
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Asien>
- Japansk>
- Maki-sushi
Maki sushi
Samlet tid: 150 min.
Arbejdstid: 120 min.
Sværhedsgrad: Svær

Er du vild med sushi? Så skal du lære at rulle det selv, så du kan få sushi, lige når du har lyst. Her får du GoCooks sushi opskrift på den helt klassiske sushi, hvor du har ris og fyld i midten og tang yderst - også kaldet maki sushi. Sushi kan være lidt svært, men i GoCook for du trin-for-trin opskriften for begyndere. Så det bliver en fest!
Opskriften giver cirka 32 stykker.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til maki-sushi
Maki-sushi
250 g. sushiris
375 g. sushiris
125 g. sushiris
2 spsk. riseddike (eller anden mild, lys eddike)
3 spsk. riseddike (eller anden mild, lys eddike)
1 spsk. riseddike (eller anden mild, lys eddike)
2 spsk. sukker
3 spsk. sukker
1 spsk. sukker
1 kyllingebryst-filet
1 ½ kyllingebryst-filet
½ kyllingebryst-filet
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
1 knivspids salt
1 ½ knivspids salt
½ knivspids salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
1 agurk
1 ½ agurk
½ agurk
1 avocado
1 ½ avocado
½ avocado
1 mango
1 ½ mango
½ mango
4 stykker nori-tang (sushi-tang)
6 stykker nori-tang (sushi-tang)
2 stykker nori-tang (sushi-tang)
50 g. rejer (gerne tempura-rejer)
75 g. rejer (gerne tempura-rejer)
25 g. rejer (gerne tempura-rejer)
50 g. røget laks
75 g. røget laks
25 g. røget laks
Tilbehør
Wasabi
Sojasovs
Syltet ingefær

Sushi-ris

Risvinseddike

Sukker

Kyllingebryst

Olie - smagsneutral

Salt

Peber

Agurk

Avocado

Mango

Sushi-tang

Tempurarejer

Laks (røget)

Wasabi

Soja

Ingefær (syltet)
Køkkenredskaber til maki-sushi
1 mellemstor skål
1 piskeris
2 små gryder med låg
Stegetermometer (til 180 grader)
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 glas
1 tallerken
Spisepinde

Mellem røreskål

Piskeris

Lille gryde

Stegetermometer

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Glas

Middagstallerken

Spisepinde
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sushi ris:
3.
Skyl risene i en skål. Hæld vandet fra, og skyl igen. Gentag, til vandet er helt klart. Se videoen.
4.
Kom koldt vand i skålen, til det dækker risene. Lad risene trække i cirka 20 minutter.
5.
Hæld vandet fra. Kom risene og 4 deciliter rent vand i en gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog ved middel varme. Kog risene i cirka 10 minutter, til vandet er helt væk. Hæld risene i et stort fad.
6.
Rør eddike og sukker sammen i en skål, til sukkeret er helt opløst. Hæld eddike-blandingen over risene og bland forsigtigt rundt. Lad risene køle af, mens du laver fyldet.
Fyld:
7.
Skær kyllingebryst-fileten i tynde stave. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
Skær kyllingebryst-fileterne i tynde stave. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
8.
Varm olie op på en stegepande, og kom kyllinge-stavene på. Krydr med salt og peber. Steg, til kyllingen er gennemstegt. Se videoen.
9.
Skyl agurken, og skær den i tynde stave.
Skyl agurkerne, og skær den i tynde stave.
10.
Skær avocadoen over, og fjern stenen. Skrab forsigtigt kødet ud af skrællen med en spiseske. Skær det i tynde strimler. Se videoen.
Skær avocadoerne over, og fjern stenene. Skrab forsigtigt kødet ud af skrællen med en spiseske. Skær det i tynde strimler. Se videoen.
11.
Skær mangoen over på langs på hver side af midten. Der er en stor sten i midten. Skær skrællen af mangoen, og skær mango-kødet i tynde stave.
Skær mangoerne over på langs på hver side af midten. Der er en stor sten i midten. Skær skrællen af mangoerne, og skær mango-kødet i tynde stave
Rul sushisuller:
12.
Læg din sushimåtte eller stykke husholdningsfilm på bordet. Dyp fingrene i et glas med koldt vand, så risene ikke klistrer. Se videoen.
13.
Læg 1 plade nori-tang på måtten.
14.
Fordel ¼ af risene på tangpladen. Lad 1 centimeter tang være fri i begge ender. Tryk risene godt sammen med fingrene.
15.
Læg grøntsagsstave og kødfyld på. Vælg mellem kylling, laks eller rejer. Placér fyldet på en lige linje lige under midten.
16.
Brug måtten til at rulle ris og tang stramt rundt om fyldet. Tryk rullen sammen undervejs. Stil rullen på en tallerken.
17.
Gentag med alle stykkerne af sushi-tang. Stil dine sushi-ruller i køleskabet i 10 minutter.
18.
Skær sushi-rullerne i cirka 8 skiver hver. Brug en skarp, våd kniv. Server med sojasovs, wasabi og syltet ingefær.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 222 kJ / 53 kcal
Protein: 16 %
Kulhydrat: 64 %
Fedt: 20 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer