Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Forbered kartoflerne:

3.

Skræl eller skrub kartoflerne. Skyl dem af. Se videoen.

4.

Skær kartoflerne ud i både eller tern på cirka 1 centimeter. Se videoen.

5.

Kom kartoflerne op i en skål med koldt vand. Lad kartoflerne stå i 15 minutter for at fjerne lidt af stivelsen. Det gør dine råstegte kartofler mere sprøde. Hvis du ikke har tid, så hop videre.

6.

Rør rundt i skålen. Sæt et dørslag i vasken, og hæld vandet ud.

7.

Dup kartoflerne helt tørre med et rent viskestykke - ellers vil de koge og ikke stege på panden.

Klargøring af forårsløg (eventuelt):

8.

Skyl forårsløget, og skær det i skiver. Se videoen.

Stege kartoflerne:

9.

Kom olie på to gode store stegepander. Skru op til høj varme.

Kom olie på en god stor stegepande. Skru op til høj varme.

10.

Hæld forsigtigt kartoflerne på stegepanderne. Det kan sprøjte lidt. Skru ned til middelvarme.

Hæld forsigtigt kartoflerne på stegepanden. Det kan sprøjte lidt. Skru ned til middelvarme.

11.

Steg kartoflerne i cirka 20 minutter, til de er bløde indeni og sprøde udenpå. Rør forsigtigt i kartoflerne, så de bliver brune på alle sider.

12.

Mærk med en lille kniv eller kødnål, om kartoflerne er møre. De skal være hårde udenpå, men bløde indeni.

13.

Tilsæt forårsløg, rosmarin eller timian. Smag til med salt og peber. Se videoen.

Næringsindhold per portion

Energi: 1063 kJ / 253 kcal

Protein: 8 %

Kulhydrat: 64 %

Fedt: 25 %

Heraf mættet fedt: 0,1 g

Kostfibre: 3 %

Kokkeskolevideoer

Vaske eller skrælle kartofler

Vaske eller skrælle kartofler

Kartofler, skære i tern

Kartofler, skære i tern

Forårsløg, skære

Forårsløg, skære

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 40 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 150 min

Arbejdstid: 50 min