
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Fjerkræ>
- Kylling med sprød skinke og ovnkartofler
Kylling med sprød skinke og ovnkartofler
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 25 min.
Sværhedsgrad: Medium

Intet farligt her! Ovnkartofler med top lækker dyppe-dressing, helt almindelige sprøde grøntsager og kylling i en lækker, sprød skinke-frakke. Det lyder da lækkert, hva?
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kylling med sprød skinke og ovnkartofler
Bagte rødder:
250 g. gulerødder
375 g. gulerødder
125 g. gulerødder
½ spsk. olie
1 spsk. olie
¼ spsk. olie
¼ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids salt
1 knivspids peber
½ tsk. peber
Ovnkartofler:
500 g. frosne kartofler i både
750 g. frosne kartofler i både
250 g. frosne kartofler i både
¼ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids salt
¼ tsk. timian
½ tsk. timian
1 knivspids timian
1 knivspids peber
½ tsk. peber
Kylling med skinke:
2 kyllingebrystfileter
3 kyllingebrystfileter
1 kyllingebrystfileter
85 g. lufttørret skinke
130 g. lufttørret skinke
45 g. lufttørret skinke
¼ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids salt
½ tsk. peber
1 knivspids peber
Hvidløgsdressing:
1 fed hvidløg
2 fed hvidløg
2 spsk. salat-mayonnaise
3 spsk. salat-mayonnaise
2 spsk. cremefraiche
3 spsk. cremefraiche
Tilbehør:
1 agurk
1 ½ agurk
½ agurk
250 g. gulerødder
375 g. gulerødder
125 g. gulerødder

Gulerod

Olie

Salt

Peber

Kartofler i både

Timian (frisk)

Kyllingebryst

Serranoskinke

Hvidløg

Mayonnaise

Creme fraiche

Agurk
Køkkenredskaber til kylling med sprød skinke og ovnkartofler
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
1 bageplade
Bagepapir
1 kartoffelskræller
2 skærebrætter
2 store skarpe knive
1 frysepose
1 ildfast fad

Køkkenvægt

Spiseske

Teske

Bageplade

Bagepapir

Kartoffelskræller

Skærebræt

Stor skarp kniv

Frysepose

Ovnfast fad
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
4.
Kom bagepapir på en bageplade.
5.
Skyl og skræl gulerødderne til bagte rødder. Skær gulerødderne i grove stykker på cirka 2 centimeters tykkelse.
6.
Kom olie, salt og peber i en frysepose. Kom gulerodsskiverne i posen og ryst den godt, indtil olien er fordelt på skiverne.
7.
Fordel dem på halvdelen af en bageplade.
8.
Fordel kartoffelbådene på den anden halvdel af bagepladen. Drys salt, timian og peber over bådene. Bag kartofler og gulerødder i cirka 20 minutter, eller indtil de er gyldne og gennembagte.
9.
Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær de to kyllingebryster i to stykker på langs. Drys med salt og peber. Rul hvert bryst ind i skinke, så du har fire kyllingebryster med skinke omkring. Læg dem i et ildfast fad. Bag dem i ovnen i 15 minutter.
Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær de tre kyllingebryster i to stykker på langs. Drys med salt og peber. Rul hvert bryst ind i skinke, så du har seks kyllingebryster med skinke omkring. Læg dem i et ildfast fad. Bag dem i ovnen i 15 minutter.
Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær kyllingebrystet i to stykker på langs. Drys med salt og peber. Rul hvert bryst ind i skinke, så du har to kyllingebryster med skinke omkring. Læg dem i et ildfast fad. Bag dem i ovnen i 15 minutter.
10.
Pil, og hak hvidløg fint. Kom hvidløget i en lille skål. Se videoen.
11.
Kom salat-mayonnaise og cremefraiche i skålen med hvidløg. Rør rundt.
12.
Skyl og skræl gulerødderne til tilbehøret. Skær dem i stave.
13.
Skyl agurken, og skær den i stave.
14.
Servér de varme kyllingebryster med ovnkartofler, gnavegrønt og en dressing.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1477 kJ / 353 kcal
Protein: 24 %
Kulhydrat: 44 %
Fedt: 32 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer