1. >
  2. Opskrifter>
  3. Bagværk>
  4. Kransekage som stykker

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Dej:

3.

Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn og kom bagepapir på en bageplade.

4.

Riv marcipanen på den grove side af et rivejern.

5.

Kom revet marcipan, flormelis og æggehvide i en skål. Ælt det sammen med hænderne.

Form og bag kransekagestykkerne:

6.

Skær klumpen over i to. Tag den første klump. Rul kransekagemassen ud til en pølse på cirka 2 centimeters tykkelse. Skær dem i stænger på cirka 7 centimeter. Sæt dem på bagepladen. Gør det samme med den sidste klump kransekagemasse.

7.

Bag kransekage-stykkerne i 10-12 minutter, til de har fået en lille smule farve.

8.

Tag kransekage-hapserne ud af ovnen og lad dem køle af, før du pynter dem.

Pynt med chokolade:

9.

Smelt chokoladen over et vandbad. Se videoen.

10.

Dyp bunden af et stykke kransekage i chokoladen. Sæt kransekagen tilbage på bagepapiret. Gentag med resten af stykkerne.

Pynt med glasur:

11.

Kom flormelis og æggehvide i en skål og rør det sammen med en ske.

12.

Kom glasuren i en frysepose. Klip et meget lille hul i posens hjørne. Pynt dine kransekage-stykker med glasuren. Lad dem stå i 30 minutter, til glasuren er størknet.

Næringsindhold per portion

Energi: 908 kJ / 217 kcal

Protein: 7 %

Kulhydrat: 57 %

Fedt: 35 %

Heraf mættet fedt: 0,7 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Smelte chokolade over vandbad

Smelte chokolade over vandbad

Inspiration

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 80 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min