Hjemmelavet ketchup
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Nem
Her får du den ultimative opskrift på hjemmelavet ketchup. Bare spørg Micki Cheng, som opfandt denne opskrift til bagedysten. Hvis du bruger solmodne tomater, får du den bedste smag i din ketchup. Eller hvis du skal redde kedelige, men modne tomater fra madspild. Du kan også bruge tomater fra dåse eller brik.
Hjemmelavet tomatketchup kan holde sig i køleskabet i 1 til 2 uger.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til ketchup
Ketchup:
1 lille fed hvidløg
1 løg
5 tomater (ca. 350 g)
1 lille æble
1 spsk. olie
2 spsk. sukker
1 spsk. brun farin
2 spsk. æblecidereddike
1 knivspids stødt nellike
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
Hvidløg
Løg
Tomat
Æble
Olie - smagsneutral
Sukker
Brun farin
Æblecidereddike
Nellike (stødt)
Salt
Peber
Køkkenredskaber til ketchup
1 hvidløgspresser
1 skærebræt
1 lille skap kniv
1 stor skarp kniv
1 lille gryde
1 spiseske
1 spatel
1 decilitermål
1 grydelåg
1 teske
Hvidløgspresser
Skærebræt
Urtekniv
Stor skarp kniv - kokkekniv
Lille gryde
Spiseske
Spatel
Decilitermål
Grydelåg
Teske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Ketchup:
3.
Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser. Se videoen.
4.
Pil løget, og hak det fint. Se videoen.
5.
6.
Skræl æblet, og skær kernehuset ud. Skær æblet i tern.
7.
Varm olien i en lille gryde ved middel varme. Kom løg og hvidløg i, og svits i 1-2 minutter, til de er bløde. Tilsæt tomat og æble, og rør rundt. Se videoen.
8.
Tilsæt sukker, brun farin, æblecidereddike og stødt nellike. Bring det hele i kog, læg låg på, og lad ketchuppen koge ved svag varme i 20 minutter. Se videoen.
9.
Stil gryden ned i håndvasken, og blend blandingen til en fin ketchup med en stavblender. Se videoen.
10.
11.
Hæld ketchuppen i en skål, og stil den på køl, indtil du skal bruge den.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 96 kJ / 23 kcal
Protein: 4 %
Kulhydrat: 66 %
Fedt: 30 %
Heraf mættet fedt: 0 g
Kostfibre: 3 %
Kokkeskolevideoer