- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Kartofler>
- Kartoffelmos med græskar
Kartoffelmos med græskar
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
Giv din kartoffelmos et pift. Lav den med lige dele kartoffel og græskar. Det smager super lækkert!
Tip: Servér kartoffelmos med græskar til for eksempel brændende kærlighed eller en gryderet.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kartoffelmos med græskar
Ingredienser
½ hokkaidogræskar
¾ hokkaidogræskar
¼ hokkaidogræskar
500 g kartofler
750 g kartofler
250 g kartofler
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
50 g smør
75 g smør
25 g smør
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
1 håndfuld persille
1 ½ håndfuld persille
½ håndfuld persille
Hokkaidogræskar (orange)
Kartoffel
Salt
Smør
Peber
Persille
Køkkenredskaber til kartoffelmos med græskar
1 køkkenvægt
1 teske
1 skærebræt
1 stor kniv
1 stor gryde
1 dørslag
1 piskeris
1 lille skål
Køkkenvægt
Teske
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Stor gryde
Dørslag
Piskeris
Lille røreskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kog grøntsagerne:
3.
Vask kartoflerne. Se videoen.
4.
Vask hokkaidogræskarret. Læg hokkaidogræskarret med skærefladen på et skærebræt. Skær det i skiver på cirka 1 centimeter. Skær skrællen væk. Gør det samme med kartoflerne. Se videoen.
5.
6.
Kom alle ternene i en gryde, og hæld vand over, så det lige dækker. Læg låg på, og kog i cirka 30 minutter, til grøntsagsternene er helt møre.
7.
Stil et dørslag i en skålen. Hæld grøntsagsternene og kogevandet ned i dørslaget. Gem kogevandet.
Kartoffelmos:
8.
Kom grøntsagsternene tilbage i gryden, og mos dem med et piskeris, til der ikke er flere klumper.
9.
Kom smør og salt i mosen, og bland den sammen. Rør, til smørret er helt smeltet.
10.
Smag græskarmosen til med salt og peber. Kom lidt af kogevandet i, hvis mosen er lidt for tyk. Se videoen.
11.
Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint, og drys den over mosen. Se videoen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1463 kJ / 350 kcal
Protein: 4 %
Kulhydrat: 69 %
Fedt: 27 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer