Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Skær skrællen af knold-sellerien. Se videoen.

4.

Skær knold-sellerien i grove stykker.
Skær halvdelen af knold-sellerien i grove stykker.

5.

Kom stykkerne i en gryde og dæk dem med koldt vand. Læg låg på. Bring vandet i kog ved høj varme. Skru ned på lav varme og lad det koge i cirka 15 minutter.

6.

Rist imens hassel-nødderne på en stegepande ved middel varme i cirka 3-4 minutter. Se videoen.

7.

Hak hasselnødderne groft. Se videoen.
Hak hasselnødderne groft. Se videoen.

8.

Hæld kogevand og selleristykker i et dørslag i vasken. Lad stykkerne dryppe godt af.

9.

Riv skallen af citronen på den fine side af et rivejern. Se videoen.

10.

Kom selleri-stykkerne og salt i en blender. Blend, til den er lækker cremet, som en meget blød kartoffelmos.

11.

Tilsæt fløde eller mælk og ½ teske citronskal og blend kort. Smag mosen til med salt, peber og eventuel lidt mere citronskal eller lidt citronsaft.
Tilsæt fløde eller mælk og 1 teske citronskal og blend kort. Smag mosen til med salt, peber og eventuel lidt mere citronskal eller lidt citronsaft.
Tilsæt fløde eller mælk og ¼ teske citronskal og blend kort. Smag mosen til med salt, peber og eventuel lidt mere citronskal eller lidt citronsaft.

12.

Hæld i en skål og drys med ristede hasselnødder.

Næringsindhold per portion

Energi: 565 kJ / 135 kcal

Protein: 13 %

Kulhydrat: 43 %

Fedt: 44 %

Heraf mættet fedt: 3,5 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Knoldselleri skære

Knoldselleri skære

Hasselnødder, riste

Hasselnødder, riste

Nødder, hakke

Nødder, hakke

Citron, rive skal

Citron, rive skal

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min