
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Suppe>
- Kokossuppe med fiskeboller
Kokossuppe med fiskeboller
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Nem

GoCook til verdens ende
Madnørd og GoCook-ambassadør Mikkel er taget på en madrejse rundt i hele verden, for at finde spændende retter og krydderier fra forskellige lande.
På Zanzibar oplevede Mikkel, hvordan der blev brugt kokosmælk eller revet kokosnødder i mange af deres varme retter. Prøv denne kokossuppe med fiskeboller – den er hurtig at lave, og så smager den fantastisk.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kokossuppe med fiskeboller
Fiskeboller:
250 g. fiskefars
375 g. fiskefars
125 g. fiskefars
1 cm ingefær
1 ½ cm ingefær
½ cm ingefær
1 forårsløg
1 ½ forårsløg
½ forårsløg
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
Kokossuppe:
½ l vand
7 ½ dl vand
2,5 dl vand
2 dl kokosmælk (½ dåse)
3 dl kokosmælk (½ dåse)
1 dl kokosmælk (½ dåse)
1 terning fiske- eller hønsebouillon
1 ½ terning fiske- eller kyllingebouillon
½ terning fiske- eller kyllingebouillon
2 limeblade (eller 1 citrongræs)
3 limeblade (eller 1 ½ citrongræs)
1 limeblad (eller ½ citrongræs)
1 gulerod
1 ½ gulerod
½ gulerod
1 rød chili
1 ½ rød chili
½ rød chili
2 forårsløg
3 forårsløg
1 forårsløg
1 cm ingefær
1 ½ cm ingefær
½ cm ingefær
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
1 lime
1 ½ lime
½ lime
Koriander til pynt

Fiskefars

Ingefær (frisk)

Forårsløg

Salt

Peber

Vand

Kokosmælk

Fiskebouillon

Limeblade

Gulerod

Chili

Lime

Koriander
Køkkenredskaber: til kokossuppe med fiskeboller
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 stor skål
1 teske
1 rivejern
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
Husholdningsfilm
1 stor gryde
1 grydelåg
1 tyndskræller
1 tallerken
1 spiseske

Køkkenvægt

Decilitermål

Stor røreskål

Teske

Rivejern

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Husholdningsfilm

Stor gryde

Grydelåg

Tyndskræller

Middagstallerken

Spiseske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Fiskeboller:
3.
Kom fiskefarsen i en skål.
4.
Tag en teske, og skræl ingefæren med den. Riv ingefæren med et fint rivejern ned i fiskefarsen.
Se videoen.
Se videoen.
5.
Skyl forårsløget. Tag et skærebræt, og hak forårsløget fint. Kom det op til fiskefarsen.
6.
Tilsæt salt og peber. Bland fiskefarsen godt sammen.
Tilsæt salt og peber. Bland fiskefarsen godt sammen.
Tilsæt salt og peber. Bland fiskefarsen godt sammen.
7.
Dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt den på køl.
Kokossuppe:
8.
Vask hænder.
9.
Hæld vand, kokosmælk, bouillonterning og limeblade op i en gryde. Kog op. Når suppen koger, skruer du ned for varmen. Lad suppen simre, mens du forbereder grøntsagerne.
10.
Skyl gulerod, chili og forårsløg grundigt.
11.
Skræl guleroden med en tyndskræller. Se videoen.
12.
Tag et skærebræt. Hak chili, gulerod og forårsløg fint. Læg det hver for sig på en tallerken. Se videoen.
13.
Skræl ingefæren med en teske, og riv det med et fint rivejern. Læg det over på tallerknen. Se videoen.
14.
Når suppen har kogt i 5 minutter, tilsætter du gulerod, chili og ingefær. Skru helt ned for varmen.
Når suppen har kogt i 5 minutter, tilsætter du gulerod, chili og ingefær. Skru helt ned for varmen.
15.
Tag fiskefarsen ud af køleskabet. Form små fiskeboller med en ske. De skal have størrelse som en lille frikadelle. Form bollerne, til al farsen er brugt op. Dump dem forsigtigt ned i suppen. Vask hænder, når du har rørt ved råt fisk.
16.
Lad suppen simre for svag varme i 5 minutter. Smag til med salt og peber.
17.
Skær limen i både.
18.
Pynt suppen med forårsløg og koriander, og server limebåde til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 893 kJ / 213 kcal
Protein: 14 %
Kulhydrat: 29 %
Fedt: 58 %
Heraf mættet fedt: 10,5 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer