1. >
  2. Opskrifter>
  3. Bagværk>
  4. Rørt dej>
  5. Formkager>
  6. Krydderikage med rosiner

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Sæt smørret et lunt sted, så det bliver blødt til du skal bruge det.

4.

Sæt en bagerist midt i ovnen. Tænd ovnen og indstil den på 175 grader.

5.

Tag en springform på 22-24 centimeter i diameter. Smør springformen med smør, og drys med mel.

6.

Hæld smør og sukker i en skål. Pisk med en håndmixer i cirka 5 minutter til det bliver hvidt og tykt. Se videoen.

7.

Slå først et æg ud i en kop, og tilsæt det derefter til skålen. Pisk grundigt med en håndmixer. Gør dette med alle 3 æg, og pisk godt imellem hvert æg. Se videoen.

8.

Bland hvedemel og bagepulver i en skål. Tilsæt allehånde, kanel og kardemomme, og bland det sammen.

9.

Tag en si og en dejskraber. Stil sien over skålen med dej, og hæld melblandingen gennem sien ned i dejen. Vend dejen sammen med dejskraberen.

10.

Hæld mælken i dejen lidt efter lidt. Vend rundt i dejen med dejskraberen, til det er en jævn dej uden klumper.

11.

Hæld rosiner og mel i en lille skål, og bland det sammen. Drys blandingen i dejen.

12.

Hæld dejen i springformen. Brug en dejskaber til at få det hele med.

13.

Sæt kagen på bageristen i ovnen, og bag den i cirka 45 minutter.

14.

Tjek om kagen er færdigbagt ved at stikke en gaffel ned i kagen. Er der rå dej på gaflen når du tager den op, skal kagen bage lidt længere. Se videoen.

15.

Når kagen er færdigbagt sættes den til afkøling på en rist. Nu skal kagen pyntes. Drys flormelis igennem en si og pynt eventuelt kagen med udskårne frugter. Så er kagen klar til servering!

Næringsindhold per portion

Energi: 1258 kJ / 300 kcal

Protein: 5 %

Kulhydrat: 44 %

Fedt: 51 %

Energiinformationen er for ét stykke kage.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Rørt dej

Rørt dej

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Kage, vurdér om den er bagt

Kage, vurdér om den er bagt

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 40 min