- Hjem >
- Opskrifter >
- Aftensmad >
- Pizza, tærter og pandekager >
- Madpandekager >
- Madpandekager med græskarcreme
Madpandekager med græskarcreme
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 25 min.
Sværhedsgrad: Medium

Efterårets smag pakket ind i pandekager!
Sæsonens grøntsager og en mild krydring gør de her nemme madpandekager til en favorit - både på middagsbordet og i madpakken dagen efter.
Tip: Du kan også bage dine egne madpandekager. Find opskriften her på gocook.dk
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til madpandekager med græskarcreme
Græskarcreme:
½ hokkaidogræskar uden frø (ca. 500 g.)
¾ hokkaidogræskar uden frø (ca. 750 g)
¼ hokkaidogræskar uden frø (ca. 250 g)
1 dl kogevand fra græskarret
1 ½ dl kogevand fra græskarret
½ dl kogevand fra græskarret
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
½ tsk. spidskommen
¾ tsk. spidskommen
Fyld:
4 store kartofler (eller 8 små), ca. 300 g
6 store kartofler (eller 12 små), ca. 450 g
2 store kartofler (eller 4 små), ca. 150 g
1 squash (ca. 300 g)
1 ½ squash (ca. 450 g)
½ squash (ca. 150 g)
4 fed hvidløg
6 fed hvidløg
2 fed hvidløg
1 spsk. olie
1 tsk. timian (tørret)
1 ½ tsk. timian (tørret)
½ tsk. timian (tørret)
200 g frosne ærter, optøede
300 g frosne ærter, optøede
100 g frosne ærter, optøede
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
½ knivspids peber
¾ knivspids peber
¼ knivspids peber
1 tsk. olie
Pandekager:
8 store fuldkornsmadpandekager
12 store fuldkornsmadpandekager
4 store fuldkornsmadpandekager
Gratinering:
100 g revet ost
150 g revet ost
50 g revet ost

Hokkaidogræskar (orange)

Kogevand

Salt

Peber

Stødt spidskommen

Kartoffel

Squash

Hvidløg

Olie - smagsneutral

Timian (frisk)

Ærter

Madpandekager

Revet ost
Køkkenredskaber til madpandekager med græskarcreme
1 køkkenvægt
1 teske
1 spiseske
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 mellemstor gryde
1 grydelåg
1 lille skarp kniv
2 stor skåle
2 store skåle
2 store skåle
1 dørslag
1 stavblender
1 stegepande
1 paletkniv
1 ovnfast fad

Køkkenvægt

Teske

Spiseske

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Mellem gryde

Grydelåg

Urtekniv

Stor røreskål

Dørslag

Stavblender

Stegepande

Paletkniv

Ovnfast fad
Sådan gør du
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Græskarcreme:
3.
Skær hokkaidogræskarret i skiver på cirka 1 centimeter i tykkelsen. Skær derefter hver skive i tern på cirka 1x1 centimeter. Se videoen.
Skær hokkaido-græskarret i skiver på cirka 1 centimeter i tykkelsen. Skær derefter hver skive i tern på cirka 1 centimeter. Se videoen.
4.
Læg græskarternene i gryden og hæld vand over, så det lige dækker græskarternene. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog ved høj varme.
5.
Skru ned på lav varme, når vandet koger, og lad græskarternene koge i cirka 15 minutter. Mærk efter, om de er møre ved at stikke i et tern med en lille skarp kniv. Kniven skal slippe græskarret nemt. Hvis det stadig føles fast, så giv dem 2-3 minutter ekstra.
6.
Stil en skål ned i håndvasken og placer et dørslag ovenpå. Hæld vand og græskartern ned i dørslaget. Lad ternene dryppe af og læg dem tilbage i gryden, men gem kogevandet fra skålen.
7.
Drys salt og peber i gryden og hæld ½ deciliter kogevand over.
Drys salt og peber i gryden og hæld ¾ deciliter kogevand over.
Drys salt og peber i gryden og hæld ¼ deciliter kogevand over.
8.
Stil gryden ned i håndvasken og blend med stavblenderen, til det er en mos uden klumper. Tilsæt evt. lidt mere kogevand, hvis den er svær at blende. Smag til med salt.
Fyld:
9.
Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
10.
Skræl kartoflerne. Se videoen.
11.
Skær kartoflerne i små tern på cirka 1x1 centimeter. Se videoen.
12.
13.
Pil og hak hvidløg. Se videoen.
14.
Hæld olie på en stegepande, og varm den op ved middel varme.
15.
Læg kartoffelternene på stegepanden. Skru ned til svag varme. Lad dem stege i cirka 10 minutter, til kartoflerne er møre.
16.
Bland squash, løg, hvidløg og timian med kartoflerne på panden. Lad det hele stege i endnu 3-4 minutter. Tilsæt ærterne, rør rundt og smag til med salt og peber.
Saml madpandekagerne:
17.
18.
Tag en madpandekage, og fordel 2 spiseskefulde græskarcreme på midten af madpandekagen. Læg derefter 2 spiseskefulde kartoffelfyld på. Rul pandekagen sammen, og læg den i fadet. Gentag med alle madpandekagerne.
19.
Drys revet ost over, og stil fadet i ovnen i cirka 10 minutter, til osten er smeltet og lidt gylden. Velbekomme!
Drys revet ost over, og stil fadet i ovnen i cirka 10 minutter, til osten er smeltet og lidt gylden. Velbekomme!
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2486 kJ / 594 kcal
Protein: 17 %
Kulhydrat: 52 %
Fedt: 30 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration