
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pasta, ris og nudler>
- Lasagne>
- Lasagne med laks
Lasagne med laks
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium

Laksen er svømmet ind i en lækker lasagne, og det har resulteret i et fantastisk måltid. Denne opskrift kombinerer på den lækreste måde sund laks, velsmagende pesto og sprød tomat - helt uimodståeligt! Vidste du, laksen er fyldt med sunde fiskeolier? Velbekomme!
Tip: Server lakselasagnen med hjemmelavede grovflutes til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til lasagne med laks
Lasagne:
2 løg
3 løg
1 løg
3-4 fed hvidløg
5-6 fed hvidløg
2 fed hvidløg
4 stilke bladselleri
6 stilke bladselleri
2 stilke bladselleri
2 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 800 g)
3 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 1200 g)
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
Evt. 3-4 kviste frisk timian
Evt. 5-6 kviste frisk timian
Evt. 2 kviste frisk timian
2 tsk. cayennepeber eller paprika
3 tsk. cayennepeber eller paprika
1 tsk. cayennepeber eller paprika
12 fuldkornslasagneplader eller 200 g. friske pastaplader
18 fuldkornslasagneplader eller 300 g. friske pastaplader
6 fuldkornslasagneplader eller 100 g. friske pastaplader
1 spsk. salt
1 ½ spsk. salt
½ spsk. salt
¾ tsk. peber
1 tsk. peber
½ tsk. peber
400 g. fersk laks i filet
600 g. laks i filet fersk eller optøet
200 g. fersk laks i filet
50 g. grøn pesto af basilikum eller persille
75 g. grøn pesto af basilikum eller persille
25 g. grøn pesto af basilikum eller persille
500 g. tomater
750 g. tomater
250 g. tomater
125 g. revet ost
190 g. revet ost
65 g. revet ost
Tilbehør:
Et par skiver fuldkornsbrød

Løg

Hvidløg

Bladselleri

Hakkede tomater

Olie - smagsneutral

Timian (frisk)

Cayennepeber

Lasagneplader (fuldkorn)

Salt

Peber

Laks (filet)

Pesto (grøn)

Tomat

Revet ost

Fuldkornsbrød
Køkkenredskaber til lasagne med laks
1 køkkenvægt
1 sæt måleskeer
1 teske
2 store skarpe knive
2 skærebrætter
1 hvidløgspresser
1 dåseåbner
1 dørslag
1 mellemstor gryde
1 grydeske
1 lille skarp kniv
1 ovnfast fad
1 bagerist
1 gaffel
1 rivejern
1 mellemstor skål

Køkkenvægt

Måleskeer

Teske

Stor skarp kniv - kokkekniv

Skærebræt

Hvidløgspresser

Dåseåbner

Dørslag

Mellem gryde

Grydeske

Urtekniv

Ovnfast fad

Bagerist

Gaffel

Rivejern

Mellem røreskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Tomatsovs:
3.
Pil, og hak løget. Se videoen.
4.
Pil, og pres hvidløg med en hvidløgspresser. Se videoen.
5.
Skyl bladselleri, og skær stilkene og bladene ud i små stykker.
6.
Åbn dåserne med hakkede tomater. Sæt et dørslag i en stor skål, og hæld de hakkede tomater i dørslaget. Lad dem dryppe af.
Åbn dåsen med hakkede tomater. Sæt et dørslag i en stor skål, og hæld de hakkede tomater i dørslaget. Lad dem dryppe af.
7.
Hæld olie i en gryde, og varm den op.
8.
Tilsæt de hakkede løg og hvidløg, og svits ved middelvarme, mens du rører rundt. Løgene må ikke blive brune. Se videoen.
9.
Tilsæt bladselleri og eventuelt timian.
10.
Tilsæt cayennepeber eller paprika. Rør rundt.
11.
Tilsæt de hakkede tomater, og kog tomatsovsen i cirka 5 minutter ved middel varme.
12.
Smag sovsen til med salt og peber.
13.
Skær laksen i tern. Hvis der er skind på laksen, så fjern det først. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.
Saml lasagne:
14.
Tænd ovnen på 200 grader.
15.
Start med at lægge et tyndt lag tomatsovs i bunden af fadet.
16.
Fordel ⅓ af lakseternene oven på tomatsovsen, og dryp ¼ af pestoen over laksen. Vask hænder.
17.
Læg et lag lasagneplader ovenpå, og gentag med tomatsovs, laks, pesto og lasagneplader, til du har tre lag. Afslut med pesto.
18.
Vask tomaterne, og skær dem i skiver. Fordel tomatskiverne ovenpå lasagnen.
Bage lasagne:
19.
Sæt en bagerist i midten af ovnen, og sæt fadet med lasagne på bageristen. Bag lasagnen i 20 minutter.
Sæt en bagerist i midten af ovnen, og sæt fadet med lasagne på bageristen. Bag lasagnen i 30 minutter.
20.
Stik en gaffel eller en lille skarp kniv i lasagnen, og mærk, om den er færdig. Lasagnepladerne skal være bløde.
21.
Tag lasagnen ud af ovnen, og drys med revet ost. Pas på, du ikke brænder dig. Sæt lasagnen tilbage i ovnen, og bag den færdig i cirka 10 minutter, til osten er smeltet og lidt gylden. Servér med groft brød til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2431 kJ / 579 kcal
Protein: 25 %
Kulhydrat: 33 %
Fedt: 42 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer