
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Klassikere>
- Fjerkræ>
- Kylling i karrysovs
Kylling i karrysovs
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium

Hvis du er vild med karry, er det her den helt rigtige ret til dig. Læg den traditionelle boller i karry på hylden for en stund, og prøv noget lidt anderledes. Forårsløg, blomkål og squash danner i denne ret det perfekte friske pust, der bliver budt velkommen af kylling og karry. Nyd måltidet med dem, du holder af.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kylling i karrysovs
Kylling i karrysovs
2 forårsløg
3 forårsløg
1 forårsløg
1 blomkål
1 ½ blomkål
½ blomkål
2 squash
3 squash
1 squash
4 stk. kyllingebryst uden skind
6 stk. kyllingebryster uden skind
2 stk. kyllingebryst uden skind
15 g. smør
25 g. smør
10 g. smør
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
1 spsk. karry
1 ½ spsk. karry
½ spsk. karry
3 spsk. hvedemel
4 ½ spsk. hvedemel
1 ½ spsk. hvedemel
2 ½ dl vand
4 dl vand
1 ¼ dl vand
1 terning grøntsagsbouillon
1 dl rosiner
1 ½ dl rosiner
½ dl rosiner
Kogte kartofler
1 kg. kartofler
1 ½ kg. kartofler
½ kg. kartofler
1 ½ l vand
2 ½ l vand
¾ l vand
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt

Forårsløg

Blomkål

Squash

Kyllingebryst

Smør

Olie - smagsneutral

Salt

Karry

Hvedemel

Vand

Grøntsagsbouillon

Rosiner

Kartoffel
Køkkenredskaber til kylling i karrysovs
1 køkkenvægt
1 målebæger
1 sæt måleskeer
1 lille skarp kniv
1 si
1 stor skarp kniv
2 skærebrætter
2 mellem gryder
2 grydelåg
1 grydeske
1 grøntsagsbørste
1 kødnål
1 dørslag

Køkkenvægt

Målebæger

Måleskeer

Urtekniv

Si

Stor skarp kniv - kokkekniv

Skærebræt

Mellem gryde

Grydelåg

Grydeske

Grøntsagsbørste

Kødnål

Dørslag
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kylling i karrysovs:
3.
Skyl forårsløgene, og skær roden af dem. Skær forårsløgene i 2-3 centimeter lange stykker.
4.
Skær blomkålen i små buketter. Skyl buketterne i en si, og lad dem dryppe af.
5.
Skyl squashen, og skær den i 1-2 centimeter tykke skiver.
Skyl squashene, og skær dem i 1-2 centimeter tykke skiver.
6.
Skær kyllingekødet ud i stykker på cirka 2 x 2 centimeter. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
7.
Kom smør og olie i en gryde, og varm den op.
8.
Kom kyllingekødet i gryden, og brun det på alle sider. Rør med en grydeske.
Kom kyllingekødet i gryden, og brun det på alle sider. Rør rundt med en grydeske.
Kom kyllingekødet i gryden, og brun det på alle sider. Rør rundt med en grydeske.
9.
Krydr med salt og karry. Rør rundt.
10.
Drys hvedemelet over kyllingekødet, og rør rundt.
11.
Kom vand og grøntsagsbouillionterning i gryden. Bring vandet i kog, og rør, til bouillon-terningen er helt opløst.
12.
Læg låg på, og skru ned for varmen, når vandet koger. Lad kyllingekødet simre i 10 minutter. Rør et par gange undervejs. Gør kartoflerne klar imens.
Kog kartofler:
13.
Skrub kartoflerne med en grøntsagsbørste. Se videoen.
14.
Kom kartofler, vand og salt i en gryde. Læg låg på, og kog kartoflerne i 15-20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt. Se videoen.
Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld kogevandet og kartoflerne ned i dørslaget. Se videoen.
15.
Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld kogevandet og kartoflerne ned i dørslaget.
Kom kartofler, vand og salt i en gryde. Læg låg på, og kog kartoflerne i 15-20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.
Karrysovs - fortsat:
16.
Kom blomkål, forårsløg og squash i gryden med kylling. Kog retten i 10-15 minutter. Rør ind imellem, så sovsen ikke brænder på.
17.
Kom mere vand i gryden, hvis sovsen bliver for tyk.
18.
Kom rosinerne i gryden, og smag retten til med salt og karry. Lad retten simre under låg ved lav varme i 5-6 minutter, til kartoflerne er klar.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2460 kJ / 586 kcal
Protein: 28 %
Kulhydrat: 45 %
Fedt: 27 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer