1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Klassikere>
  5. Fjerkræ>
  6. Kylling med sprød skinke og ovnkartofler

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Bagte rødder:

3.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

4.

Kom bagepapir på en bageplade.

5.

Skyl og skræl gulerødderne til bagte rødder. Skær gulerødderne i grove stykker på cirka 2 centimeters tykkelse. Se videoen.

6.

Kom olie, salt og peber i en frysepose. Kom gulerodsskiverne i posen og ryst den godt, indtil olien er fordelt på skiverne.

7.

Fordel dem på halvdelen af en bageplade.

Ovnkartofler:

8.

Fordel kartoffelbådene på den anden halvdel af bagepladen. Drys salt, timian og peber over bådene. Bag kartofler og gulerødder i cirka 20 minutter, eller indtil de er gyldne og gennembagte.

Kylling:

9.

Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær de to kyllingebryster i to stykker på langs. Drys med salt og peber. Rul hvert bryst ind i skinke, så du har fire kyllingebryster med skinke omkring. Læg dem i et ildfast fad. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Bag dem i ovnen i 15 minutter.

Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær de tre kyllingebryster i to stykker på langs. Drys med salt og peber. Rul hvert bryst ind i skinke, så du har seks kyllingebryster med skinke omkring. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Læg dem i et ildfast fad. Bag dem i ovnen i 15 minutter.

Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær kyllingebrystet i to stykker på langs. Drys med salt og peber. Rul hvert bryst ind i skinke, så du har to kyllingebryster med skinke omkring. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Læg dem i et ildfast fad. Bag dem i ovnen i 15 minutter.

Dressing:

10.

Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser. Kom hvidløget i en lille skål. Se videoen.

11.

Kom salat-mayonnaise og cremefraiche i skålen med hvidløg. Rør rundt.

Tilbehør:

12.

Skyl og skræl gulerødderne til tilbehøret. Skær dem i stave. Se videoen.

13.

Skyl agurken, og skær den i stave.

14.

Servér de varme kyllingebryster med ovnkartofler, gnavegrønt og en dressing.

Næringsindhold per portion

Energi: 1477 kJ / 353 kcal

Protein: 24 %

Kulhydrat: 44 %

Fedt: 32 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Gulerod i tykke og tynde skiver

Gulerod i tykke og tynde skiver

Presse hvidløg

Presse hvidløg

Gulerod i tykke og tynde stave

Gulerod i tykke og tynde stave

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 51 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 50 min