- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Klassikere>
- Fjerkræ>
- Lasagne med kylling og rodfrugter
Lasagne med kylling og rodfrugter
Samlet tid: 75 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Medium
Er en af dine favoritter også lasagne? Lasagnen er oprindelig italiensk, men det er blevet en af danskernes favoritretter. GoCook har tryllet med nogle af efteråret mest friske rodfrugter til denne lasagne. Men frygt ikke, du vil ikke opdage dem, de er blevet camoufleret. ;-)
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til lasagne med kylling og rodfrugter
Lasagne med kylling og rodfrugter:
2 løg
3 løg
1 løg
4-5 pastinakker eller persillerødder (ca. 400 g)
6-8 pastinakker eller persillerødder (ca. 600 g)
2-3 pastinakker eller persillerødder (ca. 200 g)
3 gulerødder (ca. 250 g)
4½ gulerødder (ca. 375 g)
1½ gulerod (ca. 125 g)
1 spsk. olie
1 spsk. olie
1 spsk. olie
400 g. hakket kyllingekød
600 g. hakket kyllingekød
200 g. hakket kyllingekød
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
1 tsk. tørret timian
1½ tsk. tørret timian
½ tsk. tørret timian
2 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 800 g)
3 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 1200 g)
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
2 spsk. tomatpuré
3 spsk. tomatpuré
1 spsk. tomatpuré
1 tsk. salt
1½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1½ knivspids peber
½ knivspids peber
1 spsk. olie til at smøre fadet
1 spsk. olie til at smøre fadet
1 spsk. olie til at smøre fadet
12 lasagneplader (gerne fuldkorn)
18 lasagneplader (gerne fuldkorn)
6 lasagneplader (gerne fuldkorn)
125 g. revet ost
170 g. revet ost
60 g. revet ost
Morneysauce:
30 g. smør
45 g. smør
15 g. smør
5 spsk. hvedemel
7½ spsk. hvedemel
2½ spsk. hvedemel
6 dl. mælk
9 dl. mælk
3 dl. mælk
1 tsk. salt
1½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1½ knivspids peber
½ knivspids peber
½ tsk. revet muskatnød
¾ tsk. revet muskatnød
¼ tsk. revet muskatnød
40 g. revet parmesan
60 g. revet parmesan
20 g. revet parmesan
Løg
Pastinak
Gulerod
Olivenolie
Hakket kyllingekød
Hvidløg
Timian (tørret)
Hakkede tomater
Tomatpuré
Salt
Peber
Lasagneplader (fuldkorn)
Revet ost
Smør
Hvedemel
Mælk
Muskatnød
Parmesanost
Køkkenredskaber til lasagne med kylling og rodfrugter
1 spiseske
1 køkkenvægt
1 teske
1 lille skarp kniv
1 decilitermål
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 tyndskræller eller kartoffelskræller
1 rivejern
1 stor gryde
1 lille gryde
1 grydeske
1 hvidløgspresser
1 piskeris
1 stort ovnfast fad eller lasagnefad
Spiseske
Køkkenvægt
Teske
Urtekniv
Decilitermål
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Tyndskræller
Rivejern
Stor gryde
Lille gryde
Grydeske
Hvidløgspresser
Piskeris
Ovnfast fad
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kødsovs:
3.
Pil løg og skær løgene ud i tern. Se videoen.
Pil løget og skær løget i tern. Se videoen.
4.
Skræl pastinakkerne og skyl dem. Skær bunden af og riv dem på den grove side af et rivejern. Se videoen.
5.
Skræl gulrødder og skyl dem. Skær bunden af og riv dem på den grove side af et rivejern. Se videoen.
6.
Hæld olien i en gryde, og varm den op til middelvarme.
7.
Kom kyllingekødet i gryden, og svits det i cirka 5 minutter. Rør rundt undervejs.
8.
Kom løgene i gryden, og lad dem svitse med i 2 minutter.
9.
Kom de revne pastinakker og gulerødder ned i gryden, og rør rundt.
10.
Pil hvidløgene, og pres dem direkte ned i gryden med en hvidløgspresser. Se videoen.
11.
Kom timian, hakkede tomater og tomatpuré i gryden, og rør rundt.
12.
Skru ned for varmen, og læg låg på.
Mornaysauce:
13.
Kom smør i en gryde, og lad det smelte ved middelhøj varme. Se videoen.
14.
Kom mel i gryden, og pisk, til melet er dækket af smør. Bliv ved med at piske i 1 minut, så melet bliver bagt af.
15.
Hæld lidt af mælken i gryden, og pisk godt. Hæld resten af mælken i lidt ad gangen, imens du pisker grundigt. Sørg for, at der ikke kommer klumper i sovsen.
16.
Lad sovsen koge i cirka 5 minutter. Du skal blive ved med at røre rundt, så den ikke brænder på.
17.
Tag gryden af varmen, og tilsæt salt, peber, muskatnød og revet parmesan. Pisk det hele godt sammen.
Samle lasagne:
18.
Smør et ovnfast fad med olie.
19.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
20.
Smag kødsovsen til med salt og peber. Kom et tyndt lag i bunden af fadet. Hæld cirka 1 deciliter mornaysauce oven på kødsovsen. Læg et lag lasagneplader ovenpå.
21.
Kom et tyndt lag i bunden af fadet. Hæld cirka 1 deciliter mornaysauce oven på kødsovsen. Læg et lag lasagneplader ovenpå.
22.
Gentag, så der kommer tre lag kødsovs, mornaysauce og lasagneplader.
23.
Afslut med resten af mornaysaucen.
24.
Sæt lasagnen på en bagerist i midten af ovnen. Bag den i cirka 30 minutter.
25.
Drys den revne ost oven på lasagnen, og bag lasagnen i cirka 5 minutter mere, til osten er smeltet og gylden.
26.
Tjek, om lasagnepladerne er bløde med en skarp kniv. Tag lasagnen ud af ovnen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3594 kJ / 859 kcal
Protein: 25 %
Kulhydrat: 42 %
Fedt: 30 %
Kostfibre: 3 %
Kokkeskolevideoer