![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Sommer>
- Kylling i ovn med grøntsager
Kylling i ovn med grøntsager
Samlet tid: 75 min.
Arbejdstid: 75 min.
Sværhedsgrad: Medium
![](/media/3zjmmqeo/kylling-i-ovn-med-grøntsager-5000-px.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Hel kylling i ovn med grøntsager, så laver aftensmaden sig selv i ovnen. Her i opskriften har vi parteret kyllingen først, inden den kommer i ovnen, så den bliver hurtigere færdig. Du kan se'føli' selv bestemme præcis, hvilke grøntsager, du vil bage sammen med din kylling.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kylling i ovn med grøntsager
Parteret kylling:
3 spsk. olie
4½ spsk. olie
1½ spsk. olie
1 kylling
1½ kylling
½ kylling
1 tsk. tørret timian
1½ tsk. tørret timian
½ tsk. tørret timian
1 spsk. sukker
1½ spsk. sukker
½ spsk. sukker
1 spsk. salt
1½ spsk. salt
½ spsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
Grøntsagsfad:
4 gulerødder
6 gulerødder
2 gulerødder
2 løg
3 løg
1 løg
1 squash
1½ squash
½ squash
2 peberfrugter
3 peberfrugter
1 peberfrugter
2 majskolber eller 1 dl frosne majs
3 majskolber elelr 1 ½ dl frosne majs
1 majskolber eller ½ dl frosne majs
4 spsk. olie
6 spsk. olie
2 spsk. olie
1 tsk. tørret timian
1½ tsk. tørret timian
½ tsk. tørret timian
1 tsk. salt
1½ tsk. salt
½ tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
Græsk salat:
50 gr. græskarkerner
75 gr. græskarkerner
25 gr. græskarkerner
5 cherrytomater
8 cherrytomater
3 cherrytomater
1 agurk
¾ agurk
¼ agurk
75 gr. feta
120 gr. feta
40 gr. feta
![](/media/y1dgtqfz/olivenolie-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Olivenolie
![](/media/3yrbfvx3/kylling.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kylling
![](/media/ofun3t25/oeko_timian-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Timian (tørret)
![](/media/x0wbfdzv/fdb_-stroesukker_oeko_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Sukker
![](/media/ksskkl1i/salt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Salt
![](/media/t0qhiy5e/pebber_stcdt-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Peber
![](/media/uumnpdz5/gullerødder.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Gulerod
![](/media/1t5k3qf1/løg2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Løg
![](/media/ynupfuo4/squash_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Squash
![](/media/hv4fwvms/fdb-pebberfrugt.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Peberfrugt
![](/media/20onqj0r/majs.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Majs
![](/media/v25psnsr/græskarkerner.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Græskarkerner
![](/media/w0tcun3p/cherrytomater-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Cherrytomat
![](/media/zjjdpqdc/agurk.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Agurk
![](/media/41alhp2r/fdb_-salatost_copy.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Fetaost
Køkkenredskaber til kylling i ovn med grøntsager
2 spiseskeer
1 teske
1 køkkenvægt
1 decilitermål
2 skærebrætter
2 store ovnfaste fade
1 lille skål
1 stor skarp kniv
1 kartoffelskræller
1 mellem gryde med låg
1 lille skarp kniv
1 stegepande
1 paletkniv
1 mellem skål
![](/media/3dznadpq/spiseske-måleske-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spiseske
![](/media/jdubdacj/teske-som-måleske-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Teske
![](/media/lwajbbjp/køkkenvægt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Køkkenvægt
![](/media/kkrhgigi/decilitermål-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Decilitermål
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/d4dpr4tl/stort-ovnfast-fad.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stort ovnfast fad
![](/media/oeghjqd5/lille-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Lille røreskål
![](/media/b3khocnu/stor-kniv-eller-kokkekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor skarp kniv - kokkekniv
![](/media/tqpe14sq/kartoffelskræller.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kartoffelskræller
![](/media/1tzjljdl/gryde.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mellem gryde
![](/media/zwtfetqj/urtekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Urtekniv
![](/media/q4kbwss4/stegepande-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stegepande
![](/media/ghag2swr/palet-eller-paletkniv-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Paletkniv
![](/media/vgllf4mm/mellem-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mellem røreskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kylling:
3.
Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn. Smør et ovnfast fad med 1 spiseske olie.
4.
Rens kyllingen ved at tjekke om der er indvolde i kyllingen eller fjerrester. Husk at vaske hænder, når du har rørt ved rå kylling. Se videoen.
5.
Parter kyllingen i cirka 8 stykker. Læg dem i et fad. Vask hænder. Se videoen.
6.
Kom olie, timian, sukker, salt og peber i en skål, og rør det sammen. Hæld marinaden over kyllingen, og brug hænderne til at fordele/gnide det ind i kyllingekødet. Vask hænder
7.
Kom kyllinge-stykkerne i ovnen i cirka 30 minutter. Se videoen.
8.
Imens kyllingen steger, så lav grøntsagsfadet.
Grøntsager i ovn:
9.
Skyl grøntsagerne, og skær dem i mundrette stykker, cirka 3 x 3 centimeter. Kom grøntsagerne i et ovnfast fad. Se videoen.
10.
Pil bladene og strengene af majskolberne. Skær stilkene af og skær kolberne i tykke skiver. Kom dem op i det ovnfaste fad. Se videoen.
11.
Kom olie og krydderier på grøntsagerne, og vend det sammen, så alle grøntsagerne er dækket af olie.
12.
Kom grøntsagsfadet i ovnen under kyllingen, når der er 15 minutter, til kyllingen er færdig.
Græsk salat:
13.
Varm en stegepande op, og kom græskarkerner på den tørre pande.
14.
Rist græskarkernerne i 5 minutter, eller til de er gyldne. Rør indimellem, så de ikke brænder på.
15.
Skyl tomaterne og agurken. Skær tomaterne i halve, og skær agurkerne i tern. Kom det på i en mellemstor skål.
16.
Bræk fetaen i mindre stykker og kom de ristede græskarkerner og feta op i skålen. Hæld eventuelt din yndlingsdressing over.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 4420 kJ / 1057 kcal
Protein: 27 %
Kulhydrat: 11 %
Fedt: 61 %
Heraf mættet fedt: 17 g.
Kostfibre: 2 %
Kokkeskolevideoer