- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Fine grøntsager>
- Græskar>
- Kyllingenuggets med græskar
Kyllingenuggets med græskar
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 35 min.
Sværhedsgrad: Nem
En nugget er et stykke kylling, som er bagt eller stegt indpakket i dej - eller som her pakket ind i en knasende blanding af cornflakes og krydderier. Det er ikke svært at lave sine egne nuggets. Så giv McDonald's konkurrence til stregen og lav lækre nuggets til aftensmad, eller tag dem med i madpakken.
Tip: Server lækre, hjemmelavede grovflutes til dine kyllingenuggets.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kyllingenuggets med græskar
Kyllingenuggets
4 stk. kyllingebryst/ kyllingefilet
6 stk. kyllingebryst/ kyllingefilet
2 stk. kyllingebryst/ kyllingefilet
2 dl kærnemælk
3 dl kærnemælk
1 dl kærnemælk
1 ½ dl grove speltflakes eller fuldkornsflakes
2 ¼ dl grove speltflakes eller fuldkornsflakes
¾ dl grove speltflakes eller fuldkornsflakes
1 tsk. paprika eller stødt chili
1 ½ tsk. paprika eller stødt chili
½ tsk. paprika eller stødt chili
1 tsk. groft salt
1 ½ tsk. groft salt
½ tsk. groft salt
Ovnbagte græskar og rødløg
1-2 hokkaido-græskar
2-3 hokkaido-græskar
1 hokkaido-græskar
4 mellemstore rødløg
6 mellemstore rødløg
2 mellemstore rødløg
Sennepsdip
2 dl stærk sennep
3 dl stærk sennep
1 dl stærk sennep
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
3 spsk. hakket persille
4 ½ spsk. hakket persille
1 ½ spsk. hakket persille
2 spsk. flydende honning
3 spsk. flydende honning
1 spsk. flydende honning
¼ tsk. salt
½ tsk. salt
¼ tsk salt
¼ tsk. peber
½ tsk. peber
Drys
Evt. 3 spsk. hakket persille
Evt. 4 ½ spsk. hakket persille
Evt. 1 ½ spsk. hakket persille
Kyllingebryst
Kærnemælk
Cornflakes (fuldkorn)
Paprika
Salt
Græskar
Rødløg
Sennep
Olie - smagsneutral
Persille
Honning
Peber
Køkkenredskaber til kyllingenuggets med græskar
1 målebæger
1 sæt måleskeer
2 skåle mellem
3 skåle mellem
2 store skarpe knive
2 skærebrætter
2 bageplader
2 stk. bagepapir
2 gafler
1 spiseske
1 lille skål
Målebæger
Måleskeer
Mellem røreskål
Stor skarp kniv - kokkekniv
Skærebræt
Bageplade
Bagepapir
Gaffel
Spiseske
Lille røreskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kyllingenuggets:
3.
Skær hvert kyllingebryst ud i 4 stykker. Læg dem i en skål med kærnemælk. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
4.
Kyllingestykkerne må gerne stå i kærnemælken i en time i køleskabet, men du kan også bruge dem med det samme.
Ovnbagte græskar og rødløg:
5.
Skær roden af rødløgene, og pil beskidte yderblade af. Skrællen må gerne blive på, så rødløget ikke bliver for mørkt. Skær rødløgene i kvarte.
6.
Vask græskarret rent i koldt vand. Flæk det på langs, og skrab kernerne ud med en ske. Skær græskarret ud i 8 lige store både.
Vask græskarene rene i koldt vand. Flæk dem et af gangen på langs, og skrab kernerne ud med en ske. Skær græskarret ud i 8 lige store både.
Vask græskarret rent i koldt vand. Flæk det på langs, og skrab kernerne ud med en ske. Skær den ene halvdel af græskarret ud i 4 lige store både. Den anden halvdel skal du ikke bruge.
7.
Læg græskar på en bageplade med bagepapir sammen med de kvarte stykker rødløg.
8.
Tænd ovnen på 175 grader. Sæt bagepladen ind, og bag rødløg og græskar i cirka 40 minutter, til græskar-stykkerne er møre. Stik en kniv i et stykke græskar, for at mærke, om de er færdige. Hvis det føles blødt at stikke i, er de møre og færdigbagte.
Kyllingenuggets - forsat:
9.
10.
11.
Sennepsdip:
12.
13.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1886 kJ / 451 kcal
Protein: 28 %
Kulhydrat: 38 %
Fedt: 34 %
Heraf mættet fedt: 2,6 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer