
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Kød>
- Fjerkræ>
- Kylling med grøntsager
Kylling med grøntsager
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 51 min.
Sværhedsgrad: Medium

Kyllingekød har en dejlig smag, og hvem kan ikke li' en skøn kyllingefilet. Den er let at spise, fordi der hverken er skind på eller ben i, men det blot er lækkert kyllingekød hele vejen igennem. Server den sammen med de sprøde grøntsager.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kylling med grøntsager
Kylling
400 g. kyllingefilet
200 g. kyllingefilet
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
¼ tsk. peber
½ tsk. peber
1 knivspids peber
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
Grøntsager
400 g. spidskål
600 g. spidskål
200 g. spidskål
300 g. gulerødder
450 g. gulerødder
150 g. gulerødder
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
½ tsk. tørret basilikum
¾ tsk. tørret basilikum
¼ tsk. tørret basilikum
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 dl. vand
1 ½ dl. vand
½ dl. vand
Ris
4 dl. parboiled ris
6 dl. parboiled ris
2 dl. parboiled ris
6 dl. vand
9 dl. vand
3 dl. vand
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt

Kyllingebryst

Salt

Peber

Olie - smagsneutral

Spidskål

Gulerod

Basilikum

Vand

Ris (parboiled)
Køkkenredskaber til kylling med grøntsager
1 køkkenvægt
1 sæt måleskeer
1 målebæger
2 skærebrætter
1 stegepande
2 grydeskeer
1 lille skarp kniv
1 stor skarp kniv
1 kartoffelskræller
2 mellem gryder
2 grydelåg
1 gaffel
4 middagstallerkener
6 middagstallerkener
2 middagstallerkener

Køkkenvægt

Måleskeer

Målebæger

Skærebræt

Stegepande

Grydeske

Urtekniv

Stor skarp kniv - kokkekniv

Kartoffelskræller

Mellem gryde

Grydelåg

Gaffel

Middagstallerken
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kylling:
3.
Læg kyllingebrysterne på et skærebræt. Vask hænder, når du har rørt ved rå kylling. Drys kyllingebrysterne med salt og peber.
4.
Kom olie på en stegepande, og varm den op.
5.
Læg kyllingebrysterne på stegepanden, og brun dem på begge sider. Skru ned for stegepanden og lad kyllingebrysterne stege færdige i 15-20 minutter, til de er gennemstegte.
6.
Skær et kyllingebryst over, og tjek om det er færdigt. Kødet må ikke være rosa, men skal være lyst og fast i konsistensen. Hvis det ikke er færdigt, steges det videre i 5 minutter.
Grøntsager:
7.
Skyl spidskålen, og fjern de yderste, grove blade. Skær stokken af, og skær spidskålen i tynde strimler. Se videoen.
8.
Skyl, og skræl gulerødderne. Skær gulerødderne i tynde stave. Se videoen.
9.
Hæld olie i en gryde, og varm den op til middelvarme.
10.
Kom spidskål og gulerødder i gryden, og svits det. Spidskålen og gulerødderne må ikke blive brune. Se videoen.
11.
Kom salt, basilikum og vand i gryden. Rør rundt, og skru ned. Læg låg på gryden, og kog det hele i 2-5 minutter. Grøntsagerne skal stadig være sprøde. Smag dig frem.
Ris:
12.
Kom ris, vand og salt i en gryde, og bring det i kog. Kog risene i 12 minutter. Se videoen.
13.
Tag risene af varmen, og lad dem trække i 12 minutter under låg. Løsn dem fra hinanden med en gaffel. Servér med kylling og grøntsager.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1323 kJ / 316 kcal
Protein: 54 %
Kulhydrat: 20 %
Fedt: 26 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer