
- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Kransekage som stykker
Kransekagestykker
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Nem

Micki laver lækre og nemme kransekage-stykker til nytårsaften. Du kan også super nemt lave fantastiske kransekage-stykker til dig selv, din familie og dine venner. Stykkerne er lige til at hapse.
Opskriften giver 12-14 kransekage-stykker.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kransekage som stykker
Ingredienser
400 g. marcipan
75 g. flormelis
¼ dl. pasteuriserede æggehvider (ca. ½ bæger)
Pynt:
100 g. mørk chokolade
150 g. flormelis
¼ dl. pasteuriserede æggehvider (ca. 1/2 bæger)

Marcipan

Flormelis

Æggehvider (pasteuriserede)

Mørk chokolade
Køkkenredskaber til kransekage som stykker
1 køkkenvægt
Bagepapir
1 bageplade
1 rivejern
2 mellemstore skåle
1 mellem gryde
1 lille skål
1 spiseske
1 sprøjtepose

Køkkenvægt

Bagepapir

Bageplade

Rivejern

Mellem røreskål

Mellem gryde

Lille røreskål

Spiseske

Sprøjtepose
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn og kom bagepapir på en bageplade.
4.
Riv marcipanen på den grove side af et rivejern.
5.
Kom revet marcipan, flormelis og æggehvide i en skål. Ælt det sammen med hænderne.
6.
Skær klumpen over i to. Tag den første klump. Rul kransekagemassen ud til en pølse på cirka 2 centimeters tykkelse. Skær dem i stænger på cirka 7 centimeter. Sæt dem på bagepladen. Gør det samme med den sidste klump kransekagemasse.
7.
Bag kransekage-stykkerne i 10-12 minutter, til de har fået en lille smule farve.
8.
Tag kransekage-hapserne ud af ovnen og lad dem køle af, før du pynter dem.
9.
Smelt chokoladen over et vandbad. Se videoen.
10.
Dyp bunden af et stykke kransekage i chokoladen. Sæt kransekagen tilbage på bagepapiret. Gentag med resten af stykkerne.
11.
Glasur: Kom flormelis og æggehvide i en skål og rør det sammen med en ske.
12.
Kom glasuren i en frysepose. Klip et meget lille hul i posens hjørne. Pynt dine kransekage-stykker med glasuren. Lad dem stå i 30 minutter, til glasuren er størknet.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 908 kJ / 217 kcal
Protein: 7 %
Kulhydrat: 57 %
Fedt: 35 %
Heraf mættet fedt: 0,7 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer