1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Hovedretter>
  5. Hovedretter med fjerkræ>
  6. Kylling med sprød skinke og ovnkartofler

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

4.

Kom bagepapir på en bageplade.

5.

Skyl og skræl gulerødderne til bagte rødder. Skær gulerødderne i grove stykker på cirka 2 centimeters tykkelse.

6.

Kom olie, salt og peber i en frysepose. Kom gulerodsskiverne i posen og ryst den godt, indtil olien er fordelt på skiverne.

7.

Fordel dem på halvdelen af en bageplade.

8.

Fordel kartoffelbådene på den anden halvdel af bagepladen. Drys salt, timian og peber over bådene. Bag kartofler og gulerødder i cirka 20 minutter, eller indtil de er gyldne og gennembagte.

9.

Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær de to kyllingebryster i to stykker på langs. Drys med salt og peber. Rul hvert bryst ind i skinke, så du har fire kyllingebryster med skinke omkring. Læg dem i et ildfast fad. Bag dem i ovnen i 15 minutter.

Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær de tre kyllingebryster i to stykker på langs. Drys med salt og peber. Rul hvert bryst ind i skinke, så du har seks kyllingebryster med skinke omkring. Læg dem i et ildfast fad. Bag dem i ovnen i 15 minutter.

Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær kyllingebrystet i to stykker på langs. Drys med salt og peber. Rul hvert bryst ind i skinke, så du har to kyllingebryster med skinke omkring. Læg dem i et ildfast fad. Bag dem i ovnen i 15 minutter.

10.

Pil, og hak hvidløg fint. Kom hvidløget i en lille skål. Se videoen.

11.

Kom salat-mayonnaise og cremefraiche i skålen med hvidløg. Rør rundt.

12.

Skyl og skræl gulerødderne til tilbehøret. Skær dem i stave.

13.

Skyl agurken, og skær den i stave.

14.

Servér de varme kyllingebryster med ovnkartofler, gnavegrønt og en dressing.

Næringsindhold per portion

Energi: 1477 kJ / 353 kcal

Protein: 24 %

Kulhydrat: 44 %

Fedt: 32 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Hvidløg, hakke

Hvidløg, hakke

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 41 min

Samlet tid: 50 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 180 min

Arbejdstid: 115 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 20 min