
- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Forår>
- Lasagne med rejer
Lasagne med rejer
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium

Hvis du er træt af den traditionelle lasagne, så prøv denne variant. Fyld lasagnen med fisk eller rejer og spæd op med blomkål og dild, så får du noget helt ud over det sædvanlige.
Tip: Server hjemmelavede grovflutes til. Find opskriften her i GoCook.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til lasagne med rejer
Lasagne:
12 fuldkornslasagneplader eller 200 g. friske lasagneplader
18 fuldkornslasagneplader eller 300 g. friske lasagneplader
6 fuldkornslasagneplader eller 100 g. friske lasagneplader
1 blomkål
1 ½ blomkål
½ blomkål
½ l vand
7 ½ dl vand
¼ l vand
1 tsk. groft salt
1 ½ tsk. groft salt
½ tsk. groft salt
2 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 800 g)
3 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 1200 g)
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
1-2 spsk. citronsaft
2-3 spsk. citronsaft
1 spsk. citronsaft
½ tsk. groft salt
1 ½ tsk. groft salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
250 g. pillede rejer
375 g. pillede rejer
125 g. pillede rejer
Mornaysauce:
25 g. smør
40 g. smør
15 g. smør
60 g. hvedemel
90 g. hvedemel
30 g. hvedemel
½ l mælk
7 ½ dl mælk
¼ l mælk
½ tsk. groft salt
¾ tsk. groft salt
¼ tsk. groft salt
2 knivspidser peber
3 knivspidser peber
1 knivspidser peber
Ca. ½ tsk. fint revet muskatnød
¾ tsk. fint revet muskatnød
½ tsk. fint revet muskatnød
2 spsk. smør til smøring
40 g. smør
15 g. smør
25 g. parmesan- eller granaost
40 g. parmesan- eller granaost
15 g. parmesan- eller granaost
Tilbehør:
1 dl dild
1 ½ dl dild
½ dl dild
½ citron
¾ citron
4 stk. groft brød
6 stk. groft brød
2 stk. groft brød

Lasagneplader (fuldkorn)

Blomkål

Vand

Salt

Hakkede tomater

Citron

Peber

Rejer

Smør

Hvedemel

Mælk

Muskatnød

Parmesanost

Dild

Fuldkornsbrød
Køkkenredskaber til lasagne med rejer
1 køkkenvægt
1 sæt måleskeer
1 decilitermål
1 mellem gryde
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
2 dørslag
1 lille skål
1 dåseåbner
1 si
1 citruspresser
1 teske
1 kande
1 lille gryde
1 piskeris
1 grydeske
1 rivejern
1 ovnfast fad
1 bagerist
1 gaffel
1 balje

Køkkenvægt

Måleskeer

Decilitermål

Mellem gryde

Urtekniv

Skærebræt

Dørslag

Lille røreskål

Dåseåbner

Si

Citruspresser

Teske

Kande

Lille gryde

Piskeris

Grydeske

Rivejern

Ovnfast fad

Bagerist

Gaffel

Balje
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Tomatblomkål:
3.
Vask blomkålen, og fjern de grønne blade. Del blomkålen i små buketter. Brug en lille kniv. Se videoen.
4.
Kom vand i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Kom blomkålsbuketterne i gryden, når vandet koger.
5.
Tilsæt salt, og læg låg på gryden. Kom blomkålen i cirka 5 minutter.
6.
Sæt et dørslag i en skål. Hæld blomkålen op i dørslaget og gem kogevandet til sovsen. Lad blomkålen dryppe af. Hæld blomkålen tilbage i gryden.
7.
Åbn brikkerne/dåserne med tomat. Hæld dem i op i en si, og lad dem dryppe af.
Åbn brikken/dåsen med tomat. Hæld den i op i en si, og lad dem dryppe af.
8.
Hæld de hakkede tomaterne i gryden med de kogte blomkålsbuketter.
9.
Smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Smag til med citronsaft, salt og peber.
Smag til med citronsaft, salt og peber.
Mornaysauce:
10.
Bland mælk og vandet fra blomkålen i en lille kande. Se videoen.
Mornaysovs: Bland mælk og vandet fra blomkålen i en lille kande. Se videoen.
11.
Put smørret i en lille gryde, og smelt det ved svag varme. Se videoen.
Put smørret i en lille gryde, og smelt det ved svag varme. Se videoen.
Put smørret i en lille gryde, og smelt det ved svag varme. Se videoen.
12.
Hæld hvedemel i gryden, og rør i cirka 1 minut. Brug et piskeris.
13.
Hæld den lune mælk og blomkålsvand i gryden lidt efter lidt, mens du rører rundt. Der må ikke være klumper i sovsen.
14.
Kom parmesanost i sovsen, og rør rundt. Lad sovsen koge ved svag varme i cirka 4-5 minutter. Rør rundt imens, så den ikke koger på.
15.
Smag sovsen til med salt, peber og revet muskatnød.
Saml lasagnen og bag den:
16.
Tænd ovnen på 200 grader. Smør et ovnfast fad med smør. Husk også at smøre op ad siderne.
Tænd ovnen på 200 grader. Smør et stort ovnfast fad med smør. Husk også at smøre op ad siderne.
Tænd ovnen på 200 grader. Smør et lille ovnfast fad med smør. Husk også at smøre op ad siderne.
17.
Læg et lag med blomkåls- og tomatblandingen i bunden af fadet.
18.
Drys ⅓ af rejerne ovenpå tomatblandingen. Vask hænder.
Drys ⅓ af rejerne oven på tomatblandingen.
19.
Hæld ¼ af mornaysovsen henover.
20.
Læg et lag lasagneplader (brug ⅓ af lasagnepladerne) oven på bechamelsovsen.
21.
Gentag dette tre gange, til der ikke er mere sovs, grøntsager og rejer.
22.
Sæt fadet med lasagne på bageristen i midten af ovnen.
23.
Bag lasagnen i cirka 30 minutter.
24.
Stik en gaffel i lasagnen og mærk, om den er færdig. Lasagnepladerne skal være bløde. Tag lasagnen ud af ovnen.
25.
Kom vand i en balje, og skyld dilden i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Plud dilden i små buketter. Se videoen.
26.
Skær citronen i både.
27.
Servér lasagnen med dild, citron og brød til. Velbekomme!
Servér lasagnen med dild, citron og brød til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2144 kJ / 511 kcal
Protein: 22 %
Kulhydrat: 60 %
Fedt: 18 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer