- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Burger, bøffer og deller>
- Burger>
- Klassisk burger
Klassisk burger
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium
En klassisk burger smager fantastisk og er nem at lave! Hvis du vil pimpe din burger, kan du for eksempel komme ost eller chilimayo i.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til klassisk burger
Fyld
4 tomater
1 agurk
8 salatblade
Bøf
400 g. hakket oksekød max. 10 % fedt
½ tsk. salt
¼ tsk. peber
4 spsk. olie
Tilbehør
Ketchup
4 fuldkornsburgerboller
Tomat
Agurk
Grønt salathoved
Hakket oksekød
Salt
Peber
Olie - smagsneutral
Tomatketchup
Burgerboller (fuldkorn)
Køkkenredskaber til klassisk burger
1 sæt måleskeer
1 køkkenvægt
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 rent viskestykke
1 stegepande
1 paletkniv
1 middagstallerken
1 brødkniv
1 brødrister
Måleskeer
Køkkenvægt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Skærebræt
Viskestykke
Stegepande
Paletkniv
Middagstallerken
Brødkniv
Brødrister
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Fyld:
3.
4.
Bøffer:
5.
Del det hakkede oksekød i fire lige store portioner, og form dem til flade bøffer. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Krydr med salt og peber. Se videoen.
Del det hakkede oksekød i seks lige store portioner, og form dem til flade bøffer. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Krydr med salt og peber. Se videoen.
Del det hakkede oksekød i to lige store portioner, og form dem til flade bøffer. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Krydr med salt og peber. Se videoen.
6.
Hæld olie i en stegepande, og varm det op.
7.
8.
9.
Saml burgerne:
10.
Lun burgerbollerne på en brødrister eller i ovnen, og skær dem over.
11.
Kom lidt ketchup på bollens nederste del.
12.
13.
14.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1330 kJ / 317 kcal
Protein: 20 %
Kulhydrat: 40 %
Fedt: 40 %
Heraf mættet fedt 3,5 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer