Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn og kom bagepapir på en bageplade.

4.

Riv marcipanen på den grove side af et rivejern.

5.

Kom revet marcipan, flormelis og æggehvide i en skål. Ælt det sammen med hænderne.

6.

Skær klumpen over i to. Tag den første klump. Rul kransekagemassen ud til en pølse på cirka 2 centimeters tykkelse. Skær dem i stænger på cirka 7 centimeter. Sæt dem på bagepladen. Gør det samme med den sidste klump kransekagemasse.

7.

Bag kransekage-stykkerne i 10-12 minutter, til de har fået en lille smule farve.

8.

Tag kransekage-hapserne ud af ovnen og lad dem køle af, før du pynter dem.

9.

Smelt chokoladen over et vandbad. Se videoen.

10.

Dyp bunden af et stykke kransekage i chokoladen. Sæt kransekagen tilbage på bagepapiret. Gentag med resten af stykkerne.

11.

Glasur: Kom flormelis og æggehvide i en skål og rør det sammen med en ske.

12.

Kom glasuren i en frysepose. Klip et meget lille hul i posens hjørne. Pynt dine kransekage-stykker med glasuren. Lad dem stå i 30 minutter, til glasuren er størknet.

Næringsindhold per portion

Energi: 908 kJ / 217 kcal

Protein: 7 %

Kulhydrat: 57 %

Fedt: 35 %

Heraf mættet fedt: 0,7 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Chokolade, smelte over vandbad

Chokolade, smelte over vandbad

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 180 min

Arbejdstid: 167 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 60 min