- Hjem >
- Opskrifter >
- Aftensmad >
- Korn-otto med grønt
Korn-otto med grønt
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium

Det her er den perfekte vinterret: Perlebyg a la risotto. Der er masser af smag, og osten gør retten lækker cremet.
Spis korn-ottoen som vegetarret, eller server ovnbagte kyllingelår til.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til korn-otto med grønt
Korn-otto:
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
350 g. perlebyg
525 g. perlebyg
175 g. perlebyg
2 løg
3 løg
1 løg
4 gulerødder
6 store gulerødder
2 store gulerødder
4 persillerødder
6 persillerødder
2 persillerødder
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
1 terning grøntsagsbouillon
1 terning grøntsagsbouillon
1 terning grøntsagsbouillon
7 dl vand (kogende)
10½ dl vand (kogende)
3½ dl vand (kogende)
50 g. flødeost naturel
75 g. flødeost naturel
25 g. flødeost naturel
3-4 spsk. friskrevet parmesanost
5-6 spsk. friskrevet parmesanost
2-3 spsk. friskrevet parmesanost
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
1 dl. persille
1 ½ dl. persille
½ dl. persille

Hakkede tomater

Perlebyg

Løg

Gulerod

Persillerod

Olie - smagsneutral

Grøntsagsbouillon

Vand

Flødeost naturel

Parmesanost

Salt

Peber

Persille
Køkkenredskaber til korn-otto med grønt
1 sæt måleskeer
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 si
1 si/sigte
1 skærebræt
1 stor skrap kniv
1 stor skarp kniv
1 stor skarp kniv
1 kartoffelskræller
1 mellem gryde
1 grydelåg
1 grydeske
1 dåseåbner
1 rivejern
1 teske

Måleskeer

Decilitermål

Køkkenvægt

Si

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Kartoffelskræller

Mellem gryde

Grydelåg

Grydeske

Dåseåbner

Rivejern

Teske
Sådan gør du
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
4.
Pil og hak løget. Se videoen.
5.
Vask og skræl gulerødder. Se videoen.
6.
Vask og skræl persillerødder. Se videoen.
7.
Skær gulerødder i små tern. Se videoen.
8.
Skær persillerødder i små tern. Se videoen.
9.
Kom olie i en gryde, og varm den op. Hæld løgene i, og steg dem i 2 minutter. Se videoen.
10.
11.
Opløs bouillonterningerne i vandet, og kom 2 deciliter af blandingen i gryden. Lad det koge i 10 minutter.
Opløs bouillonterningerne i vandet, og kom 3 deciliter af blandingen i gryden. Lad det koge i 10 minutter.
Opløs bouillonterningen i vandet, og kom 1 deciliter af blandingen i gryden. Lad det koge i 10 minutter.
12.
13.
Hæld resten af bouillonvandet i gryden, og kog retten i 20 minutter, indtil perlebyggen er mør.
14.
15.
16.
17.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2326 kJ / 554 kcal
Protein: 15 %
Kulhydrat: 60 %
Fedt: 25 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration

Couscoussalat med tørrede frugter og nødder
Sværhedsgrad: Medium
Samlet tid: 30 min
Arbejdstid: 25 min