
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Burger, bøffer og deller>
- Bøffer og deller>
- Kyllingedeller med græskar-røsti
Kyllingedeller med græskar-røsti
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 75 min.
Sværhedsgrad: Medium

Røsti er små pandekager af revet kartoffel - og her er der også revet græskar i, og det er super lækkert! Servér dem med hjemmelavede kyllingedeller. Og gem lige et par stykker til madpakken dagen efter.
Opskriften giver 12-15 kyllingedeller.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kyllingedeller med græskar-røsti
Kyllingedeller:
400 g. hakket kyllingekød
600 g hakket kyllingekød
200 g hakket kyllingekød
1 ½ tsk. salt
2 ¼ tsk. salt
¾ tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
1 æg
1 ½ æg
½ æg
½ squash (ca. 140 g.)
¾ squash (ca. 210 g)
¼ squash (ca. 70 g)
1 løg
1 ½ løg
½ løg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
3 spsk. mel
4 ½ spsk. mel
1 ½ spsk. mel
1 spsk. olie til stegning
1 ½ spsk. olie til stegning
½ spsk. olie til stegning
Græskar-røsti:
1 løg
1 ½ løg
½ løg
½ rød chili
¾ rød chili
¼ rød chili
1 sød kartoffel (ca. 350 g.)
1 ½ sød kartoffel (ca. 525 g)
½ sød kartoffel (ca. 175 g)
1 butternut-græskar (ca. 300 g. uden frø)
1 ½ butternut-græskar (ca. 450 g uden frø)
½ butternut-græskar (ca. 150 g uden frø)
2 æg
3 æg
1 æg
1 ½ dl. grahamsmel
2 ¼ dl. grahamsmel
¾ dl. grahamsmel
75 g. revet ost
114 g revet ost
38 g revet ost
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
1 tsk. smør
2 tsk. smør
1 tsk smør

Hakket kyllingekød

Salt

Peber

Æg

Squash

Løg

Hvidløg

Hvedemel

Olie - smagsneutral

Chili

Sød kartoffel (batat)

Butternut-squash

Grahamsmel

Revet ost

Smør
Køkkenredskaber til kyllingedeller med græskar-røsti
1 køkkenvægt
1 teske
1 spiseske
3 store skåle
2 røreskeer
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 rivejern
2 kopper
1 tallerken
1 spiseske
2 stegepander
2 spatler
1 rent viskestykke

Køkkenvægt

Teske

Spiseske

Stor røreskål

Røreske

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Rivejern

Kop

Middagstallerken

Spiseske

Stegepande

Spatel

Viskestykke
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kyllingedeller:
3.
Kom hakket kyllingekød, salt og peber i en skål, og rør det godt sammen.
4.
Slå et æg ud i en kop. Kom derefter ægget op i en skål. Vask hænder, når du har rørt rå æg. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i skålen. Gentag med det andet æg. Vask hænder, når du har rørt rå æg. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop, pisk det sammen og hæld halvdelen op i skålen. Vask hænder, når du har rørt rå æg. Se videoen.
5.
Skyl squashen, og riv den på den grove side af et rivejern.
6.
Pil, og hak løg og hvidløg. Kom det op i skålen til kødet.
7.
Kom squash, løg, hvidløg og mel i skålen, og rør det sammen til en fars.
8.
Form farsen til kyllingedeller med en ske og din hånd. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
9.
Kom olie på en stegepande, og varm den op til middel varme.
10.
Læg kyllingedellerne på stegepanden, og steg dem i cirka 15 minutter. Vend dem ind i mellem med en spatel.
Græskar-røsti:
11.
Pil løget, og hak det.
12.
Skær chilien over. Fjern frøene. Hak chilien fint. Vask hænder, når du har rørt ved chili. Se videoen.
13.
Skræl den søde kartoffel. Riv den på den grove side af rivejernet. Se videoen.
Skræl de søde kartofler. Riv dem på den grove side af rivejernet. Se videoen.
14.
Skyl butternut-græskarret grundigt. Skær det midt over og fjern frøene. Skær begge halvdele i fire stykker. Se videoen.
Skyl butternut-græskarrene grundigt. Skær dem midt over og fjern frøene. Skær begge halvdele i fire stykker. Riv stykkerne på den grove side af rivejernet. Se videoen.
15.
Riv stykkerne på den grove side af rivejernet. Se videoen.
16.
Kom butternut- græskar, løg, chili og sød kartoffel i en skål.
17.
Slå et æg ud i en kop. Kom derefter ægget op i en skål. Fortsæt på samme måde med det andet æg. Vask hænder. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i skålen til græskar-blandingen. Gentag på samme måde med de resterende æg. Vask hænder. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop. Kom derefter ægget op i en skålen til græskar-blandingen. Vask hænder. Se videoen.
18.
Kom grahamsmel, revet ost, salt og peber i skålen. Rør det hele godt sammen. Se videoen.
19.
Kom smør på en stegepande, og varm den op til middel varme. Når smørret stopper med at bruse, er stegepanden varm.
20.
Tag en spiseskefuld græskar-blanding. Tryk den sammen med hænderne og læg den på stegepanden. Mas den flad med en spatel. Gentag, indtil du har brugt hele græskar-blandingen.
21.
Steg dine rösti i cirka 4 minutter på hver side. Vend dem et par gange undervejs.
22.
Server kyllingedeller og græskar-røsti med en grøn salat.
Server kyllingedeller og græskar-røsti med en grøn salat.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2234 kJ / 534 kcal
Protein: 27 %
Kulhydrat: 32 %
Fedt: 41 %
Heraf mættet fedt: 7,4 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer