Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Kylling i karrysovs:

3.

Skyl forårsløgene, og skær roden af dem. Skær forårsløgene i 2-3 centimeter lange stykker.

4.

Skær blomkålen i små buketter. Skyl buketterne i en si, og lad dem dryppe af.

5.

Skyl squashen, og skær den i 1-2 centimeter tykke skiver.
Skyl squashene, og skær dem i 1-2 centimeter tykke skiver.

6.

Skær kyllingekødet ud i stykker på cirka 2 x 2 centimeter. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

7.

Kom smør og olie i en gryde, og varm den op.

8.

Kom kyllingekødet i gryden, og brun det på alle sider. Rør med en grydeske.
Kom kyllingekødet i gryden, og brun det på alle sider. Rør rundt med en grydeske.
Kom kyllingekødet i gryden, og brun det på alle sider. Rør rundt med en grydeske.

9.

Krydr med salt og karry. Rør rundt.

10.

Drys hvedemelet over kyllingekødet, og rør rundt.

11.

Kom vand og grøntsagsbouillionterning i gryden. Bring vandet i kog, og rør, til bouillon-terningen er helt opløst.

12.

Læg låg på, og skru ned for varmen, når vandet koger. Lad kyllingekødet simre i 10 minutter. Rør et par gange undervejs. Gør kartoflerne klar imens.

Kog kartofler:

13.

Skrub kartoflerne med en grøntsagsbørste. Se videoen.

14.

Kom kartofler, vand og salt i en gryde. Læg låg på, og kog kartoflerne i 15-20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt. Se videoen.

Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld kogevandet og kartoflerne ned i dørslaget. Se videoen.

15.

Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld kogevandet og kartoflerne ned i dørslaget.
Kom kartofler, vand og salt i en gryde. Læg låg på, og kog kartoflerne i 15-20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.

Karrysovs - fortsat:

16.

Kom blomkål, forårsløg og squash i gryden med kylling. Kog retten i 10-15 minutter. Rør ind imellem, så sovsen ikke brænder på.

17.

Kom mere vand i gryden, hvis sovsen bliver for tyk.

18.

Kom rosinerne i gryden, og smag retten til med salt og karry. Lad retten simre under låg ved lav varme i 5-6 minutter, til kartoflerne er klar.

Næringsindhold per portion

Energi: 2460 kJ / 586 kcal

Protein: 28 %

Kulhydrat: 45 %

Fedt: 27 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Vaske eller skrælle kartofler

Vaske eller skrælle kartofler

Kartofler, koge

Kartofler, koge

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 85 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 75 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 15 min