Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Skræl kartoflerne.

4.

Kom koldt vand i en balje, og skyl kartoflerne.

5.

Skær kartoflerne ud i tern på størrelse med en terning. Se videoen.

6.

Dup kartoffelterningerne tørre med et rent viskestykke.

7.

Kom vand i en balje, og skyl timian i vandet. Klik på filmen og se hvordan du skyller timian. Se videoen.

8.

Hak timian fint.

9.

Hæld olie på en stor slip-let stegepande, og varm op. Hvis du ikke har en stor stegepande, kan du bruge to små.
Kom olie på en stor slip-let stegepande, og varm op. Hvis du ikke har en stor stegepande, kan du bruge to små.
Kom olie på en stor slip-let stegepande, og varm op. Hvis du ikke har en stor stegepande, kan du bruge to små.

10.

Hæld forsigtigt kartoflerne på stegepanden. Det kan sprøjte lidt. Rør i kartoflerne, så de bliver brune på alle sider.
Kom forsigtigt kartoflerne på stegepanden. Det kan sprøjte lidt. Rør i kartoflerne, så de bliver brune på alle sider.
Kom forsigtigt kartoflerne på stegepanden. Det kan sprøjte lidt. Rør i kartoflerne, så de bliver brune på alle sider.

11.

Steg kartoflerne i cirka 15 minutter, til de er bløde indeni, og sprøde udenpå. Mærk med en lille kniv. Kartoflen skal slippe kniven.

12.

Krydr med timian, salt og peber. Se videoen.

Næringsindhold per portion

Energi: 1271 kJ / 304 kcal

Protein: 6 %

Kulhydrat: 59 %

Fedt: 35 %

Heraf mættet fedt: 1,6 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Kartofler, skære i tern

Kartofler, skære i tern

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 100 min

Arbejdstid: 10 min