
- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Jul>
- Konfektroulade
Konfektroulade
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium

Lav en flot roulade af marcipan og nougat til julehyggen. Pynt din konfektroulade lige som du vil.
Opskriften giver cirka 12 stykker konfektroulade.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til konfektroulade
Roulade:
200 g. marcipan
3 spsk. flormelis til udrulning
150 g. nougat (skal have stue-temperatur)
Pynt:
½ dl. pistacienødder uden skal
100 g. lys overtrækschokolade
½ dl. frysetørrede hindbær

Marcipan

Flormelis

Blød nougat

Pistacienødder

Chokolade (koge)

Frysetørrede bær
Køkkenredskaber til konfektroulade
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 kagerulle
2 skærebrætter
2 knive
1 gryde
1 stor glasskål
1 dejskraber
Bagepapir
1 frysepose
1 saks

Køkkenvægt

Decilitermål

Kagerulle

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Mellem gryde

Glasskål

Dejskraber

Bagepapir

Frysepose

Saks
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Roulade:
3.
Tag marcipanen ud på bordet og ælt den sammen, så den bliver smidig. Tril den til en stor kugle og rul kuglen ud til en tyk pølse.
4.
Drys flormelis på bordet i et tyndt lag. Kom også lidt flormelis på hænderne og en kagerulle.
5.
Rul marcipanen ud til en firkant på cirka 12 x 12 centimeter, som er cirka ½ centimeter tyk.
Hver gang du har rullet en gang med kagerullen, skal du løfte marcipanen fra bordet. På den måde er du sikker på, at den ikke klistrer fast til bordet.
6.
Skær nougaten i skiver på cirka 2 millimeter. Brug eventuelt en ostehøvl.
7.
Læg nougatskiverne på marcipanen, så de dækker hele marcipanen. Hvis nougaten er for hård, så blød den lidt op med fingrene, før du lægger den på marcipanen. Er nougaten blød, så er det lettere at rulle den til en roulade.
8.
Skær kanterne af marcipanen lige hele vejen rundt.
9.
Fold forsigtigt ½ centimeter af den ene kant lidt op. Begynd så at rulle rouladen sammen. Sørg for at marcipanen rører ved nougaten hele vejen, så der ikke kommer lufthuller i rouladen. Fortsæt, til du har rullet hele rouladen.
10.
Skær enderne på rouladen af.
Pynt:
11.
Hak pistacienødderne og stil dem til side. Se videoen.
12.
Bræk chokoladen i stykker og kom den i en stor skål det kan tåle varme. Smelt chokoladen over vandbad. Se videoen.
13.
Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen må ikke røre bunden af gryden. Tænd for middel varme og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen og rør undervejs med en dejskraber, til der ikke er flere klumper.
14.
Tag skålen op af vandet og stil den på køkkenbordet.
15.
Læg et stykke bagepapir på bordet og læg din roulade på bagepapiret.
16.
Kom den smeltede chokolade i en frysepose eller en sprøjtepose. Se videoen.
17.
Klip et meget lille hul i hjørnet af posen. Fordel chokoladen ud over rouladen ved at lave små striber på tværs, indtil du synes, der er nok chokolade på.
18.
Drys de hakkede pistacienødder og frysetørrede hindbær over rouladen, mens chokoladen stadig er flydende.
19.
Lad rouladen stå ind til chokoladen er stivnet.
20.
Skær 12 skiver af rouladen og server den.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 11117 kJ / 2657 kcal
Protein: 8 %
Kulhydrat: 39 %
Fedt: 52 %
Heraf mættet fedt: 30 g.
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer