- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Kød>
- Fjerkræ>
- Kyllingebryst med citron og persille
Kyllingebryst med citron og persille
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Nem
Her får du en meget simpel grundopskrift på stegt kyllingebryst. Kyllingebrystet får smag af citron og persille, og det kan serveres sammen med alle mulige forskellige former for tilbehør, som for eksempel kartoffelsalat, ratatouille, pasta eller noget helt fjerde. Du kan også tilberede kyllingefileterne i en forvarmet Airfryer ved 190 grader i cirka 15 minutter.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kyllingebryst med citron og persille
Stegt kyllingebryst
2 kyllingebryster
4 kyllingebryster
½ økologisk citron
1 økologisk citron
1 knivspids salt
1 knivspids salt
1 knivspids peber
1 knivspids peber
5 stilke persille
10 stilke persille
1 spsk. olie
2 spsk. olie
Kyllingebryst
Citron økologisk
Salt
Peber
Persille
Olie - smagsneutral
Køkkenredskaber til kyllingebryst med citron og persille
1 kniv
1 spiseske
1 kaffefilter eller lignende
2 rene viskestykker
1 rivejern
2 små skåle
2 skærebrætter
1 stegepande
1 paletkniv
Kniv bestik
Spiseske
Viskestykke
Rivejern
Lille røreskål
Skærebræt
Stegepande
Paletkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Stegt kyllingebryst:
3.
Tag kyllingebrysterne ud af pakken, og dup dem tørre. For eksempel med et kaffefilter, som du kan smide ud bagefter. Husk at vaske hænder, når du har rørt ved råt kød.
4.
Skyl citronen, og tør den i et rent viskestykke. Riv citronskallen på den fine side af rivejernet. Kom den revne citronskal ned i en lille skål.
5.
Pres citronen, og hæld saften over kyllingebrysterne.
6.
Drys salt og peber over kyllingebrysterne.
7.
Kom koldt vand i en skål. Kom persillen heri, og skyl godt. Dup persillen tør i et rent viskestykke.
8.
Hæld olien på en pande, og varm olien godt op ved høj varme.
9.
Kom kyllingekødet på panden. Husk at vaske hænder, hvis du har rørt ved kødet igen. Steg dem i 1 minut, vend kyllingebrysterne, og steg dem i 1 minut på den anden side for at give dem farve.
10.
Skru ned på middelvarme.
11.
Steg kyllingebrysterne i cirka 15 minutter, til de er gennemstegte. Vend dem et par gange undervejs.
12.
Læg kyllingebrysterne på et skærebræt, og se, om de er gennemstegte. Det kan man gøre på tre måder:
Metode 1: Må temperaturen på kødet med et stegetermometer.
Metode 2: Se på kødsaftens farve. Den skal være helt gennemsigtig.
Metode 3: Skær kyllingebrystet igennem, og se på kødets farve indeni. Det skal være lyst og ikke lyserødt.
13.
Skær de to kyllingebryster i tynde skiver og læg dem på et fad.
14.
Drys persille og revet citronskal over.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 983 kJ / 234 kcal
Protein: 55 %
Kulhydrat: 3 %
Fedt: 39 %
Heraf mættet fedt: 0,8 g
Kostfibre: 0 %