1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Gryderetter>
  5. Kartoffelmos med kødsovs

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Kartoffelmos med pastinak:

3.

Tag en stor gryde. Vask, og skræl kartofler. Se videoen.

4.

Skær kartoflerne ud i store tern, og kom dem op i gryden. Se videoen.

5.

Vask, og skræl pastinakker. Skær dem ud i store tern, og kom dem op i gryden. Se videoen.

6.

Kom vand i gryden, til det dækker kartoffel- og pastinak-ternene, og bring vandet i kog. Se videoen.

7.

Stik i et tern med en lille skarp kniv. Hvis kniven slipper let, er de møre. Mens kartoflerne koger, kan du gøre grøntsagerne til kødsovsen klar.

8.

Sæt et dørslag i en stor skål, og hæld kartofler, pastinakker og kogevand i dørslaget. Gem kogevandet.

9.

Hæld kartoflerne og pastinakkerne tilbage i gryden, og mos dem med et piskeris. Se videoen.

10.

Kom smør og mælk i mosen, og rør det sammen.

11.

Kom kogevand i mosen lidt ad gangen, og rør undervejs. Hvis mosen stadig er for tør, så kom lidt mere kogevand eller mælk i.

12.

Smag din kartoffel-pastinakmos til med salt og peber.

Kødsovs med pastinakker og chili:

13.

Pil løget, og hak det. Se videoen.

14.

Skyl chilien, og skær den over på langs. Skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Vask hænder, når du har rørt ved chili. Se videoen.

15.

Vask, og skræl pastinakkerne, og skær enderne væk. Riv pastinakkerne på den fine side på et rivejern. Se videoen.

16.

Kom koldt vand i en skål, og skyl timianen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Pil bladene af stilkene. Se videoen.

17.

Hæld olie i en stor gryde, og varm den op.

18.

Kom løg i gryden, og svits det i 2 minutter. Løgene må ikke blive brune. Se videoen.

19.

Kom hakket oksekød i gryden, og brun det. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

20.

Kom hakket chili, revet pastinak og timian-blade op i gryden. Rør rundt.

21.

Kom hakket tomat i gryden, og rør rundt. Læg låg på gryden, og kog retten i 20 minutter ved lav varme.

22.

Pres saften af en citron, til du har cirka 2 spiseskeer citronsaft. Se videoen.
Pres saften af en citron, til du har cirka 3 spiseskeer citronsaft. Se videoen.
Pres saften af en citron, til du har cirka 1 spiseske citronsaft. Se videoen.

23.

Smag kødsovsen til med citronsaft, salt og peber, og servér med pastinakmosen.

Næringsindhold per portion

Energi: 3025 kJ / 723 kcal

Protein: 20 %

Kulhydrat: 49 %

Fedt: 31 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Vaske eller skrælle kartofler

Vaske eller skrælle kartofler

Kartofler, skære i tern

Kartofler, skære i tern

Skære pastinak i små og store tern

Skære pastinak i små og store tern

Kartofler, koge

Kartofler, koge

Mose kartofler og grøntsager

Mose kartofler og grøntsager

Løg, hakke

Løg, hakke

Chili, skære og smage

Chili, skære og smage

Sådan river du pastinakker eller persillerødder groft og fint

Sådan river du pastinakker eller persillerødder groft og fint

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Løg, svitse

Løg, svitse

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 70 min