
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Fine grøntsager>
- Græskar>
- Kyllingenuggets med græskar
Kyllingenuggets med græskar
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 35 min.
Sværhedsgrad: Nem

En nugget er et stykke kylling, som er bagt eller stegt indpakket i dej - eller som her pakket ind i en knasende blanding af cornflakes og krydderier. Det er ikke svært at lave sine egne nuggets. Så giv McDonald's konkurrence til stregen og lav lækre nuggets til aftensmad, eller tag dem med i madpakken.
Tip: Server lækre, hjemmelavede grovflutes til dine kyllingenuggets.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kyllingenuggets med græskar
Kyllingenuggets
4 stk. kyllingebryst/ kyllingefilet
6 stk. kyllingebryst/ kyllingefilet
2 stk. kyllingebryst/ kyllingefilet
2 dl kærnemælk
3 dl kærnemælk
1 dl kærnemælk
1 ½ dl grove speltflakes eller fuldkornsflakes
2 ¼ dl grove speltflakes eller fuldkornsflakes
¾ dl grove speltflakes eller fuldkornsflakes
1 tsk. paprika eller stødt chili
1 ½ tsk. paprika eller stødt chili
½ tsk. paprika eller stødt chili
1 tsk. groft salt
1 ½ tsk. groft salt
½ tsk. groft salt
Ovnbagte græskar og rødløg
1-2 hokkaido-græskar
2-3 hokkaido-græskar
1 hokkaido-græskar
4 mellemstore rødløg
6 mellemstore rødløg
2 mellemstore rødløg
Sennepsdip
2 dl stærk sennep
3 dl stærk sennep
1 dl stærk sennep
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
3 spsk. hakket persille
4 ½ spsk. hakket persille
1 ½ spsk. hakket persille
2 spsk. flydende honning
3 spsk. flydende honning
1 spsk. flydende honning
¼ tsk. salt
½ tsk. salt
¼ tsk salt
¼ tsk. peber
½ tsk. peber
Drys
Evt. 3 spsk. hakket persille
Evt. 4 ½ spsk. hakket persille
Evt. 1 ½ spsk. hakket persille

Kyllingebryst

Kærnemælk

Cornflakes (fuldkorn)

Paprika

Salt

Græskar

Rødløg

Sennep

Olie - smagsneutral

Persille

Honning

Peber
Køkkenredskaber til kyllingenuggets med græskar
1 målebæger
1 sæt måleskeer
2 skåle mellem
3 skåle mellem
2 store skarpe knive
2 skærebrætter
2 bageplader
2 stk. bagepapir
2 gafler
1 spiseske
1 lille skål

Målebæger

Måleskeer

Mellem røreskål

Stor skarp kniv - kokkekniv

Skærebræt

Bageplade

Bagepapir

Gaffel

Spiseske

Lille røreskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kyllingenuggets:
3.
Skær hvert kyllingebryst ud i 4 stykker. Læg dem i en skål med kærnemælk. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
4.
Kyllingestykkerne må gerne stå i kærnemælken i en time i køleskabet, men du kan også bruge dem med det samme.
Ovnbagte græskar og rødløg:
5.
Skær roden af rødløgene, og pil beskidte yderblade af. Skrællen må gerne blive på, så rødløget ikke bliver for mørkt. Skær rødløgene i kvarte.
6.
Vask græskarret rent i koldt vand. Flæk det på langs, og skrab kernerne ud med en ske. Skær græskarret ud i 8 lige store både.
Vask græskarene rene i koldt vand. Flæk dem et af gangen på langs, og skrab kernerne ud med en ske. Skær græskarret ud i 8 lige store både.
Vask græskarret rent i koldt vand. Flæk det på langs, og skrab kernerne ud med en ske. Skær den ene halvdel af græskarret ud i 4 lige store både. Den anden halvdel skal du ikke bruge.
7.
Læg græskar på en bageplade med bagepapir sammen med de kvarte stykker rødløg.
8.
Tænd ovnen på 175 grader. Sæt bagepladen ind, og bag rødløg og græskar i cirka 40 minutter, til græskar-stykkerne er møre. Stik en kniv i et stykke græskar, for at mærke, om de er færdige. Hvis det føles blødt at stikke i, er de møre og færdigbagte.
Kyllingenuggets - forsat:
9.
Knus cornflakesene en lille smule med hænderne. Kom de knuste cornflakes i en skål. Kom paprika eller stødt chili og salt ned til cornflakesene.
10.
Læg bagepapir på en bageplade. Tag et kyllingestykke op af kærnemælken med to gafler, så der ikke er ret meget kærnemælk på kødet. Vend stykkerne på alle sider i cornflakes. Læg dem på bagepapiret. Vask hænder.
11.
Sæt ovnen på varmluft, eller skru op til 200 grader, og bag kyllingen i 15 minutter, mens grøntsagerne bager færdig.
Sennepsdip:
12.
Rør ingredienserne til sennepsdippen sammen, og smag til med salt og peber.
13.
Drys eventuelt retten med hakket persille. Spis dine kyllingenuggets med bagt græskar, rødløg, sennepsdip og brød til. Velbekomme! Se videoen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1886 kJ / 451 kcal
Protein: 28 %
Kulhydrat: 38 %
Fedt: 34 %
Heraf mættet fedt: 2,6 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer