- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Burger, bøffer og deller>
- Bøffer og deller>
- Kyllingedeller med græskar-røsti
Kyllingedeller med græskar-røsti
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 75 min.
Sværhedsgrad: Medium
Røsti er små pandekager af revet kartoffel - og her er der også revet græskar i, og det er super lækkert! Servér dem med hjemmelavede kyllingedeller. Og gem lige et par stykker til madpakken dagen efter.
Opskriften giver 12-15 kyllingedeller.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kyllingedeller med græskar-røsti
Kyllingedeller:
400 g. hakket kyllingekød
600 g hakket kyllingekød
200 g hakket kyllingekød
1 ½ tsk. salt
2 ¼ tsk. salt
¾ tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
1 æg
1 ½ æg
½ æg
½ squash (ca. 140 g.)
¾ squash (ca. 210 g)
¼ squash (ca. 70 g)
1 løg
1 ½ løg
½ løg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
3 spsk. mel
4 ½ spsk. mel
1 ½ spsk. mel
1 spsk. olie til stegning
1 ½ spsk. olie til stegning
½ spsk. olie til stegning
Græskar-røsti:
1 løg
1 ½ løg
½ løg
½ rød chili
¾ rød chili
¼ rød chili
1 sød kartoffel (ca. 350 g.)
1 ½ sød kartoffel (ca. 525 g)
½ sød kartoffel (ca. 175 g)
1 butternut-græskar (ca. 300 g. uden frø)
1 ½ butternut-græskar (ca. 450 g uden frø)
½ butternut-græskar (ca. 150 g uden frø)
2 æg
3 æg
1 æg
1 ½ dl. grahamsmel
2 ¼ dl. grahamsmel
¾ dl. grahamsmel
75 g. revet ost
114 g revet ost
38 g revet ost
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
1 tsk. smør
2 tsk. smør
1 tsk smør
Hakket kyllingekød
Salt
Peber
Æg
Squash
Løg
Hvidløg
Hvedemel
Olie - smagsneutral
Chili
Sød kartoffel (batat)
Butternut-squash
Grahamsmel
Revet ost
Smør
Køkkenredskaber til kyllingedeller med græskar-røsti
1 køkkenvægt
1 teske
1 spiseske
3 store skåle
2 røreskeer
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 rivejern
2 kopper
1 tallerken
1 spiseske
2 stegepander
2 spatler
1 rent viskestykke
Køkkenvægt
Teske
Spiseske
Stor røreskål
Røreske
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Rivejern
Kop
Middagstallerken
Spiseske
Stegepande
Spatel
Viskestykke
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kyllingedeller:
3.
Kom hakket kyllingekød, salt og peber i en skål, og rør det godt sammen.
4.
Slå et æg ud i en kop. Kom derefter ægget op i en skål. Vask hænder, når du har rørt rå æg. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i skålen. Gentag med det andet æg. Vask hænder, når du har rørt rå æg. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop, pisk det sammen og hæld halvdelen op i skålen. Vask hænder, når du har rørt rå æg. Se videoen.
5.
6.
7.
8.
Form farsen til kyllingedeller med en ske og din hånd. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
9.
10.
Græskar-røsti:
11.
Pil løget, og hak det.
12.
Skær chilien over. Fjern frøene. Hak chilien fint. Vask hænder, når du har rørt ved chili. Se videoen.
13.
Skræl den søde kartoffel. Riv den på den grove side af rivejernet. Se videoen.
Skræl de søde kartofler. Riv dem på den grove side af rivejernet. Se videoen.
14.
Skyl butternut-græskarret grundigt. Skær det midt over og fjern frøene. Skær begge halvdele i fire stykker. Se videoen.
Skyl butternut-græskarrene grundigt. Skær dem midt over og fjern frøene. Skær begge halvdele i fire stykker. Riv stykkerne på den grove side af rivejernet. Se videoen.
15.
Riv stykkerne på den grove side af rivejernet. Se videoen.
16.
17.
Slå et æg ud i en kop. Kom derefter ægget op i en skål. Fortsæt på samme måde med det andet æg. Vask hænder. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i skålen til græskar-blandingen. Gentag på samme måde med de resterende æg. Vask hænder. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop. Kom derefter ægget op i en skålen til græskar-blandingen. Vask hænder. Se videoen.
18.
19.
20.
21.
22.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2234 kJ / 534 kcal
Protein: 27 %
Kulhydrat: 32 %
Fedt: 41 %
Heraf mættet fedt: 7,4 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer