- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Klassikere>
- Fjerkræ>
- Kylling i ovn med bagte kartofler
Kylling i ovn med bagte kartofler
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Medium
Parteret kylling, bagte kartofler og grøntsager i ovnen. Ingen hurlumhej opskrift, bare mums. Grøntsagerne, som holder kyllingen med selskab, suger nemlig en masse lækker smag fra kyllingen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kylling i ovn med bagte kartofler
Ovnbagte kartofler:
1 kg. kartofler
1 ½ kg. kartofler
½ kg. kartofler
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
1 tsk. tørret timian
½ tsk. tørret timian
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Kylling:
2 tomater
3 tomater
1 tomat
2 løg
3 løg
1 løg
1 squash
1 ½ squash
½ squash
1 tsk. tørret timian
½ tsk. tørret timian
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
1 kylling
1 ½ kylling
½ kylling
Kartoffel
Olie - smagsneutral
Timian (frisk)
Salt
Peber
Tomat
Løg
Squash
Timian (tørret)
Kylling
Køkkenredskaber til kylling i ovn med bagte kartofler
Bagepapir
1 bageplade
2 bageplader
1 kartoffelskræller
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 spiseske
1 teske
1 paletkniv
Bagepapir
Bageplade
Kartoffelskræller
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Spiseske
Teske
Paletkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Ovnbagte kartofler:
3.
Skræl kartoflerne, og skær dem i både. Se videoen.
4.
Kylling med grøntsager:
5.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft, og læg bagepapir på en bageplade.
6.
Smør et ovnfast fad med olie.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
Læg kyllingestykkerne ovenpå grøntsagerne. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
13.
14.
Bagning af kartofler, kylling og grøntsager:
15.
Bag kartoflerne, grøntsagerne og kyllingen i cirka 45 minutter. Rør rundt i kartoflerne en til to gange undervejs.
16.
Stik i kyllingen med en lille skarp kniv. Er kødsaften rød, skal kyllingen have længere tid. Når kødsaften er gennemsigtig, er kyllingen færdig.
17.
Test også kartoflerne. Mærk med en lille skarp kniv, om de er møre. Kniven skal slippe nemt.
18.
Server din ovnbagte kylling med tilbehør med high five fra os!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3611 kJ / 863 kcal
Protein: 30 %
Kulhydrat: 25 %
Fedt: 45 %
Heraf mættet fedt: 9,7 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer