1. Hjem >
  2. Opskrifter >
  3. Aftensmad >
  4. Pizza, tærter og pandekager >
  5. Madpandekager >
  6. Madpandekager med græskarcreme

Sådan gør du

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Græskarcreme:

3.

Skær hokkaidogræskarret i skiver på cirka 1 centimeter i tykkelsen. Skær derefter hver skive i tern på cirka 1x1 centimeter. Se videoen.

Skær hokkaido-græskarret i skiver på cirka 1 centimeter i tykkelsen. Skær derefter hver skive i tern på cirka 1 centimeter. Se videoen.

4.

Læg græskarternene i gryden og hæld vand over, så det lige dækker græskarternene. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog ved høj varme.

5.

Skru ned på lav varme, når vandet koger, og lad græskarternene koge i cirka 15 minutter. Mærk efter, om de er møre ved at stikke i et tern med en lille skarp kniv. Kniven skal slippe græskarret nemt. Hvis det stadig føles fast, så giv dem 2-3 minutter ekstra.

6.

Stil en skål ned i håndvasken og placer et dørslag ovenpå. Hæld vand og græskartern ned i dørslaget. Lad ternene dryppe af og læg dem tilbage i gryden, men gem kogevandet fra skålen.

7.

Drys salt og peber i gryden og hæld ½ deciliter kogevand over.

Drys salt og peber i gryden og hæld ¾ deciliter kogevand over.

Drys salt og peber i gryden og hæld ¼ deciliter kogevand over.

8.

Stil gryden ned i håndvasken og blend med stavblenderen, til det er en mos uden klumper. Tilsæt evt. lidt mere kogevand, hvis den er svær at blende. Smag til med salt.

Fyld:

9.

Tænd ovnen på 225 grader varmluft.

10.

Skræl kartoflerne. Se videoen.

11.

Skær kartoflerne i små tern på cirka 1x1 centimeter. Se videoen.

12.

Skyl squashen, og skær den i tynde skiver.

13.

Pil og hak hvidløg. Se videoen.

14.

Hæld olie på en stegepande, og varm den op ved middel varme.

15.

Læg kartoffelternene på stegepanden. Skru ned til svag varme. Lad dem stege i cirka 10 minutter, til kartoflerne er møre.

16.

Bland squash, løg, hvidløg og timian med kartoflerne på panden. Lad det hele stege i endnu 3-4 minutter. Tilsæt ærterne, rør rundt og smag til med salt og peber.

Saml madpandekagerne:

17.

Smør et ovnfast fad med olie.

18.

Tag en madpandekage, og fordel 2 spiseskefulde græskarcreme på midten af madpandekagen. Læg derefter 2 spiseskefulde kartoffelfyld på. Rul pandekagen sammen, og læg den i fadet. Gentag med alle madpandekagerne.

19.

Drys revet ost over, og stil fadet i ovnen i cirka 10 minutter, til osten er smeltet og lidt gylden. Velbekomme!

Drys revet ost over, og stil fadet i ovnen i cirka 10 minutter, til osten er smeltet og lidt gylden. Velbekomme!

Næringsindhold per portion

Energi: 2486 kJ / 594 kcal

Protein: 17 %

Kulhydrat: 52 %

Fedt: 30 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Film 10: Sådan skærer du et græskar i tern

Film 10: Sådan skærer du et græskar i tern

Vaske eller skrælle kartofler

Vaske eller skrælle kartofler

Kartofler, skære i tern

Kartofler, skære i tern

Hakke hvidløg

Hakke hvidløg

Inspiration

Grønne spinatpandekager

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Wraps med laks

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min

Tortillas

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Tortillas med magiske majs

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min