![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Kransekage som stykker
Kransekagestykker
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Nem
![Kransekage](/remote.axd/tv.samvirke.dk/19476794/20335264/c9620ffe10a9380dad3a400c2edaaddc/1920x/thumbnail-4.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Micki laver lækre og nemme kransekage-stykker til nytårsaften. Du kan også super nemt lave fantastiske kransekage-stykker til dig selv, din familie og dine venner. Stykkerne er lige til at hapse.
Opskriften giver 12-14 kransekage-stykker.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kransekage som stykker
Kransekage:
400 g. marcipan
75 g. flormelis
¼ dl. pasteuriserede æggehvider (ca. ½ bæger)
Pynt:
100 g. mørk chokolade
150 g. flormelis
¼ dl. pasteuriserede æggehvider (ca. 1/2 bæger)
![](/media/31be0mzw/marcipan-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Marcipan
![](/media/iz1abknx/fdb_-flormelis.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Flormelis
![](/media/bavbltt4/fdb-aeggehvider_2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Æggehvider (pasteuriserede)
![](/media/o4jfr1bf/fdb_-chokolade_kopier-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mørk chokolade
Køkkenredskaber til kransekage som stykker
1 køkkenvægt
Bagepapir
1 bageplade
1 rivejern
2 mellemstore skåle
1 mellem gryde
1 lille skål
1 spiseske
1 sprøjtepose
![](/media/lwajbbjp/køkkenvægt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Køkkenvægt
![](/media/dhqpgi3w/fdb-redskaber57.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Bagepapir
![](/media/mbzbf01x/fdb-redskaber24.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Bageplade
![](/media/wbgit5k4/rivejern.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Rivejern
![](/media/vgllf4mm/mellem-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mellem røreskål
![](/media/1tzjljdl/gryde.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mellem gryde
![](/media/oeghjqd5/lille-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Lille røreskål
![](/media/3dznadpq/spiseske-måleske-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spiseske
![](/media/qcyjpnra/sprcjtepose2-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Sprøjtepose
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn og kom bagepapir på en bageplade.
4.
Riv marcipanen på den grove side af et rivejern.
5.
Kom revet marcipan, flormelis og æggehvide i en skål. Ælt det sammen med hænderne.
Form og bag kransekagestykkerne:
6.
Skær klumpen over i to. Tag den første klump. Rul kransekagemassen ud til en pølse på cirka 2 centimeters tykkelse. Skær dem i stænger på cirka 7 centimeter. Sæt dem på bagepladen. Gør det samme med den sidste klump kransekagemasse.
7.
Bag kransekage-stykkerne i 10-12 minutter, til de har fået en lille smule farve.
8.
Tag kransekage-hapserne ud af ovnen og lad dem køle af, før du pynter dem.
Pynt med chokolade:
9.
Smelt chokoladen over et vandbad. Se videoen.
10.
Dyp bunden af et stykke kransekage i chokoladen. Sæt kransekagen tilbage på bagepapiret. Gentag med resten af stykkerne.
Pynt med glasur:
11.
Kom flormelis og æggehvide i en skål og rør det sammen med en ske.
12.
Kom glasuren i en frysepose. Klip et meget lille hul i posens hjørne. Pynt dine kransekage-stykker med glasuren. Lad dem stå i 30 minutter, til glasuren er størknet.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 908 kJ / 217 kcal
Protein: 7 %
Kulhydrat: 57 %
Fedt: 35 %
Heraf mættet fedt: 0,7 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer