1. >
  2. Opskrifter>
  3. Bagværk>
  4. Gærdej, fed>
  5. Brunsviger med krydderier

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Smuldr gæren i en stor skål. Klik på filmen og se hvordan du laver en gærdej. Se videoen.

4.

Hæld mælk i skålen. Rør rundt med et piskeris til gæren er opløst.

5.

Put smørret i en gryde og smelt det. Tilsæt sukker og salt og rør rundt.

6.

Hæld den varme blanding op i skålen.

7.

Hæld hvedemelet i skålen lidt efter lidt. Rør rundt med en grydeske.

8.

Drys 1 spiseske hvedemel på bordet og vend dejen ud på bordet.

9.

Ælt dejen med hænderne.

10.

Læg dejen tilbage i skålen, og læg et stykke husholdningsfilm over skålen.

11.

Lad dejen hæve 20-30 minutter.

12.

Sæt en bagerist midt i ovnen og tænd ovnen på 225 grader.

13.

Læg bagepapir i en bradepande på ca. 35 x 25 cm.

14.

Drys lidt hvedemel på bordet. Rul dejen ud til en firkant der passer til bradepanden. Brug en kagerulle.

15.

Løft dejen op i bradepanden. Rids dejen så det former 12 firkanter. Du skal ikke skære dejen helt igennem.

16.

Lad dejen hæve 20 minutter.

17.

Sæt bradepanden på bageristen i ovnen og bag den ca. 15 minutter.

18.

Fyld: Kom smør, brun farin og krydderier i en gryde og varm op. Rør godt rundt til smørret er smeltet og massen er tyk og flydende.

19.

Tag bradepanden ud af ovnen. Pas på du ikke brænder dig!

20.

Lav en lille fordybning i midten af hver af de opridsede firkanter ved at presse bagsiden af en spiseske halvejs ned i dejen. Kom en spiseske af fyldet ned i hver fordybning.

21.

Sæt kagen tilbage i ovnen og bag kagen videre ca. 10 minutter. Se videoen.

22.

Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af på en bagerist. Velbekomme!

Næringsindhold per portion

Energi: 1124 kJ / 258 kcal

Protein: 6 %

Kulhydrat: 53 %

Fedt: 41 %

Energiinformationen er per stykke kage.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Gærdej

Gærdej

Kage, vurdér om den er bagt

Kage, vurdér om den er bagt

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 51 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 18 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 45 min