1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Hovedretter>
  5. Lasagne med rodfrugter

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Skyl, og rens porren. Skær et langt snit tværs ned gennem porren. Skyl porren godt i koldt vand. Gem den grønne porre-top til pynt. Se videoen.

4.

Skær porrerne i tynde ringe. Husk ikke at bruge den samme kniv og skærebræt, hvis der er jord på.
Skær porren i tynde ringe. Husk ikke at bruge den samme kniv og skærebræt, hvis der er jord på.

5.

Skræl gulerødder, pastinakker og persillerødder, og skyl dem i koldt vand. Skær toppen og bunden af dem.
Skræl gulerod, pastinak og persillerod, og skyl dem i koldt vand. Skær toppen og bunden af dem.

6.

Tag et rivejern. Riv gulerod, pastinak og persillerod på den fine side af rivejernet. Du kan også hakke det fint i en foodprocessor.

7.

Hæld olie i en gryde, og varm den op.

8.

Kom porrerne i gryden, og svits dem bløde ved middel varme i 2 minutter. Se videoen.

9.

Pil, og pres hvidløg med en hvidløgspresser. Tilsæt hvidløget til gryden.

10.

Kom koldt vand i en skål. Skyl timiankvistene i vandet. Pil bladene af timiankvistene, og kom bladene i gryden. Se videoen.

11.

Tilsæt de revne grøntsager, og steg det hele i 3 minutter. Rør godt rundt.

12.

Kom hakkede tomater i gryden, og rør rundt. Lad tomatsovsen koge i 3 minutter. Tilsæt lidt vand, hvis du synes at sovsen er for tør.

13.

Smag sovsen til med salt og peber.

14.

Hak mandler og hasselnødder, og kom dem ned i sovsen. Rør rundt. Skru ned for varmen.

15.

Bechamelsovs: Tag en gryde. Kom smør i gryden, og lad det smelte. Se videoen.

16.

Tag et piskeris. Kom mel i gryden, og pisk, til al smørret er suget op af melet. Lad det stå i cirka 1-2 minutter, til det er blevet brunt.

17.

Hæld lidt af mælken i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt af gangen, imens du pisker grundigt.

18.

Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.

19.

Kom salt, peber og muskatnød i sovsen, og pisk sovsen sammen. Se videoen.

20.

Smag bachamelsovsen til med salt og peber. Tænd ovnen på 200 grader.

21.

Saml lasagnen i et ovnfast fad: Start med at lægge et tyndt lag tomatsovs i bunden af fadet. Se videoen.

22.

Læg et lag lasagneplader ovenpå, og derefter et lag tomatsovs igen. Gentag to gange.

23.

Afslut med et lag bechamelsovs.

24.

Sæt en bagerist i midten af ovnen, og placer fadet med lasagne på bageristen. Bag lasagnen i 20 minutter.

25.

Stik en lille skarp kniv ned midt i lasagnen og mærk, om den er færdig. Lasagnepladerne skal være bløde. Tag lasagnen ud af ovnen.

26.

Riv osten, og drys det over lasagnen. Sæt den tilbage i ovnen og bag den cirka 10 minutter, til osten er smeltet. Pas på osten ikke bliver for mørk, for så smager den bittert.

27.

Servér lasagnen med grøn salat og brød.

Næringsindhold per portion

Energi: 3330 kJ / 793 kcal

Protein: 18 %

Kulhydrat: 52 %

Fedt: 30 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Porrer

Porrer

Grøntsager, svitse

Grøntsager, svitse

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Sovs, opbagt

Sovs, opbagt

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Lasagne, samle

Lasagne, samle

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 80 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 83 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 55 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 26 min