
- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Rørt dej>
- Formkager>
- Kokoskage
Kokoskage
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 75 min.
Sværhedsgrad: Medium

Kom kokos i din kage og fint vil det smage. Syrlige appelsiner giver en sirup så sød, server den som supplement til din kage så sprød.
Nyd den med venner, og folk du kan li'. "Du er den bedste bager", vil de helt sikkert si'e.
Opskriften er til cirka 12 stykker kage.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kokoskage
Ingredienser
200 g. smør
100 g. sukker
3 æg
200 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 økologiske appelsiner
3 spsk. kokosmel
Til formen:
2 spsk. smør
1 spsk. hvedemel
Appelsinsirup:
1 dl appelsinjuice
50 g. sukker
Pynt:
1 appelsin
1 spsk. kokosmel

Smør

Sukker

Æg

Hvedemel

Bagepulver

Appelsin

Kokosmel

Appelsinjuice
Køkkenredskaber til kokoskage
1 køkkenvægt
1 målebæger
1 teske
1 spiseske
1 bagerist
1 springform
1 stor skål
1 håndmixer
1 kop
1 mellem skål
1 si
1 dejskraber
1 rivejern
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 lille gryde
1 grydeske

Køkkenvægt

Målebæger

Teske

Spiseske

Bagerist

Springform

Stor skål

Håndmixer

Kop

Mellem skål

Si

Dejskraber

Rivejern

Skærebræt

Lille skarp kniv

Lille gryde

Grydeske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Stil smørret et lunt sted, så det bliver blødt til du skal bruge det.
4.
Sæt en bagerist midt i ovnen. Tænd ovnen og indstil den til 175 grader.
5.
Smør en springform (22-24 centimeter i diameter) med 2 spiseskefulde smør.
6.
Drys 1 spiseske hvedemel ud i formen.
7.
Tag en skål og en håndmixer. Kom smør og sukker i skålen, og pisk det sammen, til det er hvidt og luftigt. Se videoen.
8.
Tag en kop. Slå et æg ud i koppen, og hæld det op i skålen med smør og sukker. Pisk dejen sammen. Gentag med alle æggene. Pisk mellem hvert æg. Se videoen.
9.
Bland hvedemel og bagepulver i en lille skål.
10.
Drys melblandingen igennem en si ned i smør/sukker-massen.
11.
Vend forsigtigt dejen sammen med en dejskraber, så den bliver ved med at være luftig.
12.
Tag et rivejern. Vask appelsinerne, og riv skallen på den fine side af rivejernet, til du har 2 teskefulde appelsinskal. Riv kun den orange del af skallen, så du ikke får det hvide med. Se videoen.
13.
Bland appelsinskrællen i dejen.
14.
Tag en citruspresser og en lille skarp kniv. Skær appelsinerne over, og pres saften af dem, til du har 1 deciliter appelsinsaft. Se videoen.
15.
Hæld appelsinsaften i dejen lidt af gangen. Rør rundt.
16.
Tilsæt kokosmel, og rør rundt.
17.
Hæld dejen i springformen. Sæt springformen på bageristen i ovnen, og bag kagen i cirka 45 minutter.
18.
Når der er cirka 10 minutter tilbage af kagens bagetid, kan du gå i gang med appelsinsiruppen. Husk at holde øje med kagen imens!
19.
Tag en lille gryde. Hæld appelsinjuice og sukker i gryden, og varm det op.
20.
Kog appelsinjuice og sukker til en tyk sirupmasse. Rør jævnligt i gryden.
21.
Sluk for kogepladen, og gryden væk fra varmen. Stik en kniv ned i midten af kagen for at se, om den er bagt færdig. Hvis der sidder rå dej på kniven, skal kagen bages lidt længere tid. Når kagen er færdig, så prik huller i hele kagen med en gaffel, og hæld appelsinsiruppen ud over kagen. Se videoen.
22.
Pynt kagen: Skræl en appelsin, og del den i både. Læg bådene ud over kagen i et flot mønster. Drys med kokosmel.
23.
Så er kagen klar til servering! Velbekomme.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1261 kJ / 300 kcal
Protein: 5 %
Kulhydrat: 42 %
Fedt: 53 %
Energiinformationen er per stykke kage.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer