Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Skræl eller skrub kartoflerne.

4.

Kom kartoflerne i en gryde. Kom vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne. Tilsæt salt, og læg låg på gryden.

5.

Kog kartoflerne i cirka 20 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille kniv eller en kødnål. Kartoflen skal slippe kniven, så er de færdige.

6.

Hæld kogevandet fra kartoflerne. Få eventuelt hjælp af en voksen. Lad kartoflerne køle af.

7.

Skyl tomater og agurk. Skær tomaterne i tynde både og agurken i små tern. Kom dem op i en skål.

8.

Skær fetaosten ud i små tern på størrelse med agurke-ternene. Hvis du bruger salatost i tern, så lad salatosten dryppe af i en si. Hæld ternene op i skålen.
Skær fetaosten ud i små tern på størrelse med agurke-ternene. Hvis du bruger salatost i tern, så lad salatosten dryppe af i en si. Hæld ternene op i skålen.

9.

Pil løget, og skær det i tynde ringe. Læg ringene i en lille skål.

10.

Dressing: Skær citronen over, og pres 1 spiseske citronsaft ned i en lille skål. Se videoen.
Dressing: Skær citronen over, og pres 1 ½ spiseske citronsaft ned i en lille skål. Se videoen.
Dressing: Skær citronen over, og pres ½ spiseske citronsaft ned i en lille skål. Se videoen.

11.

Pil, og hak hvidløget. Kom det op i skålen med citronsaft. Se videoen.
Pil, og hak hvidløget. Kom det op i skålen med citronsaft.
Se videoen.

12.

Tilsæt olie, og rør dressingen sammen.

13.

Smag til med salt og peber.

14.

Salat: Skær kartoflerne i både eller store tern på 2 x 2 centimeter. Kom dem op i skålen med agurk, tomater og fetaost eller salatost.
Salat: Skær kartoflerne i både eller store tern på 2 x 2 centimeter. Kom dem op i skålen med agurk, tomater og fetaost eller salatost.
Salat: Skær kartoflerne i både eller store tern på 2 x 2 centimeter. Kom dem op i skålen med agurk, tomater og fetaost eller salatost.

15.

Hæld dressingen over, og rør forsigtigt salaten sammen. Drys med løgringe og oregano eller timian.
Hæld dressingen over, og rør forsigtigt salaten sammen. Drys med løgringe og oregano eller timian.

Næringsindhold per portion

Energi: 1086 kJ / 260 kcal

Protein: 15 %

Kulhydrat: 54 %

Fedt: 32 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Hvidløg, hakke

Hvidløg, hakke

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 18 min

Samlet tid: 50 min

Arbejdstid: 30 min