- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Grønt>
- Kogt blomkål
Kogt blomkål
Samlet tid: 15 min.
Arbejdstid: 10 min.
Sværhedsgrad: Nem
Kogt blomkål er ikke en kedelig ildelugtende og smattet hvid masse. Når du har brugt GoCooks opskrift, får du kogt din blomkål helt tilpas, så den ikke lugter af prut og får det helt rigtige bid. Så få styr på kogetiden, og top eventuelt med lidt parmesan, ristede solsikkekerner og dressing, hvis du tager blomkålen til the next level.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kogt blomkål
Kogt blomkål:
1 blomkål (ca. 500 g)
½ blomkål (ca. 250 g)
vand til kogning
1 tsk. salt
½ tsk. salt
Evt. 1 spsk. smør
Evt. 1 tsk. smør
Vand
Salt
Smør
Køkkenudstyr til kogt blomkål
1 stor gryde
1 mellem gryde
1 tætsluttende låg
1 urtekniv
1 dørslag
Stor gryde
Grydelåg
Urtekniv
Dørslag
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kogt blomkål:
3.
Fjern yderbladene fra blomkålen, og skær stokkens nederste del af. Skyl blomkålen.
4.
Helt blomkål: Skær et lodret kryds i stokken for kortere kogetid. Se videoen.
Blomkålsbuketter: Skær buketter af stokken med en urtekniv i de størrelser, som du ønsker. Du kan også knække dem af med hænderne. Halver eventuelt meget store buketter. Se videoen.
5.
Kom vand, salt og eventuelt smør i en gryde. Kom det hele blomkål eller blomkålsbuketterne i vandet. Læg tætsluttende låg på.
6.
Bring vandet i kog.
Helt blomkål: Kog i 10-15 minutter alt efter størrelsen.
Blomkåls-buketter: Kog i 6-8 minutter.
7.
Stik en kødnål eller urtekniv i blomkålen for at vurdere, om den er mør. Blomkålen skal ikke være hård at stikke i.
8.
Sæt et dørslag i vasken. Hæld blomkålen forsigtigt i dørslaget, så den ikke går i stykker.
9.
Nu er blomkålen klar som tilbehør eller til videre brug i diverse retter.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 147 kJ / 35 kcal
Protein: 35 %
Kulhydrat: 37 %
Fedt: 13 %
Heraf mættet fedt: 0,4 g
Kostfibre: 15 %
Kokkeskolevideoer