- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Bagepulverdeje>
- Cupcakes og muffins>
- Lynmuffins med vanilje
Lynmuffins med vanilje
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 15 min.
Sværhedsgrad: Nem
Er du lækkersulten nu? Så skynd dig at lave disse lynhurtige lyn-muffins med vanilje. Opskriften på lynmuffins kræver få ingredienser, og hvis du bager dem i en airfryer, så behøver du ikke engang at forvarme ovnen. Vælg en lille portion (10 stk.) og bag muffinsene ca. 9 minutter ved 180 grader.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til lynmuffins med vanilje
Muffins:
4 æg
6 æg
2 æg
3 dl. sukker
4½ dl sukker
1½ dl. sukker
250 g. hvedemel
375 g. hvedemel
125 g. hvedemel
3 tsk. vaniljesukker
4½ tsk. vaniljesukker
1½ tsk. vaniljesukker
2 tsk. bagepulver
3 tsk. bagepulver
1 tsk. bagepulver
8 spsk. smagsneutral olie
12 spsk. smagsneutral olie
4 spsk. smagsneutral olie
2 knsp. salt
3 knsp. salt
1 knsp. salt
Æg
Sukker
Hvedemel
Vaniljesukker
Bagepulver
Solsikkeolie
Salt
Køkkenredskaber til lynmuffins med vanilje
15 amerikanske muffinforme af papir
20 amerikanske muffinforme af papir
10 amerikanske muffinforme af papir
1 metal muffinform eller 1 bageplade
1 bagerist
1 kop
1 stor skål
1 decilitermål
1 håndmixer
1 spiseske
Muffinforme - amerikanske
Metal muffinsform
Bagerist
Kop
Stor røreskål
Decilitermål
Håndmixer
Spiseske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Muffins:
3.
Tænd ovnen på 200 grader normal ovn.
4.
Slå et æg ud i en kop og tjek for skaller. Hæld ægget op i en stor skål. Gentag med de andre æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop og tjek for skaller. Hæld ægget op i en stor skål. Gentag med de andre æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop og tjek for skaller. Hæld ægget op i en stor skål. Gentag med det andet æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
5.
Kom sukker i skålen og pisk sukker og æg sammen med håndmixeren til det bliver cremet, og du ikke længere kan se sukkerkornene. Pisk ca. 3-5 minutter.
6.
Kom hvedemel, vaniljesukker, bagepulver, olie og salt i skålen.
7.
Pisk dejen igen med håndmixeren. Du skal piske, til dejen er klumpfri. Det tager ca. 2 minutter.
8.
Sæt 15 papirsforme i en muffinform af metal. Så er du sikker på, at dine muffins holder formen. Ellers sæt papirformene på en bageplade.
Sæt 20 papirsforme i en muffinform af metal. Så er du sikker på, at dine muffins holder formen. Ellers sæt papirformene på en bageplade.
Sæt 10 papirsforme i en muffinform af metal. Så er du sikker på, at dine muffins holder formen. Ellers sæt papirformene på en bageplade.
9.
Hæld dejen op i formene. Du skal kun fylde muffinsformene 2/3 dej, så der er god plads til, at muffinsene hæver i ovnen. Se videoen.
10.
Stil pladen i ovnen på midterste ovnrille. Bag dine muffins i cirka 15-20 minutter, til de er gennembagte og er blevet lidt lysebrune på toppen. Se videoen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1397 kJ / 334 kcal
Protein: 6 %
Kulhydrat: 58 %
Fedt: 35 %
Heraf mættet fedt: 1,3 g.
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer