- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Ovnretter>
- Kyllingelår i ovn med tzatziki
Kyllingelår i ovn med bagte grøntsager og tzatziki
Samlet tid: 40 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Nem
Prøv GoCooks opskrift på lækre ovnbagte kyllingelår med honningkartofler, grøntsager og en frisk tzatziki. Du kan bruge asparges, blomkål eller broccoli i stedet for aspargesbroccoli. Og så kan du vælge hele lår, overlår eller underlår. Bagetiden for hele kyllingelår i ovnen er 45 minutter, mens underlår kun tager 30-35 minutter.
Tip: Prøv også opskriften på grillen for at få en mere røget smag.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kyllingelår i ovn med tzatziki
Grøntsagsfad:
750 g nye kartofler
1,1 kg nye kartofler
325 g nye kartofler
2 gulerødder (ca. 150 g)
3 gulerødder (ca. 225 g)
1 gulerødder (ca. 175 g)
½ squash
¾ squash
¼ squash
1 håndfuld cherrytomater
1 stor håndfuld cherrytomater
1 lille håndfuld cherrytomater
200 g aspargesbroccoli/bimi
300 g aspargesbroccoli/bimi
100 g aspargesbroccoli/bimi
½ dl frisk estragon eller 1 spsk. tørret
¾ dl frisk estragon eller 1½ tørret
¼ dl frisk estragon eller ½ spsk. tørret
½ dl frisk oregano eller 1 spsk. tørret
¾ dl frisk oregano eller 1½ spsk. tørret
¼ dl frisk oregano eller ½ spsk. tørret
1 spsk. eddike
1½ spsk. eddike
½ spsk. eddike
4 spsk. olie
6 spsk. olie
2 spsk. olie
1 spsk. flydende honning
1½ spsk. flydende honning
½ spsk. flydende honning
1 tsk. salt
1½ tsk. salt
½ tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
Kylling:
4 hele kyllingelår eller kyllingebrystfileter
6 hele kyllingelår eller kyllingebrystfileter
2 hele kyllingelår eller kyllingebrystfileter
1 tsk. salt
1½ tsk. salt
½ tsk. salt
½ knivspids peber
¾ knivspids peber
¼ knivspids peber
2 tsk. blandede tørrede krydderier (fx timian og paprika)
2 tsk. blandede tørrede krydderier (fx timian og paprika)
2 tsk. blandede tørrede krydderier (fx timian og paprika)
Tzatziki:
2 agurker
3 agurker
1 agurker
5 blade frisk mynte
8 blade frisk mynte
3 blade frisk mynte
3 fed hvidløg
4½ fed hvidløg
1½ fed hvidløg
5 dl græsk yoghurt
7½ dl græsk yoghurt
2½ dl græsk yoghurt
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
Kartoffel
Gulerod
Squash
Cherrytomat
Aspargesbroccoli
Estragon
Oregano (frisk)
Eddike - lagereddike
Rapsolie
Akaciehonning
Salt
Peber
Kyllingelår
Timian (tørret)
Agurk
Mynte
Hvidløg
Græsk yoghurt
Køkkenredskaber til kyllingelår i ovn med tzatziki
1 køkkenvægt
2 teskeer
1 decilitermål
2 spiseskeer
1 kniv
1 kartoffelskræller
1 ovnfast fad
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 minihakker eller blender
1 tallerken
1 rivejern
1 rent viskestykke
1 mellem skål
1 lille skål
Køkkenvægt
Teske
Decilitermål
Spiseske
Kniv bestik
Kartoffelskræller
Stort ovnfast fad
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Søjleblender
Middagstallerken
Rivejern
Viskestykke
Mellem røreskål
Lille røreskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Grøntsagsfad med kyllingelår:
3.
Tænd ovnen på 190 grader.
4.
Vask kartoflerne fri for jord, og kom dem op i et stort ovnfast fad, hvor der er godt med plads. Se videoen.
5.
Skyl og skræl gulerødderne. Skær dem i stænger, og kom dem op i fadet til kartoflerne. Se videoen.
6.
Skyl estragon og oregano, og tør det med et rent viskestykke. Kom estragon, oregano, eddike, rapsolie og honning i en minihakker, og blend det til en ensartet marinade. Smag marinaden til med salt og peber.
7.
Hæld marinaden ud over kartoflerne og gulerødderne, og vend det hele godt sammen.
8.
Læg kyllingen ovenpå, og gnid skindet med salt, peber og krydderier. Vask hænder, når du har rørt ved rå kylling.
9.
Sæt fadet i ovnen i 25 minutter, så kyllingen, kartoflerne og gulerødderne får længere tid end grøntsagerne. Gør dem klar imens.
10.
Skyl alle grøntsagerne. Skær squashen i stænger. Halver cherrytomaterne og eventuelt også aspargesbroccolierne. Se videoen.
11.
Tag fadet ud af ovnen, og læg kyllingen på en tallerken. Kom squash, cherrytomater og aspargesbroccoli op til kartoflerne og gulerødderne, og vend det hele godt sammen. Læg kyllingen øverst, og sæt fadet tilbage i ovnen.
12.
Bag retten færdig i cirka 20 minutter, til kyllingen er gennemstegt, og kartoflerne er møre. Tjek kartoflerne med en lille skarp kniv. De skal slippe kniven nemt.
Tzatziki:
13.
Skyl agurkerne, og riv dem på et rivejern. Dræn de revne agurker i et rent viskestykke.
14.
Skyl myntebladene, og hak dem fint. Se videoen.
15.
Pil og pres hvidløget ned i en skål. Kom græsk yoghurt og salt i skålen. Se videoen.
16.
Tilsæt de drænede agurker og den finthakkede mynte, og rør tzatzikien sammen. Smag til med ekstra salt.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2134 kJ / 508 kcal
Protein: 29 %
Kulhydrat: 27 %
Fedt: 42 %
Heraf mættet fedt: 4,7 g
Kostfibre: 2 %
Kokkeskolevideoer