grønkålsbladene i små stykker. Se videoen.
6.
Pil hvidløgsfeddene. Se videoen.
Panering af kyllingefileter:
7.
Bland mel, hvidløgspulver og paprika sammen i en dyb tallerken.
8.
Skær kyllingebrysterne i halve for at lave tyndere fileter. Se videoen.
9.
Vend kyllingebrystfileterne i melblandingen, og læg dem tilbage på skærebrættet.
10.
Varm en stor stegepande eller gryde op til høj varme. Kom olie på.
11.
Kom de panerede kyllingebrystfileter på panden. Steg dem i cirka 4 minutter på hver side, til de er gyldenbrune.
12.
Læg de stegte kyllingefileter på en ren tallerken.
Cremet sauce:
13.
Kom eventuelt lidt mere olie på panden. Sauter broccolibuketterne i 3 minutter, til de er blevet blanke. Læg dem på en ren tallerken. Se videoen.
14.
Kom eventuelt lidt mere olie på panden, og steg porrerne i 2 minutter.
15.
Pres hvidløgene direkte ned i panden, og lad dem stege med i 1 minut, til de dufter.
16.
Tilsæt tørret timian, chiliflager, madlavningsfløde, hønsebouillon og vand.
17.
Tilsæt til de soltørrede tomater, og rør rundt, indtil saucen er godt blandet.
18.
Riv parmesanost på et rivejern direkte, og tilsæt det. Skru ned på middel varme.
19.
Tilsæt hakket grønkål og de sauterede buketter broccoli, og rør rundt.
20.
Lad retten simre i 5 minutter, mens du rører rundt. Saucen skal tykne og boble. Smag til med salt og peber.
21.
Tilsæt kyllingefileterne, og tryk dem lidt ned i retten. Lad dem koge med i cirka 10 minutter. Kog pastaen imens.
Pasta:
22.
Kom vand og salt i gryden. Bring vandet i kog ved høj varme. Se videoen.
23.
Kog pasta i cirka 8 minutter. Se den præcise tid på pakken.
24.
Mærk med en gaffel, om pastaen er færdig. Den skal være al dente. Sæt et dørslag i vasken, og hæld pastaen i dørslaget.
25.
Anret pasta, kylling, grøntsager og sauce på tallerknerne.
26.
Drys eventuelt med ekstra revet parmesan. Mums - så er der Marry Me Chicken!
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per person
Energi: 3158 kJ / 752 kcal
Protein: 28 %
Kulhydrat: 42 %
Fedt: 27 %
Heraf mættet fedt: 8,2 g
Kostfibre: 2 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
