- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Europa>
- Danske klassikere>
- Kartoffelmadder
Kartoffelmadder
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 10 min.
Sværhedsgrad: Nem
Her har du fire lækre måder at spise kartoffelmadder på. Hvilken opskrift på kartoffelmad er din favorit? Kartoffelmadder hører til det danske smørrebrød, som i 1900-tallet var danskernes hovedmåltid midt på dagen. Men man spiste brød med kartofler - ikke flotte kartoffelmadder.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kartoffelmadder
Ingredienser
400 g. kartofler
600 g. kartofler
200 g. kartofler
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
4 skiver rugbrød
6 skiver rugbrød
2 skiver rugbrød
Kartoffelmad med mayonnaise, kål og tomat
4 spsk. mayonnaise
6 spsk. mayonnaise
2 spsk. mayonnaise
100 g. spidskål eller hvidkål
150 g. spidskål eller hvidkål
50 g. spidskål eller hvidkål
10 cherrytomater
15 cherrytomater
5 cherrytomater
Kartoffelmad med bacon, tomat og karse
4 skiver bacon
6 skiver bacon
2 skiver bacon
4 små tomater
6 små tomater
2 små tomater
4 tsk. klippet karse
6 tsk. klippet karse
2 tsk. klippet karse
Kartoffelmad med tzatziki og radiser
100 g. græsk yoghurt
150 g. græsk yoghurt
50 g. græsk yoghurt
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
⅓ agurk
⅔ agurk
⅙ agurk
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
8 radiser
12 radiser
4 radiser
Kartoffelmad med sild, agurk og rødløg
2 marinerede sild
3 marinerede sild
1 marineret sild
⅓ agurk
⅔ agurk
⅙ agurk
½ rødløg
¾ rødløg
¼ rødløg
Kartoffel
Salt
Rugbrød
Mayonnaise
Spidskål
Cherrytomat
Bacon
Tomat
Karse
Græsk yoghurt
Hvidløg
Agurk
Peber
Radise
Sild
Rødløg
Køkkenredskaber til kartoffelmadder
1 køkkenvægt
1 kartoffelskræller
1 stor gryde med låg
1 lille skarp kniv
1 spiseske
3 skærebrætter
3 store knive
1 stegepande
1 spatel
Køkkenrulle
1 saks
1 mellem skål
1 røreske
1 hvidløgspresser
1 rivejern
2 teskeer
1 dørslag
Køkkenvægt
Kartoffelskræller
Stor gryde
Urtekniv
Spiseske
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Stegepande
Spatel
Køkkenrulle
Saks
Mellem røreskål
Røreske
Hvidløgspresser
Rivejern
Teske
Dørslag
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kartoffelskiver:
3.
Skrub eller skræl kartoflerne, og skyl dem i koldt vand. Kom dem i en gryde. Se videoen.
4.
Hæld vand i gryden, til det dækker kartoflerne. Tilsæt salt og læg låg på gryden. Se videoen.
5.
6.
7.
8.
Kartoffelmad med mayonnaise, kål og tomat:
9.
Kom en skefuld mayonnaise på hver kartoffelmad.
10.
11.
Kartoffelmad med bacon, tomat og karse:
12.
Skær baconskiverne over i halve, og steg dem sprøde på en stegepande.
13.
14.
15.
Kartoffelmad med tzatziki og radiser:
16.
Hæld yoghurt i en skål.
17.
Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser ned i skålen. Rør rundt. Se videoen.
18.
19.
20.
Smag din tzatziki til med salt og peber. Lag en skefuld på hver kartoffelmad.
21.
Skyl radiserne, og skær dem i tynde skiver. Fordel dem på kartoffelmadderne. Se videoen.
Kartoffelmad med sild, agurk og rødløg:
22.
Skyl agurken, og skær den i skiver.
23.
Pil løget, og skær det i tynde ringe.
24.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1115 kJ / 265 kcal
Protein: 15 %
Kulhydrat: 57 %
Fedt: 28 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer