1. Hjem >
  2. Opskrifter >
  3. Alt det andet >
  4. Verdensmad >
  5. Asien >
  6. Thailandsk >
  7. Krydderbøffer med nudelsalat

Sådan gør du

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Krydderbøffer:

3.

Slå et æg ud i en kop. Kom det op i en stor skål. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg.  Se videoen.

Slå et æg ud i en kop. Kom det op i skålen. Så endnu et æg ud i en kop. Pisk det sammen med en gaffel, og kom halvdelen af det op i en stor skål. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg.  Se videoen.

Slå et æg ud i en kop. Pisk det sammen med en gaffel, og kom halvdelen op i en stor skål. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg.  Se videoen.

4.

Kom hakket oksekød, paprika, basilikum, salt og peber op i skålen til ægget. Rør det sammen til en sammenhængende fars. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

Drys:

5.

Varm en tør pande op til medium varme. Rist sesamfrø på panden, til de er gyldne.

Nudelsalat:

6.

Skyl broccoli. Skær den i små buketter. Se videoen.

7.

Skyl, og skræl gulerødderne. Skær dem i tynde strimler. Se videoen.

8.

Skyl forårsløgene. Skær dem i helt tynde ringe.

9.

Kom vandet i en gryde. Tilsæt salt til vandet, læg låg på, og lad vandet komme i kog.

10.

Når vandet koger, så kom broccoli i vandet. Kog det i 2 minutter under låg.

11.

Hæld vandet fra broccolien, og lad den dryppe af.

Dressing:

12.

Kom soyasauce og sød chilisauce i en skål. Rør sammen.

Koge nudler:

13.

Kom vand og salt i en gryde. Kog nudlerne. Læs på pakken, hvordan du koger nudlerne.

Steg krydderbøffer:

14.

Form 14 små bøffer af farsen. Vask hænder.

Form 21 små bøffer af farsen. Vask hænder.

Form 7 små bøffer af farsen. Vask hænder.

15.

Kom olie på en pande, og varm op til medium varme. Kom bøfferne på panden og steg dem cirka 5 minutter på hver side, til de er gennemstegte.

16.

Kom de kogte nudler, broccoli og gulerodsstrimler i en skål sammen med dressingen. Bland nuddel-salaten sammen. Top salaten med tynde ringe af forårsløg og ristede sesamfrø.

Næringsindhold per portion

Energi: 1004 kJ / 240 kcal

Protein: 32 %

Kulhydrat: 40 %

Fedt: 28 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Broccoli, ordne og rense

Broccoli, ordne og rense

Gulerod, ultratynde strimler

Gulerod, ultratynde strimler

Inspiration

Nudelsuppe med kylling

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min

Thailandsk green curry

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min

Pad thai med rodfrugter

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 45 min

Kyllingespyd med peanutbutter sovs - satay

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 50 min

Arbejdstid: 30 min