
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Grøntsager og kartofler>
- Kartofler>
- Kartofler med timian
Kartofler med timian
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium

Kartofler kan tilberedes på utallige måder. Her er kartoflerne stegt på panden med lidt timian, og det smager fremragende. Servér dem med pesto eller en cremefraiche-dressing.
Tip: I stedet for timian kan du drysse med en anden frisk krydderurt eller revet citronskal (husk citronen skal være økologisk, når du bruger skallen).
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kartofler med timian
Ingredienser
1 kg. kartofler
Ca. 1 ½ kg. kartofler
Ca. ½ kg. kartofler
4-5 kviste frisk timian eller 1 tsk. tørret timian
6-8 kviste frisk timian eller 1 ½ tsk. tørret timian
2-3 kviste frisk timian eller ½ tsk. tørret timian
½ dl. olie
¾ dl. olie
¼ dl. olie
1 tsk. salt
1 ½ tsk. groft salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber

Kartoffel

Timian (frisk)

Olie - smagsneutral

Salt

Peber
Køkkenredskaber til kartofler med timian
1 balje
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 viskestykke
1 stor stegepande
1 lille skarp kniv

Balje

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Viskestykke

Stegepande

Urtekniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Skræl kartoflerne.
4.
Kom koldt vand i en balje, og skyl kartoflerne.
5.
Skær kartoflerne ud i tern på størrelse med en terning. Se videoen.
6.
Dup kartoffelterningerne tørre med et rent viskestykke.
7.
Kom vand i en balje, og skyl timian i vandet. Klik på filmen og se hvordan du skyller timian. Se videoen.
8.
Hak timian fint.
9.
Hæld olie på en stor slip-let stegepande, og varm op. Hvis du ikke har en stor stegepande, kan du bruge to små.
Kom olie på en stor slip-let stegepande, og varm op. Hvis du ikke har en stor stegepande, kan du bruge to små.
Kom olie på en stor slip-let stegepande, og varm op. Hvis du ikke har en stor stegepande, kan du bruge to små.
10.
Hæld forsigtigt kartoflerne på stegepanden. Det kan sprøjte lidt. Rør i kartoflerne, så de bliver brune på alle sider.
Kom forsigtigt kartoflerne på stegepanden. Det kan sprøjte lidt. Rør i kartoflerne, så de bliver brune på alle sider.
Kom forsigtigt kartoflerne på stegepanden. Det kan sprøjte lidt. Rør i kartoflerne, så de bliver brune på alle sider.
11.
Steg kartoflerne i cirka 15 minutter, til de er bløde indeni, og sprøde udenpå. Mærk med en lille kniv. Kartoflen skal slippe kniven.
12.
Krydr med timian, salt og peber. Se videoen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1271 kJ / 304 kcal
Protein: 6 %
Kulhydrat: 59 %
Fedt: 35 %
Heraf mættet fedt: 1,6 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer