Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Stil smørret et lunt sted, så det bliver blødt til du skal bruge det.

4.

Sæt en bagerist midt i ovnen. Tænd ovnen og indstil den til 175 grader.

5.

Smør en springform (22-24 centimeter i diameter) med 2 spiseskefulde smør.

6.

Drys 1 spiseske hvedemel ud i formen.

7.

Tag en skål og en håndmixer. Kom smør og sukker i skålen, og pisk det sammen, til det er hvidt og luftigt. Se videoen.

8.

Tag en kop. Slå et æg ud i koppen, og hæld det op i skålen med smør og sukker. Pisk dejen sammen. Gentag med alle æggene. Pisk mellem hvert æg. Se videoen.

9.

Bland hvedemel og bagepulver i en lille skål.

10.

Drys melblandingen igennem en si ned i smør/sukker-massen.

11.

Vend forsigtigt dejen sammen med en dejskraber, så den bliver ved med at være luftig.

12.

Tag et rivejern. Vask appelsinerne, og riv skallen på den fine side af rivejernet, til du har 2 teskefulde appelsinskal. Riv kun den orange del af skallen, så du ikke får det hvide med. Se videoen.

13.

Bland appelsinskrællen i dejen.

14.

Tag en citruspresser og en lille skarp kniv. Skær appelsinerne over, og pres saften af dem, til du har 1 deciliter appelsinsaft. Se videoen.

15.

Hæld appelsinsaften i dejen lidt af gangen. Rør rundt.

16.

Tilsæt kokosmel, og rør rundt.

17.

Hæld dejen i springformen. Sæt springformen på bageristen i ovnen, og bag kagen i cirka 45 minutter.

18.

Når der er cirka 10 minutter tilbage af kagens bagetid, kan du gå i gang med appelsinsiruppen. Husk at holde øje med kagen imens!

19.

Tag en lille gryde. Hæld appelsinjuice og sukker i gryden, og varm det op.

20.

Kog appelsinjuice og sukker til en tyk sirupmasse. Rør jævnligt i gryden.

21.

Sluk for kogepladen, og gryden væk fra varmen. Stik en kniv ned i midten af kagen for at se, om den er bagt færdig. Hvis der sidder rå dej på kniven, skal kagen bages lidt længere tid. Når kagen er færdig, så prik huller i hele kagen med en gaffel, og hæld appelsinsiruppen ud over kagen. Se videoen.

22.

Pynt kagen: Skræl en appelsin, og del den i både. Læg bådene ud over kagen i et flot mønster. Drys med kokosmel.

23.

Så er kagen klar til servering! Velbekomme.

Næringsindhold per portion

Energi: 1261 kJ / 300 kcal

Protein: 5 %

Kulhydrat: 42 %

Fedt: 53 %

Energiinformationen er per stykke kage.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Rørt dej

Rørt dej

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Citron, rive skal

Citron, rive skal

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Kage, vurdér om den er bagt

Kage, vurdér om den er bagt

Inspiration

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 55 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 55 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min