
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Vegetar>
- Korn-otto
Korn-otto
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Medium

Korn-otto - kender du det? Det er lidt ligesom risengrød, bare med meget mere smag! Prøv den, og pynt med gulerødder og persille på toppen. Vælg selv mellem perle-spelt, perle-rug eller perlebyg.
Tip: Servér for eksempel stegt kylling til din korn-otto.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til korn-otto
Korn-otto:
4 dl. perler (byg, spelt eller rug)
6 dl. perler (byg, spelt eller rug)
2 dl. perler (byg, spelt eller rug)
2 løg
3 løg
1 løg
4 gulerødder (ca. 300 g.)
6 gulerødder (ca. 450 g.)
2 gulerødder (ca. 150 g.)
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
6 dl vand
9 dl vand
3 dl vand
1 terning grøntsagsbouillon
1 ½ terning grøntsagsbouillon
½ terning grøntsagsbouillon
4 spsk. parmesanost
6 spsk. parmesanost
2 spsk. parmesanost
50 g. flødeost
75 g. flødeost
25 g. flødeost
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
2 knivspids peber
3 knivspids peber
1 knivspids peber
Pynt:
2 gulerødder
3 gulerødder
1 gulerod
10 stilke persille
15 stilke persille
5 stilke persille

Perlebyg

Løg

Gulerod

Olie - smagsneutral

Vand

Grøntsagsbouillon

Parmesanost

Flødeost

Salt

Peber

Persille
Køkkenredskaber: til korn-otto
1 målebæger
1 køkkenvægt
2 spiseskeer
2 spiseskeer
1 teske
1 si
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 stor gryde
1 grydelåg
1 grydeske
1 stor skål
1 rivejern
1 tyndskræller

Målebæger

Køkkenvægt

Spiseske

Teske

Si

Urtekniv

Skærebræt

Stor gryde

Grydelåg

Grydeske

Stor røreskål

Rivejern

Tyndskræller
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Hæld perlerne i en si. Skyl dem under koldt, rindende vand, og lad dem dryppe af.
4.
Pil, og hak løgene. Se videoen.
Pil, og hak løget. Se videoen.
5.
Skyl, og skræl gulerødderne. Skær dem i små tern. Se videoen.
6.
Hæld olie i en gryde, og varm den op. Hæld løgene i gryden, og steg dem i 2 minutter. De må ikke blive brune. Se videoen.
7.
Hæld 4 dl vand i gryden, og varm det op. Opløs bouillonterningen i vandet.
Hæld 6 dl vand i gryden, og varm det op. Opløs bouillonterningen i vandet.
Hæld 2 dl vand i gryden, og varm det op. Opløs bouillonterningen i vandet.
8.
Kom gulerødder og perlerne i gryden, og rør rundt.
9.
Hæld de sidste deciliter vand i gryden. Læg låg på gryden, og lad det koge i 20 minutter ved middel varme.
Hæld den sidste deciliter vand i gryden. Læg låg på gryden, og lad det koge i 20 minutter ved middel varme.
10.
Smag på perlerne. Hvis de er hårde, skal de koge 5 minutter længere.
11.
Tag et rivejern. Riv parmesanosten på den fine side af rivejernet. Kom parmesanost og flødeost i gryden, og rør rundt.
12.
Smag korn-ottoen til med salt og peber.
13.
Skyl og skræl gulerødderne. Skær lange strimler med tyndskrælleren. Læg dem hen over korn-ottoen. Se videoen.
Skyl, og skræl gulerødderne. Skær lange strimler med tyndskrælleren. Læg dem hen over korn-ottoen. Se videoen.
Skyl og skræl guleroden. Skær lange strimler med tyndskrælleren. Læg strimlerne hen over korn-ottoen. Se videoen.
14.
Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.
15.
Hak persillen, og drys den over korn-ottoen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2196 kJ / 525 kcal
Protein: 11 %
Kulhydrat: 64 %
Fedt: 25 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer