- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Kartofler med tomatsalsa
Bagte kartofler med tomatsalsa
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
Tomatsalsa. Det er et hit i sig selv. Men prøv opskriften her sammen med bagte kartofler. Så har du en en enkel og let ret, du kan spise både alene og som tilbehør. Du kan også bruge tomatsalsa som dip til tortilla-chips eller nachos. Så hvis der er lidt tilbage fra aftensmaden, har du til en lille snack - bonus! Desuden er det en billig ret.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kartofler med tomatsalsa
Bagte kartofler
600 g. små kartofler
900 g. små kartofler
300 g. små kartofler
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
1 tsk. olie
10 stilke timian (eller 2 tsk. tørret)
15 stilke timian (eller 3 tsk. tørret timian)
5 stilke frisk timian (eller 1 tsk. tørret timian)
¼ tsk. salt
⅓ tsk. salt
En knivspids salt
Tomatsalsa
3 tomater
5 tomater
1 ½ tomat
¼ løg
½ løg
⅛ løg
½ spsk. olie
1 spsk. olie
½ tsk. olie
¼ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids salt
1 knivspids peber
Kartoffel
Olie - smagsneutral
Timian (frisk)
Salt
Tomat
Løg
Peber
Køkkenredskaber til kartofler med tomatsalsa
1 sæt måleskeer
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 røreske
1 stor skål
1 mellem skål
1 bradepande
Bagepapir
1 køkkenvægt
1 rent viskestykke
Måleskeer
Stor skarp kniv - kokkekniv
Skærebræt
Røreske
Stor røreskål
Mellem røreskål
Bradepande
Bagepapir
Køkkenvægt
Viskestykke
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Bagte kartofler:
3.
4.
Vask kartoflerne, og tør dem i et rent viskestykke. Læg kartoflerne i en skål. Se videoen.
5.
6.
7.
8.
9.
Bag kartoflerne i ovnen i cirka 30 minutter, til de er møre.
Tomatsalsa:
10.
Skyl tomaterne, og skær dem i små tern.
11.
12.
Kom olie i skålen, og rør rundt. Kom salt og peber i skålen, og rør rundt.
13.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 190 kJ / 796 kcal
Protein: 8 %
Kulhydrat: 67 %
Fedt: 25 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer