1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Ovnretter>
  5. Kyllingelår i ovn med tzatziki

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Grøntsagsfad med kyllingelår:

3.

Tænd ovnen på 190 grader.

4.

Vask kartoflerne fri for jord, og kom dem op i et stort ovnfast fad, hvor der er godt med plads. Se videoen.

5.

Skyl og skræl gulerødderne. Skær dem i stænger, og kom dem op i fadet til kartoflerne. Se videoen.

6.

Skyl estragon og oregano, og tør det med et rent viskestykke. Kom estragon, oregano, eddike, rapsolie og honning i en minihakker, og blend det til en ensartet marinade. Smag marinaden til med salt og peber.

7.

Hæld marinaden ud over kartoflerne og gulerødderne, og vend det hele godt sammen.

8.

Læg kyllingen ovenpå, og gnid skindet med salt, peber og krydderier. Vask hænder, når du har rørt ved rå kylling.

9.

Sæt fadet i ovnen i 25 minutter, så kyllingen, kartoflerne og gulerødderne får længere tid end grøntsagerne. Gør dem klar imens.

10.

Skyl alle grøntsagerne. Skær squashen i stænger. Halver cherrytomaterne og eventuelt også aspargesbroccolierne. Se videoen.

11.

Tag fadet ud af ovnen, og læg kyllingen på en tallerken. Kom squash, cherrytomater og aspargesbroccoli op til kartoflerne og gulerødderne, og vend det hele godt sammen. Læg kyllingen øverst, og sæt fadet tilbage i ovnen.

12.

Bag retten færdig i cirka 20 minutter, til kyllingen er gennemstegt, og kartoflerne er møre. Tjek kartoflerne med en lille skarp kniv. De skal slippe kniven nemt.

Tzatziki:

13.

Skyl agurkerne, og riv dem på et rivejern. Dræn de revne agurker i et rent viskestykke.

14.

Skyl myntebladene, og hak dem fint. Se videoen.

15.

Pil og pres hvidløget ned i en skål. Kom græsk yoghurt og salt i skålen. Se videoen.

16.

Tilsæt de drænede agurker og den finthakkede mynte, og rør tzatzikien sammen. Smag til med ekstra salt.

Næringsindhold per portion

Energi: 2134 kJ / 508 kcal

Protein: 29 %

Kulhydrat: 27 %

Fedt: 42 %

Heraf mættet fedt: 4,7 g

Kostfibre: 2 %

Kokkeskolevideoer

Vaske eller skrælle kartofler

Vaske eller skrælle kartofler

Skrælle gulerod

Skrælle gulerod

Gulerod i tykke og tynde stave

Gulerod i tykke og tynde stave

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Presse hvidløg

Presse hvidløg

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 50 min