- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Asien>
- Japansk>
- Maki-sushi
Maki sushi
Samlet tid: 150 min.
Arbejdstid: 120 min.
Sværhedsgrad: Svær
Er du vild med sushi? Så skal du lære at rulle det selv, så du kan få sushi, lige når du har lyst. Her får du GoCooks sushi opskrift på den helt klassiske sushi, hvor du har ris og fyld i midten og tang yderst - også kaldet maki sushi. Sushi kan være lidt svært, men i GoCook for du trin-for-trin opskriften for begyndere. Så det bliver en fest!
Opskriften giver cirka 32 stykker.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til maki-sushi
Maki-sushi
250 g. sushiris
375 g. sushiris
125 g. sushiris
2 spsk. riseddike (eller anden mild, lys eddike)
3 spsk. riseddike (eller anden mild, lys eddike)
1 spsk. riseddike (eller anden mild, lys eddike)
2 spsk. sukker
3 spsk. sukker
1 spsk. sukker
1 kyllingebryst-filet
1 ½ kyllingebryst-filet
½ kyllingebryst-filet
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
1 knivspids salt
1 ½ knivspids salt
½ knivspids salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
1 agurk
1 ½ agurk
½ agurk
1 avocado
1 ½ avocado
½ avocado
1 mango
1 ½ mango
½ mango
4 stykker nori-tang (sushi-tang)
6 stykker nori-tang (sushi-tang)
2 stykker nori-tang (sushi-tang)
50 g. rejer (gerne tempura-rejer)
75 g. rejer (gerne tempura-rejer)
25 g. rejer (gerne tempura-rejer)
50 g. røget laks
75 g. røget laks
25 g. røget laks
Tilbehør
Wasabi
Sojasovs
Syltet ingefær
Sushi-ris
Risvinseddike
Sukker
Kyllingebryst
Olie - smagsneutral
Salt
Peber
Agurk
Avocado
Mango
Sushi-tang
Tempurarejer
Laks (røget)
Wasabi
Soja
Ingefær (syltet)
Køkkenredskaber til maki-sushi
1 mellemstor skål
1 piskeris
2 små gryder med låg
Stegetermometer (til 180 grader)
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 glas
1 tallerken
Spisepinde
Mellem røreskål
Piskeris
Lille gryde
Stegetermometer
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Glas
Middagstallerken
Spisepinde
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sushi ris:
3.
4.
5.
6.
Fyld:
7.
Skær kyllingebryst-fileten i tynde stave. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
Skær kyllingebryst-fileterne i tynde stave. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
8.
9.
10.
11.
Rul sushisuller:
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 222 kJ / 53 kcal
Protein: 16 %
Kulhydrat: 64 %
Fedt: 20 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer