- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Burger, bøffer og deller>
- Burger>
- Lakseburger
Lakseburger
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 80 min.
Sværhedsgrad: Medium
Sådan her har du garanteret aldrig før fået serveret en burger. Laksebøffen er et skønt alternativ til hakkedrengen. Servér den med dressing med syltede agurker, og du har en burger, som dine forældre og venner helt sikkert vil takke dig for.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til lakseburger
Dressing
5 spsk. cremefraiche 18% eller 9%
7 spsk. cremefraiche 18% eller 9%
3 spsk. cremefraiche 18% eller 9%
3 spsk. dijonsennep
4 spsk. dijonsennep
1 ½ spsk. dijonsennep
4-5 syltede agurker eller 10 cornichonner
6-7 stk syltede agurker eller 10 cornichonner
2-3 syltede agurker eller 5 cornichonner
1 tsk. groft salt
1 ½ tsk. groft salt
½ tsk. groft salt
1 tsk. peber
1 ½ tsk. peber
½ tsk. peber
Laks
2 laksefiléter
3 laksefiléter
1 laksefilét
Gulerodssalat med sojastegte solsikkekerner
500 g. gulerødder
750 g. gulerødder
250 g. gulerødder
1 citron
1 ½ citron
½ citron
½ dl solsikkekerner
¼ dl solsikkekerner
1 ½ spsk. sojasovs
2 spsk. sojasovs
1 spsk. sojasovs
Tilbehør
4 burgerboller
6 burgerboller
2 burgerboller
8 blade grøn salat
12 blade grøn salat
4 blade grøn salat
Creme fraiche
Dijonsennep
Syltet agurk
Salt
Peber
Laks (filet)
Gulerod
Citron
Solsikkekerner
Soja
Burgerboller (fuldkorn)
Grønt salathoved
Køkkenredskaber til lakseburger
1 køkkenvægt
1 målebæger
1 sæt måleskeer
1 mellem skål
3 røreskeer
1 dørslag
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
Bagepapir
1 bageplade
1 bagerist
1 kartoffelskræller
1 rivejern
1 citruspresser
1 lille skål
1 stegepande
1 brødkniv
Køkkenvægt
Målebæger
Måleskeer
Mellem røreskål
Røreske
Dørslag
Stor skarp kniv - kokkekniv
Skærebræt
Bagepapir
Bageplade
Bagerist
Kartoffelskræller
Rivejern
Citruspresser
Lille røreskål
Stegepande
Brødkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Dressing:
4.
5.
Fyld:
6.
Skyl salatbladene i koldt vand, og lad dem dryppe af i et dørslag.
Laks:
7.
Skær hver laksefilét i to stykker. Læg de fire stykker på en bageplade med bagepapir. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk. Krydr laksen med salt og peber.
Skær hver laksefilét i to stykker. Læg de seks stykker på en bageplade med bagepapir. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk. Krydr laksen med salt og peber.
Skær laksefiléen i to stykker. Læg de 2 stykker på en bageplade med bagepapir. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk. Krydr laksen med salt og peber.
8.
Bag laksen cirka 10 minutter, til den er fast i midten. Mærk efter med en finger.
9.
Varm samtidig bollerne i ovnen cirka 5 minutter.
Gulerodssalat med sojastegte solsikkekerner:
10.
Skræl gulerødderne. Se videoen.
11.
Riv gulerødderne på den grove side af et rivejern, og kom dem i en skål. Se videoen.
12.
Skær citronen over, og pres saften af den. Se videoen.
13.
Kom citronsaften i skålen med revet gulerod, og rør det sammen.
14.
Kom solsikkekernerne på en stegepande, og varm op.
15.
Saml burgerne:
16.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2252 kJ / 538 kcal
Protein: 18 %
Kulhydrat: 51 %
Fedt: 31 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer