
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Kød>
- Kylling med sprød skinke og ovnkartofler
Kylling med sprød skinke og ovnkartofler
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 25 min.
Sværhedsgrad: Medium

Intet farligt her! Ovnkartofler med top lækker dyppe-dressing, helt almindelige sprøde grøntsager og kylling i en lækker, sprød skinke-frakke. Det lyder da lækkert, hva?
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kylling med sprød skinke og ovnkartofler
Bagte rødder:
250 g. gulerødder
375 g. gulerødder
125 g. gulerødder
½ spsk. olie
1 spsk. olie
¼ spsk. olie
¼ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids salt
1 knivspids peber
½ tsk. peber
Ovnkartofler:
500 g. frosne kartofler i både
750 g. frosne kartofler i både
250 g. frosne kartofler i både
¼ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids salt
¼ tsk. timian
½ tsk. timian
1 knivspids timian
1 knivspids peber
½ tsk. peber
Kylling med skinke:
2 kyllingebrystfileter
3 kyllingebrystfileter
1 kyllingebrystfileter
85 g. lufttørret skinke
130 g. lufttørret skinke
45 g. lufttørret skinke
¼ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids salt
½ tsk. peber
1 knivspids peber
Hvidløgsdressing:
1 fed hvidløg
2 fed hvidløg
2 spsk. salat-mayonnaise
3 spsk. salat-mayonnaise
2 spsk. cremefraiche
3 spsk. cremefraiche
Tilbehør:
1 agurk
1 ½ agurk
½ agurk
250 g. gulerødder
375 g. gulerødder
125 g. gulerødder

Gulerod

Olie - smagsneutral

Salt

Peber

Kartofler i både

Timian (frisk)

Kyllingebryst

Serranoskinke

Hvidløg

Mayonnaise

Creme fraiche

Agurk
Køkkenredskaber til kylling med sprød skinke og ovnkartofler
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
1 bageplade
Bagepapir
1 kartoffelskræller
2 skærebrætter
2 store skarpe knive
1 frysepose
1 ildfast fad

Køkkenvægt

Spiseske

Teske

Bageplade

Bagepapir

Kartoffelskræller

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Frysepose

Ovnfast fad
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Bagte rødder:
3.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
4.
Kom bagepapir på en bageplade.
5.
Skyl og skræl gulerødderne til bagte rødder. Skær gulerødderne i grove stykker på cirka 2 centimeters tykkelse. Se videoen.
6.
Kom olie, salt og peber i en frysepose. Kom gulerodsskiverne i posen og ryst den godt, indtil olien er fordelt på skiverne.
7.
Fordel dem på halvdelen af en bageplade.
Ovnkartofler:
8.
Fordel kartoffelbådene på den anden halvdel af bagepladen. Drys salt, timian og peber over bådene. Bag kartofler og gulerødder i cirka 20 minutter, eller indtil de er gyldne og gennembagte.
Kylling:
9.
Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær de to kyllingebryster i to stykker på langs. Drys med salt og peber. Rul hvert bryst ind i skinke, så du har fire kyllingebryster med skinke omkring. Læg dem i et ildfast fad. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Bag dem i ovnen i 15 minutter.
Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær de tre kyllingebryster i to stykker på langs. Drys med salt og peber. Rul hvert bryst ind i skinke, så du har seks kyllingebryster med skinke omkring. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Læg dem i et ildfast fad. Bag dem i ovnen i 15 minutter.
Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær kyllingebrystet i to stykker på langs. Drys med salt og peber. Rul hvert bryst ind i skinke, så du har to kyllingebryster med skinke omkring. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Læg dem i et ildfast fad. Bag dem i ovnen i 15 minutter.
Dressing:
10.
Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser. Kom hvidløget i en lille skål. Se videoen.
11.
Kom salat-mayonnaise og cremefraiche i skålen med hvidløg. Rør rundt.
Tilbehør:
12.
Skyl og skræl gulerødderne til tilbehøret. Skær dem i stave. Se videoen.
13.
Skyl agurken, og skær den i stave.
14.
Servér de varme kyllingebryster med ovnkartofler, gnavegrønt og en dressing.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1477 kJ / 353 kcal
Protein: 24 %
Kulhydrat: 44 %
Fedt: 32 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer