Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Hæld perlerne i en si. Skyl dem under koldt, rindende vand, og lad dem dryppe af.

4.

Pil, og hak løgene. Se videoen.
Pil, og hak løget. Se videoen.

5.

Skyl, og skræl gulerødderne. Skær dem i små tern. Se videoen.

6.

Hæld olie i en gryde, og varm den op. Hæld løgene i gryden, og steg dem i 2 minutter. De må ikke blive brune. Se videoen.

7.

Hæld 4 dl vand i gryden, og varm det op. Opløs bouillonterningen i vandet.

Hæld 6 dl vand i gryden, og varm det op. Opløs bouillonterningen i vandet.

Hæld 2 dl vand i gryden, og varm det op. Opløs bouillonterningen i vandet.

8.

Kom gulerødder og perlerne i gryden, og rør rundt.

9.

Hæld de sidste deciliter vand i gryden. Læg låg på gryden, og lad det koge i 20 minutter ved middel varme.
Hæld den sidste deciliter vand i gryden. Læg låg på gryden, og lad det koge i 20 minutter ved middel varme.

10.

Smag på perlerne. Hvis de er hårde, skal de koge 5 minutter længere.

11.

Tag et rivejern. Riv parmesanosten på den fine side af rivejernet. Kom parmesanost og flødeost i gryden, og rør rundt.

12.

Smag korn-ottoen til med salt og peber.

13.

Skyl og skræl gulerødderne. Skær lange strimler med tyndskrælleren. Læg dem hen over korn-ottoen. Se videoen.

Skyl, og skræl gulerødderne. Skær lange strimler med tyndskrælleren. Læg dem hen over korn-ottoen. Se videoen.

Skyl og skræl guleroden. Skær lange strimler med tyndskrælleren. Læg strimlerne hen over korn-ottoen. Se videoen.

14.

Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.

15.

Hak persillen, og drys den over korn-ottoen.

Næringsindhold per portion

Energi: 2196 kJ / 525 kcal

Protein: 11 %

Kulhydrat: 64 %

Fedt: 25 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Løg, hakke

Løg, hakke

Skære gulerod i store, små og meget små tern

Skære gulerod i store, små og meget små tern

Løg, svitse

Løg, svitse

Gulerod, ultratynde strimler

Gulerod, ultratynde strimler

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 55 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Galette

Medium

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 55 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min