
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Kartofler med tomatsalsa
Bagte kartofler med tomatsalsa
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem

Tomatsalsa. Det er et hit i sig selv. Men prøv opskriften her sammen med bagte kartofler. Så har du en en enkel og let ret, du kan spise både alene og som tilbehør. Du kan også bruge tomatsalsa som dip til tortilla-chips eller nachos. Så hvis der er lidt tilbage fra aftensmaden, har du til en lille snack - bonus! Desuden er det en billig ret.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kartofler med tomatsalsa
Bagte kartofler
600 g. små kartofler
900 g. små kartofler
300 g. små kartofler
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
1 tsk. olie
10 stilke timian (eller 2 tsk. tørret)
15 stilke timian (eller 3 tsk. tørret timian)
5 stilke frisk timian (eller 1 tsk. tørret timian)
¼ tsk. salt
⅓ tsk. salt
En knivspids salt
Tomatsalsa
3 tomater
5 tomater
1 ½ tomat
¼ løg
½ løg
⅛ løg
½ spsk. olie
1 spsk. olie
½ tsk. olie
¼ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids salt
1 knivspids peber

Kartoffel

Olie - smagsneutral

Timian (frisk)

Salt

Tomat

Løg

Peber
Køkkenredskaber til kartofler med tomatsalsa
1 sæt måleskeer
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 røreske
1 stor skål
1 mellem skål
1 bradepande
Bagepapir
1 køkkenvægt
1 rent viskestykke

Måleskeer

Stor skarp kniv - kokkekniv

Skærebræt

Røreske

Stor røreskål

Mellem røreskål

Bradepande

Bagepapir

Køkkenvægt

Viskestykke
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Bagte kartofler:
3.
Læg bagepapir i en lille bradepande. Tænd ovnen på 225 grader.
4.
Vask kartoflerne, og tør dem i et rent viskestykke. Læg kartoflerne i en skål. Se videoen.
5.
Hæld olie i skålen.
6.
Kom koldt vand i en skål, og skyl timian i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak timianen fint. Se videoen.
7.
Put timianen i skålen.
8.
Hæld kartoflerne i bradepanden, og drys salt over dem. Sæt bradepanden i ovnen.
9.
Bag kartoflerne i ovnen i cirka 30 minutter, til de er møre.
Tomatsalsa:
10.
Skyl tomaterne, og skær dem i små tern.
11.
Pil og hak løget. Se videoen.
12.
Kom olie i skålen, og rør rundt. Kom salt og peber i skålen, og rør rundt.
13.
Smag tomatsalsaen til, og server den til kartoflerne.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 190 kJ / 796 kcal
Protein: 8 %
Kulhydrat: 67 %
Fedt: 25 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer