- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Kogte brune ris
Kogte brune ris
Samlet tid: 40 min.
Arbejdstid: 5 min.
Sværhedsgrad: Nem
Hvordan koger man perfekte brune ris? Du får her GoCooks trin for trin opskrift på at koge brune ris. Brune ris skal koge længere tid end almindelige ris, da den brune skal på risen skal have lidt længere tid. Det er dog det hele værd, da skallen er fyldt med vitaminer og fuldkorn. Man kalder derfor også brune ris for fuldkornsris.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kogte brune ris
Kogte løse ris:
3 dl ris brune ris
4½ dl brune ris
1½ dl brune ris
6 dl vand til kogning
9 dl vand til kogning
3 dl vand til kogning
¼ tsk. groft salt
½ tsk. groft salt
¼ tsk. groft salt
Brune ris (fuldkornsris)
Vand
Kogte løse ris: til kogte brune ris
1 lille gryde
1 låg til lille gryde
1 si
1 målebæger
1 sæt måleskeer
1 gaffel
Lille gryde
Grydelåg
Si
Målebæger
Måleskeer
Gaffel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kogte ris:
3.
Mål mængden af ris. Hæld risene i en skål, og vask dem.
4.
Hæld risene op i en si. Gentag med nyt vand, indtil vandet er klart.
5.
Afmål vandet, og kom det i en gryde. Tilsæt salt, og sæt i kog ved høj varme.
6.
Skru ned til svag varme, og kog risene i 30 til 35 minutter med låg på. Risene skal have suget alt vandet.
7.
Fjern gryden fra varmen, og lad den stå i 5 minutter under låg.
8.
Rør risene løse med en gaffel, og server dem som lækkert tilbehør til din mad.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 0 kJ / kcal
Protein: 0 %
Kulhydrat: 0 %
Fedt: 0 %
Kostfibre: 0 %