Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Dampe græskar:

3.

Vask hokkaido-græskarret grundigt. Skær toppen af, cirka 5 centimeter fra stilken. Gem toppen. Skrab frøene ud af græskarret med en ske. Se videoen.

Vask hokkaido-græskarrene grundigt. Skær toppen af, cirka 5 centimeter fra stilken. Gem toppen. Skrab frøene ud af græskarrene med en ske. Se videoen.

4.

Kom 2-3 centimeter vand i bunden af en stor gryde med låg. Tag et stykke staniol, og lav 3 store snebolde af dem, så græskarret kan stå på boldene og være hævet over vandet.
Kom 2-3 centimeter vand i bunden af to store gryde med låg. Tag et stykke stanniol, og lav 3 store snebolde af dem, så græskarrene kan stå på boldene og være hævet over vandet.

5.

Læg græskar-låget på græskarret, og kom det ned i gryden. Hvis du har en gryde med en dampindsats, lægger du græskarret i damp-indsatsen. Læg låget på gryden, og bring vandet i kog.
Læg græskar-låget på græskarrene, og kom dem ned i gryderne. Hvis du har en gryde med en dampindsats, lægger du græskarrene i damp-indsatsen. Læg låget på gryderne, og bring vandet i kog.

6.

Skru ned på lav varme, når det koger. Damp græskarret i cirka 15-20 minutter, til græskar-kødet er helt mørt. Stik forsigtigt i græskarret med en lille, skarp kniv. Hvis det er blødt at stikke i, er det færdigt. Mens det damper, laver du kødsovsen.
Skru ned på lav varme, når det koger. Damp græskarrene i cirka 15-20 minutter, til græskar-kødet er helt mørt. Stik forsigtigt i græskarrene med en lille, skarp kniv. Hvis det er blødt at stikke i, er det færdigt. Mens det damper, laver du kødsovsen.

Kødsovs:

7.

Skræl ingefæren med en teske, og riv den på den fine side af et rivejern. Klik på metodefilmen og se, hvordan du skræller ingefær. Se videoen.

8.

Kom olien ned i en pande med høj kant. Varm olien op til høj varme.

9.

Kom kyllingekød og ingefær på den varme pande, og svits, til kødet er blevet brunet. Svits i cirka 3 minutter, og rør rundt imens.


Kom kyllingekød og ingefær på den varme pande, og svits, til kødet er blevet brunet. Svits i cirka 3 minutter, og rør rundt imens.

10.

Hæld kødet over på en tallerken.

11.

Hæld vandet og grøntsagsbouillonen på panden sammen med æblemost og soya, og varm op ved høj varme, til det koger.

12.

Hæld kød og majs i sovsen, og lad det koge op igen.

13.

Pisk kartoffelmel og vand sammen i en lille skål, så der ikke er klumper i.

14.

Hæld kartoffelmels-blandingen i den kogende sauce, mens du rører rundt. Skru ned på svag varme, og lad det koge i 2-3 minutter, til saucen begynder at tykne. Kom kødet tilbage på panden.

15.

Smag sovsen til for eksempel med lidt salt, soya eller måske lidt sukker.

Fyld græskaret:

16.

Tag forsigtigt det dampede og møre græskar op af gryden med for eksempel to meget store skeer. Sæt græskarret på et fad, og tag græskar-låget af. Hæld den varme kødsauce ned i græskarret.
Tag forsigtigt de dampede og møre græskar op af gryden med for eksempel to meget store skeer. Sæt græskarrene på et fad, og tag græskar-låget af. Hæld den varme kødsauce ned i græskarret.

17.

Skyl forårsløg, og skær det i tynde skiver. Pynt retten med skiverne.

18.

Skær den færdige græskar-ret ud med en stor ske. Du må gerne spise retten med pinde.

Næringsindhold per portion

Energi: 1356 kJ / 324 kcal

Protein: 23 %

Kulhydrat: 36 %

Fedt: 41 %

Heraf mættet fedt: 1,8 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Film 42: Mikkel udhuler et græskar

Film 42: Mikkel udhuler et græskar

Ingefær, skrælle

Ingefær, skrælle

Inspiration

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 50 min

Arbejdstid: 15 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 25 min