- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pasta, ris og nudler>
- Lasagne>
- Lasagne med laks
Lasagne med laks
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium
Laksen er svømmet ind i en lækker lasagne, og det har resulteret i et fantastisk måltid. Denne opskrift kombinerer på den lækreste måde sund laks, velsmagende pesto og sprød tomat - helt uimodståeligt! Vidste du, laksen er fyldt med sunde fiskeolier? Velbekomme!
Tip: Server lakselasagnen med hjemmelavede grovflutes til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til lasagne med laks
Lasagne:
2 løg
3 løg
1 løg
3-4 fed hvidløg
5-6 fed hvidløg
2 fed hvidløg
4 stilke bladselleri
6 stilke bladselleri
2 stilke bladselleri
2 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 800 g)
3 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 1200 g)
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
Evt. 3-4 kviste frisk timian
Evt. 5-6 kviste frisk timian
Evt. 2 kviste frisk timian
2 tsk. cayennepeber eller paprika
3 tsk. cayennepeber eller paprika
1 tsk. cayennepeber eller paprika
12 fuldkornslasagneplader eller 200 g. friske pastaplader
18 fuldkornslasagneplader eller 300 g. friske pastaplader
6 fuldkornslasagneplader eller 100 g. friske pastaplader
1 spsk. salt
1 ½ spsk. salt
½ spsk. salt
¾ tsk. peber
1 tsk. peber
½ tsk. peber
400 g. fersk laks i filet
600 g. laks i filet fersk eller optøet
200 g. fersk laks i filet
50 g. grøn pesto af basilikum eller persille
75 g. grøn pesto af basilikum eller persille
25 g. grøn pesto af basilikum eller persille
500 g. tomater
750 g. tomater
250 g. tomater
125 g. revet ost
190 g. revet ost
65 g. revet ost
Tilbehør:
Et par skiver fuldkornsbrød
Løg
Hvidløg
Bladselleri
Hakkede tomater
Olie - smagsneutral
Timian (frisk)
Cayennepeber
Lasagneplader (fuldkorn)
Salt
Peber
Laks (filet)
Pesto (grøn)
Tomat
Revet ost
Fuldkornsbrød
Køkkenredskaber til lasagne med laks
1 køkkenvægt
1 sæt måleskeer
1 teske
2 store skarpe knive
2 skærebrætter
1 hvidløgspresser
1 dåseåbner
1 dørslag
1 mellemstor gryde
1 grydeske
1 lille skarp kniv
1 ovnfast fad
1 bagerist
1 gaffel
1 rivejern
1 mellemstor skål
Køkkenvægt
Måleskeer
Teske
Stor skarp kniv - kokkekniv
Skærebræt
Hvidløgspresser
Dåseåbner
Dørslag
Mellem gryde
Grydeske
Urtekniv
Ovnfast fad
Bagerist
Gaffel
Rivejern
Mellem røreskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Tomatsovs:
3.
4.
Pil, og pres hvidløg med en hvidløgspresser. Se videoen.
5.
6.
7.
8.
Tilsæt de hakkede løg og hvidløg, og svits ved middelvarme, mens du rører rundt. Løgene må ikke blive brune. Se videoen.
9.
10.
11.
12.
13.
Skær laksen i tern. Hvis der er skind på laksen, så fjern det først. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.
Saml lasagne:
14.
15.
Start med at lægge et tyndt lag tomatsovs i bunden af fadet.
16.
Fordel ⅓ af lakseternene oven på tomatsovsen, og dryp ¼ af pestoen over laksen. Vask hænder.
17.
18.
Bage lasagne:
19.
20.
21.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2431 kJ / 579 kcal
Protein: 25 %
Kulhydrat: 33 %
Fedt: 42 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer