- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Klassikere>
- Fjerkræ>
- Kylling i karrysovs
Kylling i karrysovs
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium
Hvis du er vild med karry, er det her den helt rigtige ret til dig. Læg den traditionelle boller i karry på hylden for en stund, og prøv noget lidt anderledes. Forårsløg, blomkål og squash danner i denne ret det perfekte friske pust, der bliver budt velkommen af kylling og karry. Nyd måltidet med dem, du holder af.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kylling i karrysovs
Kylling i karrysovs
2 forårsløg
3 forårsløg
1 forårsløg
1 blomkål
1 ½ blomkål
½ blomkål
2 squash
3 squash
1 squash
4 stk. kyllingebryst uden skind
6 stk. kyllingebryster uden skind
2 stk. kyllingebryst uden skind
15 g. smør
25 g. smør
10 g. smør
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
1 spsk. karry
1 ½ spsk. karry
½ spsk. karry
3 spsk. hvedemel
4 ½ spsk. hvedemel
1 ½ spsk. hvedemel
2 ½ dl vand
4 dl vand
1 ¼ dl vand
1 terning grøntsagsbouillon
1 dl rosiner
1 ½ dl rosiner
½ dl rosiner
Kogte kartofler
1 kg. kartofler
1 ½ kg. kartofler
½ kg. kartofler
1 ½ l vand
2 ½ l vand
¾ l vand
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
Forårsløg
Blomkål
Squash
Kyllingebryst
Smør
Olie - smagsneutral
Salt
Karry
Hvedemel
Vand
Grøntsagsbouillon
Rosiner
Kartoffel
Køkkenredskaber til kylling i karrysovs
1 køkkenvægt
1 målebæger
1 sæt måleskeer
1 lille skarp kniv
1 si
1 stor skarp kniv
2 skærebrætter
2 mellem gryder
2 grydelåg
1 grydeske
1 grøntsagsbørste
1 kødnål
1 dørslag
Køkkenvægt
Målebæger
Måleskeer
Urtekniv
Si
Stor skarp kniv - kokkekniv
Skærebræt
Mellem gryde
Grydelåg
Grydeske
Grøntsagsbørste
Kødnål
Dørslag
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kylling i karrysovs:
3.
4.
5.
6.
Skær kyllingekødet ud i stykker på cirka 2 x 2 centimeter. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
Kog kartofler:
13.
Skrub kartoflerne med en grøntsagsbørste. Se videoen.
14.
Kom kartofler, vand og salt i en gryde. Læg låg på, og kog kartoflerne i 15-20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt. Se videoen.
Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld kogevandet og kartoflerne ned i dørslaget. Se videoen.
15.
Karrysovs - fortsat:
16.
17.
18.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2460 kJ / 586 kcal
Protein: 28 %
Kulhydrat: 45 %
Fedt: 27 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer