
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Grøntsager og kartofler>
- Gulerødder>
- Kogte gulerødder
Kogte gulerødder
Samlet tid: 15 min.
Arbejdstid: 5 min.
Sværhedsgrad: Nem

Hvordan er det nu lige man koger gulerødder? Og hvor lang tid skal gulerødder koge? Se trin-for-trin opskriften fra os i GoCook. I videoen får du også forklaringen på, hvorfor kogetiden varierer og hvordan du sikrer dig, at gulerødderne er med bid.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kogte gulerødder
Kogte gulerødder:
500 g. gulerødder
750 g. gulerødder
250 g. gulerødder
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt

Gulerod

Salt
Køkkenredskaber til kogte gulerødder
1 køkkenvægt
1 grøntsagsbørste eller 1 kartoffelskræller
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 mellem gryde
1 teske

Køkkenvægt

Grøntsagsbørste

Stor skarp kniv

Skærebræt

Mellem gryde

Teske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kogte gulerødder:
3.
Skrub gulerødderne med en grøntsagsbørste, eller skræl dem med en kartoffelskræller. Se videoen.
4.
Vask dem, og skær enderne af.
5.
Skær dem over på langs, hvis gulerødderne er meget tykke. Se videoen.
6.
Læg gulerødderne i en gryde. Fyld vand i gryden, indtil gulerødderne er dækket.
7.
Tilsæt salt, og bring vandet i kog.
8.
Skru ned på lav varme, når gulerødderne koger. Lad dem koge videre i cirka 8-10 minutter. Se videoen.
9.
Tag en lille kniv, og stik den ned i en af gulerødderne. Hvis kniven slipper let, er gulerødderne færdige.
10.
Hæld vandet fra i vasken. Husk at hælde vandet væk fra dig selv.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 201 kJ / 48 kcal
Protein: 8 %
Kulhydrat: 69 %
Fedt: 9 %
Kostfibre: 13 %
Kokkeskolevideoer