- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pizza, tærter og pandekager>
- Madpandekager>
- Madpandekager med græskarcreme
Madpandekager med græskarcreme
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 25 min.
Sværhedsgrad: Medium
Smagen af efterår pakket ind i pandekager. Lav en ekstra stor portion, så du har til madpakken dagen efter.
Tip: Du kan også bage dine egne madpandekager. Find opskriften her på gocook.dk
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til madpandekager med græskarcreme
Græskarcreme:
½ hokkaidogræskar uden frø (ca. 500 g.)
¾ hokkaidogræskar uden frø (ca. 750 g)
¼ hokkaidogræskar uden frø (ca. 250 g)
1 dl kogevand
1 ½ dl kogevand
½ dl kogevand
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
½ tsk. spidskommen
¾ tsk. spidskommen
Fyld:
4 store kartofler (eller 8 små), ca. 300 g
6 store kartofler (eller 12 små), ca. 450 g
2 store kartofler (eller 4 små), ca. 150 g
1 squash (ca. 300 g)
1 ½ squash (ca. 450 g)
½ squash (ca. 150 g)
4 fed hvidløg
6 fed hvidløg
2 fed hvidløg
1 spsk. olie
1 tsk. tørret timian
1 ½ tsk. tørret timian
½ tsk. tørret timian
200 g frosne ærter, optøede
300 g frosne ærter, optøede
100 g frosne ærter, optøede
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
½ knivspids peber
¾ knivspids peber
¼ knivspids peber
1 tsk. olie
Pandekager:
8 store fuldkornsmadpandekager
12 store fuldkornsmadpandekager
4 store fuldkornsmadpandekager
Gratinering:
100 g revet ost
150 g revet ost
50 g revet ost
Hokkaidogræskar (orange)
Kogevand
Salt
Peber
Stødt spidskommen
Kartoffel
Squash
Hvidløg
Olie - smagsneutral
Timian (frisk)
Ærter
Madpandekager
Revet ost
Køkkenredskaber til madpandekager med græskarcreme
1 køkkenvægt
1 teske
1 spiseske
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 mellemstor gryde
1 grydelåg
1 lille skarp kniv
2 stor skåle
2 store skåle
2 store skåle
1 dørslag
1 stavblender
1 stegepande
1 paletkniv
1 ovnfast fad
Køkkenvægt
Teske
Spiseske
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Mellem gryde
Grydelåg
Urtekniv
Stor røreskål
Dørslag
Stavblender
Stegepande
Paletkniv
Ovnfast fad
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Græskarcreme:
3.
Skær hokkaidogræskarret i skiver på cirka 1 centimeter i tykkelsen. Skær derefter hver skive i tern på cirka 1x1 centimeter. Se videoen.
Skær hokkaido-græskarret i skiver på cirka 1 centimeter i tykkelsen. Skær derefter hver skive i tern på cirka 1 centimeter. Se videoen.
4.
Kom græskarternene i gryden, og hæld vand i, til græskarternene lige er dækkede. Læg låg på, og bring vandet i kog ved høj varme.
5.
Skru ned på lav varme, og lad græskarternene koge i cirka 15 minutter, til de er møre. Mærk efter ved at stikke i et tern med en lille skarp kniv. Kniven skal slippe græskarret nemt.
6.
Stil en skål ned i håndvasken med et dørslag ovenpå. Hæld vand og græskartern ned i dørslaget, og lad dem dryppe af. Gem kogevandet og hæld ternene tilbage i gryden.
7.
Kom salt, peber, spidskommen og ½ deciliter kogevand i gryden. Stil den ned i håndvasken. Blend med stavblenderen, til det er en mos uden klumper. Kom lidt mere kogevand i, hvis den er svær at blende. Smag til med salt.
Kom salt, peber, spidskommen og 1 deciliter kogevand i gryden. Stil den ned i håndvasken. Blend med stavblenderen, til det er en mos uden klumper. Kom lidt mere kogevand i, hvis den er svær at blende. Smag til med salt.
Kom salt, peber, spidskommen og ¼ deciliter kogevand i gryden. Stil den ned i håndvasken. Blend med stavblenderen, til det er en mos uden klumper. Kom lidt mere kogevand i, hvis den er svær at blende. Smag til med salt.
Fyld:
8.
Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
9.
Skræl kartoflerne. Se videoen.
10.
Skær kartoflerne i små tern på cirka 1x1 centimeter. Se videoen.
11.
12.
Pil, og hak hvidløg. Se videoen.
13.
14.
Kom kartoffelternene på stegepanden. Skru ned til svag varme. Lad dem stege i cirka 10 minutter, til kartoflerne er møre.
15.
Kom squash, løg, hvidløg og timian ned til kartoflerne. Lad det hele stege i endnu 3-4 minutter. Tilsæt ærterne, rør rundt og smag til med salt og peber.
Saml madpandekagerne:
16.
17.
Tag en madpandekage, og fordel 2 spiseskefulde græskarcreme på midten af madpandekagen. Kom derefter 2 spiseskefulde kartoffelfyld på. Rul pandekagen sammen, og læg den i fadet. Gentag med alle madpandekagerne.
18.
Drys revet ost over, og stil fadet i ovnen i cirka 10 minutter, til osten er smeltet og lidt gylden. Velbekomme!
Drys revet ost over, og stil fadet i ovnen i cirka 10 minutter, til osten er smeltet og lidt gylden. Velbekomme!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2486 kJ / 594 kcal
Protein: 17 %
Kulhydrat: 52 %
Fedt: 30 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer