- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Vegetar>
- Korn-otto
Korn-otto
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Medium
Korn-otto - kender du det? Det er lidt ligesom risengrød, bare med meget mere smag! Prøv den, og pynt med gulerødder og persille på toppen. Vælg selv mellem perle-spelt, perle-rug eller perlebyg.
Tip: Servér for eksempel stegt kylling til din korn-otto.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til korn-otto
Korn-otto:
4 dl. perler (byg, spelt eller rug)
6 dl. perler (byg, spelt eller rug)
2 dl. perler (byg, spelt eller rug)
2 løg
3 løg
1 løg
4 gulerødder (ca. 300 g.)
6 gulerødder (ca. 450 g.)
2 gulerødder (ca. 150 g.)
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
6 dl vand
9 dl vand
3 dl vand
1 terning grøntsagsbouillon
1 ½ terning grøntsagsbouillon
½ terning grøntsagsbouillon
4 spsk. parmesanost
6 spsk. parmesanost
2 spsk. parmesanost
50 g. flødeost
75 g. flødeost
25 g. flødeost
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
2 knivspids peber
3 knivspids peber
1 knivspids peber
Pynt:
2 gulerødder
3 gulerødder
1 gulerod
10 stilke persille
15 stilke persille
5 stilke persille
Perlebyg
Løg
Gulerod
Olie - smagsneutral
Vand
Grøntsagsbouillon
Parmesanost
Flødeost
Salt
Peber
Persille
Køkkenredskaber: til korn-otto
1 målebæger
1 køkkenvægt
2 spiseskeer
2 spiseskeer
1 teske
1 si
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 stor gryde
1 grydelåg
1 grydeske
1 stor skål
1 rivejern
1 tyndskræller
Målebæger
Køkkenvægt
Spiseske
Teske
Si
Urtekniv
Skærebræt
Stor gryde
Grydelåg
Grydeske
Stor røreskål
Rivejern
Tyndskræller
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
4.
5.
Skyl, og skræl gulerødderne. Skær dem i små tern. Se videoen.
6.
Hæld olie i en gryde, og varm den op. Hæld løgene i gryden, og steg dem i 2 minutter. De må ikke blive brune. Se videoen.
7.
Hæld 4 dl vand i gryden, og varm det op. Opløs bouillonterningen i vandet.
Hæld 6 dl vand i gryden, og varm det op. Opløs bouillonterningen i vandet.
Hæld 2 dl vand i gryden, og varm det op. Opløs bouillonterningen i vandet.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
Skyl og skræl gulerødderne. Skær lange strimler med tyndskrælleren. Læg dem hen over korn-ottoen. Se videoen.
Skyl, og skræl gulerødderne. Skær lange strimler med tyndskrælleren. Læg dem hen over korn-ottoen. Se videoen.
Skyl og skræl guleroden. Skær lange strimler med tyndskrælleren. Læg strimlerne hen over korn-ottoen. Se videoen.
14.
15.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2196 kJ / 525 kcal
Protein: 11 %
Kulhydrat: 64 %
Fedt: 25 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer