- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Forår>
- Kogte hvide asparges
Kogte hvide asparges
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Nem
Show off dine cooking skills med GoCooks opskrift på hvide asparges. Kogetiden er cirka 5-7 minutter, så det er hurtigt at følge vores guide i kogning. Rør en skive smør med lidt citronsaft som tilbehør - eller server den sammen med nye kartofler og hollandaisesovs.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kogte hvide asparges
Ingredienser
Ca. 500 gram hvide asparges
1 tsk salt
Vand (så grøntsagerne dækkes)
Hvide asparges
Salt
Kogevand
Køkkenredskaber til kogte hvide asparges
1 køkkenvægt
1 teske
1 kartoffelskræller eller tyndskræller
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 mellem gryde
1 lille gryde
1 hulske
1 tallerken
Køkkenvægt
Teske
Kartoffelskræller
Urtekniv
Skærebræt
Mellem gryde
Lille gryde
Hulske
Middagstallerken
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kog asparges:
3.
Skyl de hvide asparges og skræl dem. Husk, at du skal skrælle fra toppen mod bunden. Se videoen. Se videoen.
4.
Bræk eller skær de nederste 3-4 centimeter væk, da de kan være meget grove at tygge i.
5.
Kom cirka 5 centimeter vand i gryden, så grøntsagerne lige akkurat vil blive dækket, når de kommer i.
6.
Sæt gryden på komfuret, og tænd på høj varme. Tilsæt salt.
7.
Læg aspargesene forsigtigt i vandet, når det koger. Kog dem i 6-8 minutter, til de er møre, men stadig har bid. Mærk med en lille skarp kniv.
8.
Mærk med en kødnål eller spids kniv om de er møre. De skal være bløde, men stadig have bid.
9.
10.
Brug de hvide asparges som tilbehør i din forårs- eller sommerret.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1006 kJ / 240 kcal
Protein: 14 %
Kulhydrat: 6 %
Fedt: 80 %
Heraf mættet fedt: 13 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer