- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Suppe>
- Kokossuppe med fiskeboller
Kokossuppe med fiskeboller
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Nem
GoCook til verdens ende
Madnørd og GoCook-ambassadør Mikkel er taget på en madrejse rundt i hele verden, for at finde spændende retter og krydderier fra forskellige lande.
På Zanzibar oplevede Mikkel, hvordan der blev brugt kokosmælk eller revet kokosnødder i mange af deres varme retter. Prøv denne kokossuppe med fiskeboller – den er hurtig at lave, og så smager den fantastisk.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kokossuppe med fiskeboller
Fiskeboller:
250 g. fiskefars
375 g. fiskefars
125 g. fiskefars
1 cm ingefær
1 ½ cm ingefær
½ cm ingefær
1 forårsløg
1 ½ forårsløg
½ forårsløg
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
Kokossuppe:
½ l vand
7 ½ dl vand
2,5 dl vand
2 dl kokosmælk (½ dåse)
3 dl kokosmælk (½ dåse)
1 dl kokosmælk (½ dåse)
1 terning fiske- eller hønsebouillon
1 ½ terning fiske- eller kyllingebouillon
½ terning fiske- eller kyllingebouillon
2 limeblade (eller 1 citrongræs)
3 limeblade (eller 1 ½ citrongræs)
1 limeblad (eller ½ citrongræs)
1 gulerod
1 ½ gulerod
½ gulerod
1 rød chili
1 ½ rød chili
½ rød chili
2 forårsløg
3 forårsløg
1 forårsløg
1 cm ingefær
1 ½ cm ingefær
½ cm ingefær
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
1 lime
1 ½ lime
½ lime
Koriander til pynt
Fiskefars
Ingefær (frisk)
Forårsløg
Salt
Peber
Vand
Kokosmælk
Fiskebouillon
Limeblade
Gulerod
Chili
Lime
Koriander
Køkkenredskaber: til kokossuppe med fiskeboller
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 stor skål
1 teske
1 rivejern
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
Husholdningsfilm
1 stor gryde
1 grydelåg
1 tyndskræller
1 tallerken
1 spiseske
Køkkenvægt
Decilitermål
Stor røreskål
Teske
Rivejern
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Husholdningsfilm
Stor gryde
Grydelåg
Tyndskræller
Middagstallerken
Spiseske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Fiskeboller:
3.
Kom fiskefarsen i en skål.
4.
Se videoen.
5.
6.
7.
Kokossuppe:
8.
Vask hænder.
9.
Hæld vand, kokosmælk, bouillonterning og limeblade op i en gryde. Kog op. Når suppen koger, skruer du ned for varmen. Lad suppen simre, mens du forbereder grøntsagerne.
10.
11.
Skræl guleroden med en tyndskræller. Se videoen.
12.
Tag et skærebræt. Hak chili, gulerod og forårsløg fint. Læg det hver for sig på en tallerken. Se videoen.
13.
Skræl ingefæren med en teske, og riv det med et fint rivejern. Læg det over på tallerknen. Se videoen.
14.
15.
Tag fiskefarsen ud af køleskabet. Form små fiskeboller med en ske. De skal have størrelse som en lille frikadelle. Form bollerne, til al farsen er brugt op. Dump dem forsigtigt ned i suppen. Vask hænder, når du har rørt ved råt fisk.
16.
Lad suppen simre for svag varme i 5 minutter. Smag til med salt og peber.
17.
18.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 893 kJ / 213 kcal
Protein: 14 %
Kulhydrat: 29 %
Fedt: 58 %
Heraf mættet fedt: 10,5 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer