Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Kogt blomkål:

3.

Fjern yderbladene fra blomkålen, og skær stokkens nederste del af. Skyl blomkålen.

4.

Helt blomkål: Skær et lodret kryds i stokken for kortere kogetid. Se videoen.

Blomkålsbuketter: Skær buketter af stokken med en urtekniv i de størrelser, som du ønsker. Du kan også knække dem af med hænderne. Halver eventuelt meget store buketter. Se videoen.

5.

Kom vand, salt og eventuelt smør i en gryde. Kom det hele blomkål eller blomkålsbuketterne i vandet. Læg tætsluttende låg på.

6.

Bring vandet i kog.

Helt blomkål: Kog i 10-15 minutter alt efter størrelsen.

Blomkåls-buketter: Kog i 6-8 minutter.

7.

Stik en kødnål eller urtekniv i blomkålen for at vurdere, om den er mør. Blomkålen skal ikke være hård at stikke i.

8.

Sæt et dørslag i vasken. Hæld blomkålen forsigtigt i dørslaget, så den ikke går i stykker.

9.

Nu er blomkålen klar som tilbehør eller til videre brug i diverse retter.

Næringsindhold per portion

Energi: 147 kJ / 35 kcal

Protein: 35 %

Kulhydrat: 37 %

Fedt: 13 %

Heraf mættet fedt: 0,4 g

Kostfibre: 15 %

Kokkeskolevideoer

Blomkål i buketter

Blomkål i buketter

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 15 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 25 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min